• para onlarda da ondan, adamlar dunyayi yonetiyor be
  • bazı ingilizlerin bugün yaşadıkları ülkenin varlıklı olmasının yegane nedeni olarak kraliyet ailesini görmelerinden kaynaklanan sebeplerdir. şimdi bakıyorsun, bir tarafta kraliyet akademileri kurarak yeri geldiğinde bilimi destekleyip ülkeyi ileri götürmeye çalışan bir kraliyet ailesi var ortada. bir dönem dünyanın beşte birini yönetimi altına alıp sömürdüğünü ülkesine getirenler de bunlar. kimse biz afrikayı sömürdük, zenginliğimiz helal değil diye düşünmüyor, hayatını yaşıyor. uzun lafın kısası adamlar ülkesine zenginlik getirmiş, yeri geldiğinde de bu zenginliği tabana da yaymayı bilmiş ve bu sayede milletin takdirini kazanmış. bunu yapmasalardı zaten bugün ingiltere'de monarşi olmazdı.

    bizde osmanlı'nın belli bir kesim (bu kesime ben de dahilim) tarafından niye sevilmediğine bakacak olursak, bana göre bunun en büyük sebebi osmanlı'nın ülkeye olumsuzlukları miras bırakmış olması en büyük etken. yani 1920'ye bakalım, makineleşmenin esamesi olmayan bir tarım ekonomisi, sanayi desen hak getire, bilim zaten yok. say say bitmez. fransa'da bugün kraliyet ailesi yok. hanedanlığı bizden beter sonlandırmışlar. peki fransızlar bir şey kaybediyor mu kraliyet aileleri yok diye? senin hanedanının kendinden başka kimseye faydası yoksa sevilmez tabii. adamlar öyle bir enkaz bırakmış ki 100 yıldır toparlayamadık. bunların neyine saygı duyacağım? yemişim hanedanını, kraliyetini. eskiden millet koyunken, bunlar da çobanlık yapıp etinden sütünden faydalanmış diye bu çobanlara minnettar olacaksın diye bir kural yok. 21. yüzyılda birilerine sırf soyundan dolayı saygı duymak bana ters.
  • aranızda ingiliz arkadaşı olan yok sanırım. ya da ingiliz medyasını takip eden... çok malsınız çünkü genel olarak ingiltere'de kraliyet ailesi sevilmez ve varlığı, harcamaları, yaşam şekilleri daima tartışılan bir konudur. sık sık irili ufaklı protestolar olur bunlara yönelik ki kraliyet ailesi acayip bir halkla iliskiler olayı yürüttüğü halde... diana'yı hala sevdikleri icin oğullarına ve gelinine sempati duyuyorlar, o kadar.

    ingiliz kraliyet ailesi soyu sopu belirsiz bok gibi bir ailedir ayrıca.
  • bizim kadar iç siyaseti sevmemelerinden gelir. biz sürekli ülke içindeki ırklarla,mezheplerle uğraşıp farklı siyası görüşteki insanların birbirine saldırmasını seviyoruz.
  • önceki kral ve kraliçelere olan bağlılıklarının devamı göz önünde bulundurulunca çok da önemli değil zannımca.
  • daha garibi avustralya, yeni zelanda, kanada, güney afrika gibi bağımsız büyük ülkelerin halklarının da royal family'ye tapmalarıdır.
  • (bkz: lady diana)
  • bazı görgüsüz ve kompleksli yazarlar, diğer yazarlara "aranızda ingiliz medyası yok ya da ingiliz medyasını takip eden, ingilizler kraliyet ailesinden nefret eder hıh" diyerek hakaret etmiş. ingiltere'de yaşayan bir kardeşiniz olarak söyleyebilirim ki birçok ingiliz kraliyet ailesini sever, saygı duyar, hayatlarını takip eder. bu günümüzde kraliçe ile william&kate ve harry'nin şahsında vücut bulmuştur. gelecekte de bir başka kraliyet üyesini bulur ve yoluna devam eder.
  • yıl olmuş 1876 anca meşruiyet ilan eden, kendi varlığını sınırlayan bir otoriteyi anca kabul eden(meclisi de ilk fırsatta kapattı zaten) bazı imparatorluklara nazaran bu olayı daha 1215 yılında magna carta ile kafada bitirdikleri için olabilir. böyle meşruiyeti herkes sever. gel de bunu 2016 yılında bin parçaya bölünmüş osmanlı'dan nice zorluklarla kurulmuş bir ülkede yaşayıp hala padişah, hilafet diye sayıklayanlara anlat tabi. eskaza osmanlı, çok geç gelmiş kalsa da anayasal, meclisli bir monarşi ile günümüze kadar gelebilmiş olsa bir tane adama yine kulluk edecekti insanlar. lan bir saniye.. yoksa 2016'da da mı öyle? biri padişahlığa mı oynuyor? yok canım...

    genlerde var kula kul etmek yani. 600 sene böyle yönetilen bir millete 90 yılda demokrasi öğretilemedi. ''ingiltere hala monarşisine kralına saygı duyuyor, ecdadı osmanlı'lar padişahını kötülüyor'' diye bağıran andavallar da açsın azıcık ingiltere tarihi okusun. dua etsinler fransa'daki gibi kanlı bitmedi bizdeki monarşi muhabbeti de kurtuluş mücadelesi başlarken ingiltere'ye topuklayıverdiler. tertemiz cumhuriyet kuruverdik, güzel oldu.
hesabın var mı? giriş yap