• (caps lock on) konu: din değil!!!! ben de ne dinciyim ne de dindar!!! konu şu; ''s...len çocuklar'' söylemi seksist bir söylem. fakat tecavüz etmek, özellikle bir çocuğa tecavüz etmek seksist değil insanlık dışı bir eylem. yani bu söylem tecavüzü bir nevi güzelliyor, herhangi bir karşı cinsle sevişir gibi normalleştiriyor. böyle bir söylemin ve bu söyleminin sahibinin bu platformda yer alması ise tehlikeli. çünkü milyonların algısına etki edebiliyor buradaki entry'ler. dikkat çektiğim ve tehlikeli bulduğum nokta bu. yani konu bu! yani konu din değil! ok? (caps lock off)

    üst edit: ''çomarlara iyi sokmuş, favlayayım entry'yi'' diye mesaj geldi lan. aşağıda da birisi ''tipik dinci vızıldaması'' diyor. dinci falan değilim moruk, o nereden çıktı :) ama din düşmanı da değilim. yaşıyorum, öleceğim. bitti. daha doğrusu hiçbir şeyin düşmanı değilim. bahsi geçen yazara da düşman değilim.. iki kelimenin* yanlış kullanımının sebep olabileceği tehlikelere dikkat çekmek ve önlem alınmasını istiyorum sadece. bu kadar amk bu kadar! konunun özünden nasıl kopabiliyorsunuz bu kadar. nasıl bir kin bu vallahi idrak edemiyorum.

    talepte bulunmama sebep olan entry: #78756047
    entry, yazar veya sözlük tarafından silinmiş. ss

    öncelikle şunu belirtmemde fayda var; böyle bir talepte bulunmamda, yazarın yukarıdaki ve bazı diğer entry'lerinde yer alan din ile ilgili görüşlerinin hiçbir etkisi yok. olası manipülasyonların ve bu yönde doğacak tartışmaların önüne geçmek adına bunu özellikle belirtmek istiyorum. konumuz bu değil!

    konumuz; tecavüze uğrayan çocuklara ''s...len çocuklar'' yakıştırması yapılması. hala okuyorum entry'yi ve din ile ilgili bir ironi/eleştiri çıkarmaya çalışıyorum ama çıkmıyor. bir çocuğun tecavüze uğramasını ''sikilmesi'' olarak değerlendirmek, bunu içselleştirmekle eşdeğer.

    bu içselleştirmenin benim nazarımdaki karşılığı da tecavüzcü olmaktan pek farklı değil. potansiyel bir tecavüzcüye, hatta ve hatta belki de bir tecavüzcüye ait olabilecek bir yaklaşım bu. tehlikeli bir yaklaşım!

    duyar kasmak falan değil derdim. gündem bu yönde olduğu için dikkat çekmek falan da değil. ama bi' gerçek var amk, çocuklar tecavüze uğruyor.

    ekşi sözlük kimsenin günlüğü değil. burada yazılanlar milyonlarca insan tarafından okunuyor ve bir şekilde bilinçaltlarına kodlanıyor. burada ''s...len çocuklar'' olarak kayda geçen bir değerlendirme başka bir yerde ''siktiğim çocuk'' olarak normalleşebilir, sohbetlere meze olabilir. tecavüz etmek ile sikmek arasındaki algı uçurumunu idrak edemeyecek kadar insanlıktan kopmuş olanlar için sadece ifade ediş şekli olarak değerlendirilebilir ve bir sonuç doğurmayacağı düşünülebilir ama tek bir çocuk için milyonda bir ihtimal dahi olsa kabul edilebilir bi' şey değil bu. nasıl insanlarsınız ulan siz!

    gereğinin yapılması, uçurulması yönünde kampanyayı başlatıyorum ve desteğinizi bekliyorum.

    işimi gücümü bırakıp, konunun adli boyutlarını da araştıracağım. uçurulmuş olması, olası hukuki yaptırımlarından kaçabileceği anlamına gelmiyor. peşini bırakmayacağım.

    sevgiler.
  • kullanıcı adı ve entrysine bakılırsa büyük olasılıkla hayatı boyunca yaşadığı travmalardan ötürü kafayı toplumun ortak değeri olan dini konularla bozmuş olduğu düşünülen yazar.
    toplumun hassas olduğu noktalara hakaret ederek ilgi görmeye çalışıyor sanırım.
    çok dikkate almamakta fayda var.
  • defolsun
  • adam doğru bir şey demiş. islam dini tam olarak bu değil mi?
  • ''öncelikle şunu belirtmemde fayda var'' ile başlayan cümlede anlattığım şeyin neyini idrak edemiyorsunuz da konuyu din üzerinden manipüle ediyorsunuz. din, dil, ırk değil mesele. ister inanır ister inanmaz sanane! gidin başka başlıkta yapın din savaşlarınızı.
  • 52 yaşında olan muhammet, 9 yaşındaki ayşe ile evlendi, bunu açıklamak için yırtınıp duruyorlar ama birisi bunu yüzlerine çarpınca da sen benim dinime laf söyleyemezsin. olur canım, olur.

    ne kadar kabıl edersin bilinmez ama aha, wiki sayfası...
    https://en.wikipedia.org/wiki/aisha
  • hayatımda gördüğüm en boş adamsın seni uçurmak lazım
  • "sikilen çocuklar" ne anlama geliyor biri bana açıklasın...

    taciz edilen, tecavüz edilen, cinsel istismara uğramış vb. tabirler yerine "sikilen" kullanmak nasıl bir psikolojinin tezahürü?

    olayı gözünde canlandırıp tecavüze uğradıklarını değil de "sikildiklerini" hayal edip mastürbasyon mu yapıyorsun hayırdır?

    ilgili entryde islam dinine saldırı söz konusu olunca koşulsuz şartsız sövene hakaret edene sahip çıkan onun bunun evlatları da gelmişler hemen...

    sadece bu yazarımsının değil, buralarda anonim bir rumuz arkasına saklanıp, klavye başında kin nefret kusarak içindeki pislikleri ortalığa saçan ne kadar yazar varsa ve onları destekleyenler de dahil olmak üzere uçurulsun...

    pislik okumaktan bilgi edinemiyoruz doğru dürüst...
  • adam entryde tecavüz edilen çocukları 'sikilen çocuklar' olarak tanımlamış. buna dahi sahip çıkanlar ve tanımlama yapanlar olmuş. o 'göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar' ibaresi de genç kızları vasfediyor desen "ehiehi hemen nasıl da eğip büküyorsunuz" diyecekler ama yaptıkları aynı şey.

    aklınca dinde ikilem yakaladığını zanneden çakallar bahsi geçen yazara sahip çıkacağım derken tecavüz kurbanı çocukları sikilen çocuklar olarak tanımlayan kişinin jargonunu temize çıkarmaya çalışarak kendileri epey bir ikileme düşmüş.
  • üslup çok çirkin ama anlatmak istediği doğru gibi görünüyor... :(
hesabın var mı? giriş yap