• insan iliskilerinin ogrettikleri anayasalassa da bunyede , gun gelecek bu bilgiler meydanlarda yakilaacak, cevresinde mohikanlar gibi dans edilecektir. insan cogu zaman buna inanmak icin yasar, ve hatat diyebilirim ki buna inanabildigi olcude yasar.

    daha da ozetle:
    cehennemdekiler cenneti dusledikce cehennem urkutucu olacaktir.
  • ilişkilendiği, ilişkilendirildiği her insan kişiyi şekillendirir.
    kimi yamultur, kimi düzeltir, kimi ovalleştirir, kimi diken diken eder, kimi akıllandırır, kimi delirtir... sonuç olarak kişinin yaşadıklarından, yaşattırıldıklarından öğrendikleriyle neye benzediği görülebilir.
  • (bkz: beklemek)
  • daha tedbirli ve daha suskun hale gelmek.
  • hayat senin olduğun kadar temiz ve saf değil. o yüzdendir ki bırak bu lanet temiz kalpliliğini ve iyimserliği. unutma; sen istemesen de, çevrendekilere daha sert davrandıkça, partnerine sert yapıp varlığını hissettirdikçe daha çok sevileceksin, daha bi' değerli olacaksın.
    özellikle de o eski iyimser ve uzlaşmacı haline oranla.

    bileceksin bunun böyle olduğunu. içine sinmese de böyle davranacaksın bundan sonra.
    hala içindeki ses karşındakini incitmek istemese de, tavır koymanın sana getirdiği marjinal faydayı bileceksin.

    ya da tam tersi tüm bunlardan vazgeçip, yıpranmaya devam edeceksin. ta ki, bir gün biri seni anlayıncaya kadar.
  • sevdiklerinin derdini 1 dinlersin, 2 dinlersin, 3, 4, 5.. sonra bir bakarsın, dertli sarhoşların bilge balıkçı babası olmuşsun.
    bu süreçten sonra çevrendekilerin hep 10 ağzı, 1 kulağı olur. dinlemezler. vakti gelir, çiftleşme dönemindeki kedi gibi derdinizi fark ettirmek için duvarlara sürünür, yerden yere atarsınız kendinizi ama anlamazlar, çünkü siz onları anlamaya, dinlemeye değil, dinlenmeye alıştırmışsınızdır.
  • 4 s kuralını hiç unutma, asla kimseye yaranamazsın, nankörlük görürsün o yüzden hep temkinli ol ve iyilik yapmak için kendini paralama.
  • hani bazı insanlar sizin icin önemlidir, onların baskalarına bencillik yapması ve kendini düsünmesini sorun etmezsiniz hatta kendiniz 'siktir et baskalarını, sen daha önemlisin kendini dusun' dersiniz ya? heh iste o insanların sizi, sizin onları önemsediginiz kadar önemsemiyor oldugudur.
  • henüz cevabını öğrenemedim ama bu samimiyetsizliğin kaynağını çok sorgulattı bana. bu kadar benmerkezcil, kibirli, tahammülsüz, hoşgörüsüz insanı kim doğuruyor?
hesabın var mı? giriş yap