• jake parker'ın 2009'da başlattığı; çizerlerin karakalem kullanmadan(isteyen taslağı oluşturmak için kullanabilir) fakat mümkün olduğunca mürekkep kullanarak oluşturulan çizimlerini; ekim ayının her gününe özel çizip yayınlamalarıdır. bir nevi çizerler arası keyifli bir meydan okuma denebilir. oldukça güzel çizimler var, inktober hastag'i altında bunlara ulaşabilirsiniz. özellikle, jake parker'ın sky heart çizimleri ilgi çekici ve güzel.
    ayrıca mrjakeparker.com'dan daha iyi bilgi edinebilirsiniz.
  • bu yıl 8.'si yapılmakta olan, pek sevimli, kitlesel sanat hareketi. hatta dünyanın her yerinden bu kadar çok insanı aynı tag altında buluşturabilen ilk ve tek etkinlik olabilir. 31 gün, 31 çizim. her yaştan, amatör ya da profesyonel her çizer pozitif çizim alışkanlıkları yayıyor dünyaya. ayrıca bu yıl sketchbook ve artsnacks ile anlaşılmış. sketchbook'un özel inktober brush'larını ücretsiz edinebiliyorsunuz. normalde tanesi 25 dolar olan artsnacks paketlerinin 7 tanesine eş değer artsnacks inktober paketine 100 dolara sahip olabilirsiniz ya da.
  • konuyla ilgili merak ettiğim tek şey belirlenmiş hashtagler / listeler üzerinden mi ilerlenmesi gerekmektedir? yoksa random çizimler ile dahil olunabilecek bir hadise midir? *

    tanım: benim de katıldığım hadise. * bittikten sonra çeşitli mecralardan en beğenilen çizimlerin derlemelerini inceleyebilirsiniz. *
  • bugün itibariyle sabırsızlıkla beklediğim inktober 2018 de başlamış bulunmakta. çizim sanatına gönül veren herkesi bir araya toplayarak yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen inktober etkinliğinde tek şart çalışmalarınızı mürekkep ile yaparak sosyal medyada #inktober hastag'i ile paylaşmak. verilen listeler sadece inktober'a katılmak isteyip de "31 gün boyunca hergün ne çizeceğim ben" diyenlere yardımcı olmak amacıyla hazırlanıyor. dolayısıyla tek limit sizin hayal gücünüz. iyi eğlenceler!
  • instagram'a bakarken kendimi kaybetme sebebim olan yeni keşfim. normalde bu ay depresyona girip mevsim döngüsüne sövme ayım ama inktober sayesinde bayağı renklendi. her gün muhteşem şeyler çıkıyor. bazı arkadaşlar yaptıkları çizimi baştan sona videoya filan çekmişler. son zamanlarda izlerken bu kadar keyif aldığım başka bir şey yok herhalde. başlatan vatandaş çok yaşasın.

    edit: link vereyim tam olsun.

    https://www.instagram.com/…eet&igshid=1sddii8yl7d34

    izlerken büyülendim resmen.
  • son bir kaç yıldır farkettiğim ama dahil olmadığım etkinlik 2019 serisinde ben de varım. bir çeşit çizim etkinliği çelınç ehe.
  • kurak gecen aylarin ardindan son 3 gundur beni kagidimla murekkebimle baristirmis aktivite.
    kurallar:
    her gun cizmek (ama yapabildiginiz kadar olsa da olur)
    prompt listesini kullanmak (ama istediginiz herhangi bir sey de olur)
    murekkep kullanmak (gecen yildan itibaren dijital de makbul)
    ciz cizebildigine bir ay (diger aylarda da ciz)
    ınsani dusunmeye, fikir bulmaya zorluyor.
  • bu seneki prompt listesine baktım. takipteyim. düzenli paylaşabileceğimi bilsem yapıcam. motivasyon için güzel bir challenge yöntemi kendisi. teşekkürler jake parker.
  • geldi yine iki gözümün çiçeği.
    delirmeye çok müsait bir ayda her akşam alacağım kağıdımı mürekkebimi, çiziktireceğim.

    jake parker'ın listesi ve kurallar için: tık
    tek kural çizmek yani. çizin hayat azıcık güzelleşsin. paylaşın hayat başkalarına da güzelleşsin.

    farklı listeler de var. mesela az önce spooktober başlığını gördüm, halloween temalı.
    instagram üzerinde arayıp farklı çizerlerin farklı listelerine ulaşabilirsiniz.

    benim beğendiğim folklore listesi var mesela: jessica lauser

    isteyene bir adet pinktober listesi...

    böyle gider bu.
  • katılacak yazar arkadaşların çizimlerini görmek istediğimiz etkinlik.
hesabın var mı? giriş yap