• iki sebebi var. birincisi çok eskiye dayanıyor. arabanın filan olmadığı, insanların at üzerinde gezindikleri dönemlerde karşıdan gelen dostsa (nüfusun büyük çoğunluğu haliyle sağ elini kullanıyor) sağ elle selam verebilmek, düşmansa sağ elle kılıcı çekebilmek için trafik zaten hep soldan akarmış. asıl sorulacak soru ingilterenin bunu niye koruduğu değil, kıta avrupasında bu durumun ne olup da değiştiği aslında.
    ikinci sebep ise ekonomik, bu şekilde amerikan ve japon otomobil hegemonyasına karşı koyabiliyorlar. (gerçi japonya'da da trafik soldan akıyor diye duydum, neyse bunu okumamış gibi yapın) kendi arabasını üretip sermayeyi içerde tutabiliyor bu şekilde ingiltere.
  • kita avrupasinda bu olayi napoleon degistirmistir. ingiltere hic bir zaman napoleon tarafindan isgal edilmedigi icin bu olay burada sabit kalmistir.
  • ingiliz etkisi altinda kalan ulkelerin yanisira (guney afrika'da hem sol hem sagdan akabilir, abestir, ayrica avustralya'da soldan akar) diger ada ulkelerinde de rastlanabilecek bir durum. japonya baslica ornegi olmakla birlikte, kktc'da nicin soldan aktigini hala anlayamayiz. bu yuzden soyle gecersiz ve mantiksiz bir denklem kurup olayi bitirmemiz en iyisi olur: ada ulkesi = soldan trafik akisi..
  • bu tamamen, kaybedilmis bir sistem savasinin sonucudur. fazla ustunde durmaya gerek yoktur.
  • ben de şöyle bir hikaye duymuştum: trafiğin henüz at arabalarıyla sağlandığı dönemde sürücünün kullandığı kırbacın (genelde sağ elle kullanılıyor) yol kenarında yürüyen ahaliye gelmemesi için at arabaları sola yakın gidermiş..
  • kktc zamaninda ingiliz kontrolundeydi, o yuzden ingilizler trafik akisini yeniden duzenleyip soldan gidin demisler.
  • ingilizler saga yatiriyormus.
  • iki kisinin kiliclarinin birbirine carpmasi duello sebebi sayildigindan, zaten az olan nufusta yeni bir katliam yaratmamak icin yolun solundan gidilmesi benimsenmistir.
  • bir savaş stratejisi ve alışkanlığı olarak orduların soldan ilerlemesiyle ilişkilidir bu hadise.. orduların sağa kayması ise, napoleon beyin başının altından çıkmıştır, zira napoleon bey solaktır ve sol eliyle kılıç sallar; eh ordusu da sağını kollama yükümlülüğüyle sağındadır işbu yüzden.. berisi de malum, sağdan git hep sağdan, ilerde karpuzcunun hemen yanında..

    elbette sonraki aşama, sadece ekonomik dinamiklerle alâkalıdır.. asil ingiliz bağlarından tamamen kurtulmak isteyen amerikalıların otomotiv piyasasını ele geçirmesiyle birlik sağdan akan trafik yerini enikonu sağlamlaştırmış, akabinde evropa ülkelerinin hepsi bu sisteme geçmiştir.. hatta en son geçen de 1967'de isveç olmuştur..
hesabın var mı? giriş yap