• global corporationlari ayakta tutacak insanlarin hayatini posasi cikana kadar hizli bir calisma temposu icin programlar. one atilan ianeler biraz etlice, sutluce oldugundan ve teknolojik oyuncaklar kredi karti karsiliginda alinabilindiginden humanistik kapitalizm uyelerinden pek ses cikmaz. tek sikayetleri robot gibi ise gidip gelirken, hayatin bir cirpida nasil gelip gectigi, modern addedilen v for vendetta yasaminda uzun donem uygulanmis etik yok etme programinda yok olan degerlerde parcalanmis, kopuk aile iliskileridir.sistem, insanlarina kredi alarak ev alma sansini tanir ve standart gelirle genc evli ciftler aldigi 100 000 dolarlik ev icin, 20 yil gibi bir zamanda faiziyle birlikte 400 000 civari bir para oder, ev sahibi olur. evin borcu bitince de, oyle bir vergi dayar ki, faiz odemek daha karli gelir bu sistemin uyelerine. isine hizli gidip gelebilsin diye super otobanlar yaptirilir efendiler tarafindan ve otobani her kullandiginda uzakligina gore $2.20 veya $4 arasi para odetir. aldigina, yedigne, ictigine vergi keser.

    bu tur kapitalizmlerin hukum surdugu ulkelerde kurumlara kolelik etmekten aciz olan insanlara sosyal yardim adi altinda bir tur maas baglanir ve bosluktan ne yapacagini bilmeyen bu basibos guruh bir sekilde poker makinalari ve ickisi bol olan sosyal kluplere yonlendirilir, muazzam bir vergiye tabi tutulan poker makinalarindan sistem sosyal yardim icin verdigi paranin cogunu geri almis olur.

    poker makinalarina muptela olmayan diger guruh ise zaten krack cocain,extacy, eroin vs bilimum yok edici pislige saplanmistir ki, bu yuzden marijuanayi yasaklamak icin %80 bir kontrol denetim uygulanirken, diger buyuk zehirler caktirmadan goz ardi edilir ki, kullanicilari cabucak elimine olsun. insancillik bu boyutttadir birinci dunya ulkelernin humanistic capitalism anlayisinda ve bizler buyuk bir ozlemle kivraniyoruz boylesine bir medeniyet gucune sahip ve hakim olabilmek icin.
  • cnn türk'te davos zirvesi'ni takip ederken bill gates'in ağzından dökülen sıfat tamlamasıdır. temmuz ayında microsoft'a veda edeceğinden kendince duygu sömürüsü yapmaya çalışmıştır. yoksulların eğitim,sağlık ve teknoloji alanından çok az yararlandığından dem vuran bu koca kapitalistin aklına şaşarım. zirvedeki herkesi toplayıp servetlerini bu kesime akıtsa dünya bi başka dönmeye başlar. hem kapitalizmin insancılı olur mu?
  • (bkz: oksimoron)
  • yeni bir şey değildir bu; eskiden postfordizm derdik, varsın şimdi gatism (geytizm) diyelim. tarihe geçtin bill; sen çok yaşa e mi.
  • (bkz: #12361657)
  • militaristic humanism'in obez erkek kardeşi. kusmuklarını fakirlere dağıtır.
  • emvey memvey filan gibi markaların büyükbaşlarından birinin de "şevkatli kapitalizm" diye unutulmaz bi eseri vardı. herkes birbirine bişeyler satıyodu, böylece herkes çok mutlu oluyodu filan.

    e bu durumda:
    (bkz: yersen)
  • konumuz kapitalizm olduğunda, işlenen okuma parçaları muhteşem, stalin dönemi sscb'si, çin vb örnekler hep elimizdeki müthiş veriler, ama nikaragua, sudan hep başka kapitalizmin eseri, onları görmeyeceğiz, yassakh. ama deseniz ki, namibya olmasaydı, isveç de olmazdı, "ne allakası var" diye haykıracaklar. peki susalım, muhteşem kapitalist anıt ve geçmiş insancıl olsun, dünya savaşları, atom bombaları da bilimin eseri olsun ve hatta hepimiz imana gelip patronunun işçisi olmanın en güzel realite olduğunu kabullenip çalışkan müminler olalım. belki kemik atarlar o zaman.

    küba'nın sağlık sistemi, sicko oğlum abd gibi lafları da etmeyin, çok kızarlar.
    (bana ne ki zaten, ben anarşistim)
hesabın var mı? giriş yap