• ekşi neferleri ve kutsal bilgi kaynağına aktaracaklari sağlık ilintili destek.

    herseyi bilmemiz mumkun degil. cunku (imkansiz .) insaniz ...

    hevesle sectigim ve yillarimi verdigim kariyer geregi devamli gribe yakalanir. salya sumuk isten geri kalirken, bunyeyi istila eden bakterileri antibiyotik silahiyla yok etmeye calisirdim.

    ama hepimiz biliyoruz ki, ozellikle gribin ilk haftasinda her ne kadar " corba iyi gelir. " dense de, beyaz peynirin eksisine bulanmis hafif yanigimsi bir tost gevelemesinden ote gitmez yedigimiz.

    ve akabinde, cogu zaman agir yemeklerden kacip peynirin hafif lezzetine, tuzlu domatesin serinligine siginiveririz.

    at hapi kadar augmentin duo forteleri caktikca, " antibiyotik iyi bakterileri mahvetti " diyerek, bir de yogurt ve kefire dalariz.

    neden ? cunku bil - mi - yo - ruz .. (en azindan ben bilmiyordum )

    iki gun once, inleye tislaya, antibiyotik uzeri beyaz peynir yiyorum. ( hani prospektüs "" hap bos mideyle alinmayacak. ilk lokmayla ilaci al ve adam gibi yemek ye ! ""mesaji veriyor ya. iste o hesap. )

    o ara biri " ya antibiyotik aliyosun. peynir yiyosun ne is ? " diye sordu.

    hemen "yetis yaaa google!" aa bi baktim. tetrasilin sinifina dair antibiyotiklerin tamami sut ve mamullerinden, domatesten, grefurt, portakal, bilimum narewnciye vs. nemalaniyor. ha buna ekmek de dahil. ama kalsiyum tetrasin sinifindaki butun ilaclari resmen bloke ediyormus. ( genelde ust solunum yollarindaki enfeksiyonlar, bronsit, sinuzit vs. icin verilen antibiyotikler )

    eee ? eee'si arkadasim bu antibiyotigi incitmeden, uzmeden, pasa pasa sabah bi yumurta kaynaticaz. yanina onu uzmeyen sebze, zeytin vs. ne bulursak ondan yicez.

    yoksa antibiyotik hic bir ise yaramiyacak (mış ! ) :/

    soyle ki ; yogurt, kefir ve sut urunlerini antibiyotik kullanirken bunyeye dahil etmek faydali. ve fakat ayni saat icinde alinmamasi gerekiyormus. en azindan ilac alimindan sonra 4 saat gectikten sonra yemek dogru olurmus. mış ... miş ....
  • sigarayı bırakmak çok rahatlatıyor. bununla birlikte az yemeye başlamanız belki uyku kalitenizi artırır.
hesabın var mı? giriş yap