• bazi enteresan ulkelerde hak verilmez alinir ozdeyisinin gundemden dusmemesine neden olan, daha enteresan ulkelerde bu sozu bile unutturacak denli kale alinmayan, en enteresan ulkelerde ise anlamsizca uyulmaya calisilan luzumsuz kurallar silsilesi.
  • "yok boyle bir sey" -s. box, power, crime and mystification.
  • nedense sadece azinliklar soz konusu oldugunda cigirtkanligi yapilan "haklar" silsilesi.
  • türkiye de sözde kalan değer. en kadar zenginleşsekte belki de en son kazanacağımız değer.
  • (bkz: 10 aralik)
  • uluslararası platformda ilk olarak bm şartı'nda (1945) geçen kavram... akabinde insan hayatına, vazgeçilmez haklar kavramını da sokmuş olan olgu...
  • insan haklari denilince kişilerin aklina genellikle 24 ekim 1945 tarihinde yürürlüğe giren birleşmiş milletler anayasasi ve insan haklari beyannamesi gelir. bu dünyaya doğan her insanin, daha doğmak fiili ile aninda sahip olduğu haklarin, yine ayni insanlar tarafindan tescillenmesine kadar yüzlerce sene geçmiş olmasi; insanoğlunun bu tarihte akillandiğini değil, insan haklari kavraminin önemini ve uğrunda verilen mücadelenin büyüklüğünü gösterir. üç gurupya incelenir. birincisi özgürlük hakkidir. ikincisi sosyal adalet ve güvenlik hakkidir. üçüncüsü ise hukuk kurallari içinde iyelik hakkidir. özgürlük; insanin doğal hakkidir. diğerleri ise bir toplum içinde yaşamanin getirdiği sosyal haklardir. insanin doğal hakki olan özgürlük; düşünme, vicdan ve irade konularini kapsar.
    bir insanin sahip olduğu maddi değerler çeşitli yollarla elinden alinabilir, adalet sisteminde türlü haksizliklara uğratilabilir bütün bu sosyal haklar, siyasal tahakküm ile ortadan kaldirilabilir. ancak, bir insanin düşünme, vicdan ve irade hürriyetine ancak iki şekilde engel olunabilir. o insani öldürerek veya inanç itibari ile tahakküm altina sokularak.
  • yaşadığımız çağda geçerliliği olmayan, yalnızca yazılı kanunlar ve duyarlı örgütlerin çabaları ile korunmaya çalışılan, günde 5 öğün az pişmiş yağlı domuz kızartmasını kırmızı şarap ile midelerine gönderen ve kendilerine "batılıyız, medeniyiz" diyen besili ülke siyasetçilerinin bilmedikleri insanlık onuru.

    ülkelerin birbirleri ile veya kendi iç sorunlarında şiddet kullanmasını, insanların vahşice öldürülmesini, sömürüyü, gaspı ve insanın insanı aşağılamasını eğer ekonomik ve siyasi çıkarları yoksa yalnızca kınamakla veya çeşitli örgütlerin aldığı kararları desteklemekle yetinen ülkelerin; onursuz, korkak tavırlarıyla yok olmaya başlayan, zaten varlığı tartışılan erdem.
hesabın var mı? giriş yap