• gıybet yapmak,bir insanı çekiştirmek manasında kullanılan deyim.kaynağı bir hadistir.
  • yamyamların gerçekleştirdiği eylem.
  • vahşi doğada serengetiye yolu düşenlerin yaşayarak ya da ölerek tecrübe edecekleri üzere kaplan, aslan, leopar gibi abilerin diyetinde de bulunan bir beslenme biçimi.
  • rüyada görüldüğünde aylar belki de yıllar boyunca herhangi bir çeşit et yiyememenize, yeseniz de eti midenizde fazla tutamamanıza neden olabilen eylem
  • yediğiniz kişinin tüm yetenek, bilgi, görgüsü ile yaşam enerjisi dahil,anıları ve de gücünün de size geçeceğine inanılan eylem. eski efsanelerin yalancısıyım**
  • (bkz: alive)
  • bu konu hakkindaki eglenceli film icin (bkz: ravenous)
  • sadece yamyamları insan eti yemekle suclayıp eteklerimizdeki taşları dökmemek olmaz diyerekten başlamak gerekir mevzuya.. insan eti yemek hakkında kuşkusuz sayısız yazılmıs çizilmiştir.. ama hemen hemen tum yazılanlar zaten var olan durumu açıklmaya yöneliktir, yani yamyamları.. neden yamyamlar insanları yemektedir diye ortalıkta dolaşacagımıza hayal gücümüzü geniş tutarak, yere basan ayaklarımız ile konunun bizi asıl ilgilendiren kısmına yönelebiliriz; kıtlıklarla karşılaşmış olan, ölmemek için insan yemek zorunda kalmış lakin bunu sistematik hale getirmemiş topluluklar yok mudur? vardır.. kuşkusuz vardır..

    portekizliler ve ispanyollar güney amerikada mezalim ederkene insan eti yemişlerdir.. bunu insanlıktan uzaklaşmış olmak ile açıklamak olmaz elbet.. sınırsız bir otorite elde edildiğinde, sorgulayıcı mekanizmaların eksikliğinde, insanoglu nun bir diğerini ne kadar aşagı görebilecegine kanıttır bu.. evet insan insanı yer ama bunu gizleyebilmelidir.. kimse hesap sormamalıdır.. karşısındakini bir hayvandan dahi aşağı görmelidir..

    bilinen diger bir örnek ise dostoyevski nin romanlarından birinde andıgı bir papazdır. efendim şimdi romandan gercek mi cıkarmıs demeyin.. çıkar.. "eger dostoyevski yazdıysa dogrudur" demiyorum lakin boyle bir seyin bir romana konu olması, kurgusal bir roman içerisinde sayfalarca anlatılması önemi hak eder.. ne yapmıstır bu papaz peki? efendim bu proto-hannibal baş gösteren kıtlık sonrasında kiliseye bırakılan yetim cocukları birer birer yamaya başlamıstır.. papaz ın it-oğlu-it gibi bir sıfatı hak etmesinin nedeni bu işi sistematiğe döküp kıtlık sonrası aynı şekilde beslenmeye çalışmasıdır..

    aslında çok fazla uzağa gitmeye de gerek yok.. gecen sene itibarı ile anlaşmalı bir şekilde, seks yaptıktan sonra bir almanın digerini yemiş olması hafızalardan henuz silinmemiştir umarım.. internet uzerinden anlastıktan sonra parcalara ayrılmıs bedeni iki hafta boyunca yemek bir insanın yapabilecegi iştir..bu konu hatta 2004 avrupa munazara sampiyonasında tartısılmıstır..

    kıssadan hisse, aklımıza getirdiğimizde yuzumuzu eksitmek yerine naive realism in kapısına ugramayarak insan yemenin o kadar da uzak olmadıgını hatta birgun kapınızı dahi calabilecegini bilmek gerekir.. "bu insanı yiyenler bunu da yediler" seklinde promosyonlar duymamız cokta uzak degildir internet ortamında..evet boyle kotu bir espri ile bitmemeliydi ama ne yapalım olasılık dahilinde hersey.. farkında olmak lazım..
hesabın var mı? giriş yap