• paketler adında çok güzel bir özelliği var, takip ettiğiniz feedleri paketlere ayırıp paylaşabiliyorsunuz, paylaşılan paketleri görüp abone olabiliyorsunuz. yeni siteler keşfetmek açısından çok faydalı. buyrun ana başlıklarda bir kaç paket.

    bilim

    mizah

    teknoloji

    din

    genel

    multimedya

    sinema
  • feedly'den çok daha stabil çalışan, yıllardır feedly'ye eklenmesi için delirdiğim bir özelliği bünyesinde barındıran uygulama.

    o özellik de tam metin olayı. yani bir kaynağı tek tıkla salt metin olarak açabilme. bu, feedly'de birtakım uzantılarla ya da script'lerle mümkün. ancak feedly'nin kendi özelliği olmadığı için stabil çalışmıyor. inoreader'da ise readability desteği sayesinde tüm kaynakları tıkır tıkır açıp okuyabiliyorsunuz. yeni favorim inoreader'dır.
  • google reader'ı unutturmuştur. istatistik hizmeti olsun, tavsiye feed servisi olsun, feedly'e 10 basar.
    rss ölmez internet bölünmez.

    google sana da yazıklar olsun. zamanında bizi reader gibi bir hizmetten mahrum bıraktın ya, artık sana da güven olmaz. iki gün sonra kafama esti gmail'i kapattım. yok android'e desteği kestim desen şaşırmam
  • son güncellemeleriyle google reader'ın veda ederkenki halinden daha muhteşem olmuştur.
  • denediğim bir çok rss uygulaması arasında açık ara en iyisi.
    ücretsiz abonelikte 150 takip sınırı biraz can sıktı evet ama yine de çok hızlı ve stabil.
    bugün gelen yeni güncellemesiyle arayüz çok daha temiz olmuş.
  • yayınları alt alta okurken hızlıca açılması ve siz alt alta indikçe yayınların "read" haline gelmesi bana google reader'ı anımsattığı için feedly'den vazgeçip buna geçiş yaptım. lakin feedly'nin şuradaki gibi bir notifier uygulaması bunda da olsa tadından yenmeyecek über rss sitesi..
  • geçtiğimiz ay mobilde yeni arayüze geçen uygulamadır. rss takibi için bundan daha iyi bir uygulama yoktur. *
  • mobil uygulaması web sürümünden daha iyi olan ya da bana öyle gelen rss uygulaması.
  • şu sıralar 10. yıldönümünü kutlayan 10 numara rss reader.
    https://www.inoreader.com/…rthday-inoreader-??.html

    10 yıl önce 29 yaşında bu siteyi tasarlayan yordan yordanov ismindeki bulgaristanlı arkadaş inoreader'ı nasıl kurduğunu şöyle anlatmış.
    https://cwl.cc/…rview-inoreaders-creator-talks.html

    kabaca tercümesi şöyle;

    yordan, zaman ayırıp bazı soruları yanıtladığın için teşekkür ederim. biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

    elbette. ben yordan yordanov, 29 yaşındayım, yoğurdu ve stoichkov ve berbatov gibi futbolcularıyla tanınan bulgaristan'danım. "ceket" lakabını kullanıyorum. küçük bir startup şirketi yönetiyorum ve iki çocuklu bir ailem var. beni facebook, google ve linkedın gibi sosyal medya platformlarında bulabilirsiniz.

    inoreader gibi bir rss okuyucu yaratmanız için size ilham veren neydi?

    en son teknolojiler ve diğer geeky şeylerle güncel kalmak için yıllardır google reader kullanıyordum. bir lamp geliştiricisi olarak en son trendler hakkında bilgi sahibi olmak çok önemliydi. ancak google emekliliğini duyurduğunda yeni bir okuyucu aradım ama beni tatmin eden bir tane bulamadım. ben de kendiminkini yaratmaya karar verdim. basit bir proje olarak başladı ama başkalarıyla paylaşmaya karar verdiğim tam teşekküllü bir rss okuyucuya dönüştü. sosyal özellikler de ekledim, ancak kullanıcılar "tek oyunculu" bir deneyimi tercih ederlerse bunları devre dışı bırakabilirler.

    ınoreader'ın google reader ile benzerlikleri var. ne kadarı google reader'ı örnek alıyor?

    inoreader google reader'dan esinlendi ve bu etki açıkça görülüyor. bazı alanlarda ondan sapmaya çalışsam da kullanıcılar aynı deneyimi yaşamak istediler. yıldız simgesinin yerleşimi bile tartışma konusu oldu; kullanıcılar simgenin makale başlıklarının sağında değil solunda olması konusunda ısrar ettiler. yani, genel olarak, ınoreader google reader'dan sonra modellenmiştir.

    inoreader'ın bazı bölümleri godaddy'nin altyapısına bağlı. onlarla nasıl bir deneyim yaşadınız?

    sadece alan adım godaddy üzerinden kayıtlı ve kontrol ediliyor, ancak yakında transfer etmeyi planlıyorum. karşılaştığım tek sorun, dns sunucularının birkaç saat boyunca yanıt vermemesiydi, bu da beni farklı bir hizmet düşünmeye itti.

    inoreader'ın arkasındaki şirket nasıl şekilleniyor? ınoreader'ın doğru yolda olduğunu düşünüyor musunuz?

    işlerin gidişatından memnunum. başlangıçta şirketi kurumsal çözümler geliştirmek için kurdum ve halihazırda yazılımımızı kullanan önemli bir müşterimiz var. ancak ınoreader ile farklı bir şey denemek ve bunu kişisel bir kavram kanıtlama projesinden daha fazlası haline getirmek istedim. şu anda ınoreader'a adanmış üç kişilik bir ekibim var (ben hariç); bir topluluk yöneticisi, bir sistem yöneticisi ve aynı zamanda arka uç uzmanı olan bir android geliştiricisi. ekibe daha fazla kişi eklemeyi ve olay riskini azaltmak için geliştirmeyi benden ayırmayı planlıyoruz. aldığımız olumlu geri bildirimler göz önüne alındığında, doğru yolda olduğumuza inanıyoruz.

    inoreader için ne tür teknolojiler kullanıyorsunuz ve gelecekte kullanmayı planlıyorsunuz?

    ben bir lamp geliştiricisiyim, bu nedenle ınoreader'ı başlangıçta bir apache sunucusu, bir mysql veritabanı ve php kullanarak geliştirdim. veri hacmi büyüdükçe, makale içeriğini depolamak için bir mongodb katmanı ve arama için sphinx ekledim. gelecekte, mysql katmanında önemli değişiklikler yapmayı, arka ucun bazı bölümlerini php betiklerinden c++ derlenmiş ikili dosyalara taşımayı ve performansı artırmayı planlıyoruz. ayrıca olay riskini azaltmak için tüm katmanlarda yedekleme yapmayı düşünüyoruz.

    yakın zamanda ınoreader için bir android uygulaması yayınladınız. mobil cihazlar için planlarınız neler?

    android, ios ve wp8 gibi başlıca mobil işletim sistemleri için kendi mobil uygulamalarımızı geliştirmeyi planlıyoruz. amacımız google reader'ın sadeliğini ve üretkenliğini korumak ve arayüze aşırı yük bindirmeden onun üzerine inşa etmek. ayrıca en iyi geliştiricilerden bazılarıyla uygulamalarıyla entegrasyon konusunda görüşmeler yapıyoruz. apı'mizi iki hafta içinde halka açmayı planlıyoruz.

    inoreader kullanıcılarının coğrafi dağılımını ve ekibiniz ile kuzey amerika arasındaki zaman farkının ölçeklendirmeyi nasıl etkilediğini paylaşabilir misiniz?

    ınoreader kullanıcılarının bulunduğu ilk üç bölge abd, çin ve rusya'dır ve kullanıcı sayısı her üçünde de neredeyse aynıdır. japonya dördüncü sırada yer alıyor. saat farkının etkisini hissediyoruz, çünkü kuzey amerika uyandığında biz işimizi yeni bitirmiş ve ailelerimizin yanına dönmüş oluyoruz. bu durum geri bildirimlere yanıt vermeyi zorlaştırabiliyor, ancak duyarlı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

    inoreader'dan nasıl para kazanmayı planlıyorsunuz?

    freemium modelini takip etmeyi planlıyoruz, ancak hala hesaplamalar yapıyoruz ve ücretli bir model sunmadan önce hizmeti geliştirmeye odaklanıyoruz. kullanıcılardan ödeme yapmalarını istemeden önce ürünün tamamen geliştirildiğinden emin olmak istiyoruz. hala bazı hatalar ve performans sorunları olduğunun farkındayız ve herhangi bir ücretli plan sunmadan önce bunları ele almak istiyoruz.
  • bazı sitelerden rssleri almayan uygulama, plenary'de tüm feedlerden haberler geliyor ancak inoreader'da rss bulunamadı falan diyor.
hesabın var mı? giriş yap