• ingiltere oturumu olanlar havayolu dışında tren ve otobüs ile dublin'e kolaylıkla geçebilirler. çok nadiren de olsa denetim oluyormuş ama üç kere geçtim hiç birinde rastgelmedim. en garantisi erken saatlerde olan belfast dublin seferleri beş altı gibi belfast tan kalkan araç bir saat içinde sınırı geçiyor zaten.

    velev ki yakalandiniz diyelim ben bilmiyordum böyle bir durum olduğunu çok üzgünüm diye aglak bir ifade takinsaniz sadece geri gonderilirsiniz çok büyük riski yok denemesi bedava.

    @miss copernicus cadisi uyardı otobusler genelde durduruluyor dönüş icin yol ortasında kalınabilir özel araç durdurulmuyor diye. benim tecrübem iki otobüs bir tren gecisi ile sınırlı dediğim gibi sabah beş altı gibi geçtim sorun olmadı sonra yol ortasında kalıp bana kufretmeyin.
  • yakında londra seyahatim olacağı için ilgimi çeken başlık. kesin mi bu bilgi şimdi. sonra sınırdışı olmayalım ??
  • ingiltere'de universite okurken belfast'i gezmeye gittigimde yaptigim.
    fakat o zaman boyle birsey yoktu, belfast'tan araba kiralayip dublin'i bir gun gezmistim.
    arac kiralarken republic'e gidecekmisiniz diyorlar, evet deyince sigorta ona gore ayarlaniyor. fakat gitmek icin vizeniz var mi vs sormuyorlar.
  • yakın zamanda bu şekilde irlanda'ya giden kimse var mı?
  • ingiltere turist vizesi ile ingiltere’ye giriş yaptıktan sonra vizeniz geçerli olduğu sürece irlanda vize istemiyor. bir diğer ifadeyle direk havayolu ile de dublin’e geçilebilir.
  • eğer ingiltere (uk) turistik vizeniz varsa, ilk giriş ingiltere olmak şartıyla irlanda’ya gidebilirsiniz. ancak bildiğim kadarıyla ingiltere’ye girdikten sonra ilk 24 saati uk’de geçirmeniz lazım(bunu yine de bir araştırın belki de 48 saat olabilir) sonra irlanda’ya gidilebiliyor. bu dediğim turistik vize için geçerli yani “c” tipi vize.
    eğer ingiltere’de oturumunuz varsa (skilled worker vize veya başka d tipi vize) ücretsiz olarak irlanda vizesine başvurabilirsiniz. bunu da bana bir ekşi sözlük yazarı arkadaşım söylemişti ve o şekilde vizemi aldım :)
    yani uk’de yaşayanlar direkt olarak başvuru yapabiliyorlar. sadece belgeleri toplayıp bu siteden başvuru yapabilirler(aşağıya linkini bıraktım). sonra belgeleri pasaport ve oturum kartınızla birlikte (brp) londra’daki irlanda konsolosluğuna göndermeniz gerekiyor. 1 ay gibi bir sürede aldım. süreç minimum 3 hafta kadar sürüyor sanırım.

    https://www.visas.inis.gov.ie/
  • mart ayında gerçekleştirdiğim hadise.

    londra'ya giriş yaptıktan bir gün sonra dublin'e uçtum. dublindeki polis memuru neden niçin geldin gibi sorular sordu. ben de aziz patrik günü kutlamaları için geldiğimi, 4 gün sonra döneceğimi söyledikten sonra pasaportuma dubline giriş tarihimi mühürleyip altına da tükenmez kalem ile çıkacağım tarihten 1 gün fazla tarih ekleyerek* pasaportumu elime verip geçirdi. sonrasında ise keyifle festival kutlamalarına katılıp harika bir 4 gün geçirip bol bol bira ve irlanda viskisi içip sorunsuzca donüş yaptım.

    not: bunu yapacaksanız eğer mutlaka dönüş biletiniz ve bir planınız olsun. öyle laylaylom plansız giderseniz, kapıdan çevrilebilirsiniz haberiniz olsun.
  • öğrenci vizesi olan türk vatandaşları için önemli bir bilgi vereceğim durumdur. eğer kısa dönem öğrenci vizeniz var ise irlanda'ya ingiltere'den seyahat edebilirsiniz hiç bir sorun yaşamazsınız. fakat uzun dönem öğrenci vizeniz var ise vizeniz pasaportta olmaz, size kimlik gibi bir kart çıkartırlar. işte bu kart ile irlanda'ya gidemezsiniz. uzun dönem öğrenci vizesi daha zor alınan ve daha çok prosedürü olan bir vize türü olmasına rağmen, kısa dönem öğrenci vizesinden bu anlamda dezavantajlıdır. bilginize.
  • 2024 yılı içerisinde ingiltere vizesiyle irlanda'ya seyahatte bulunmuş kişiler rica etsem bana ulaşabilirler mi?
hesabın var mı? giriş yap