• olumsuzluklarla dolu hayata nazaran, olumlu bir an için savaşan ve emek harcayan insanların tasviridir.
  • (bkz: kinesfer) algısı.
  • zengin olmak kadir kısmet işi zira gönlü zengin olmak kadir erdem işidir. insanı kaliteli yapan gönül zenginliğidir
  • (bkz: problem çözme yeteneği) *

    --- spoiler ---

    ilişkilerimizin, hatta tüm yaşamımızın kalitesini arttıran en temel konu, sorun çözme becerileridir. hem bu yazıda bahsettiğimiz hem de günlük hayatta baş edemediğimiz pek çok sıkıntının kaynağı, iletişim becerilerimizin kısıtlı olması ve karşımızdaki insanla uyuşmayan sorun çözme stratejilerimizdir. gerçekten sorunun çözümüne ilişkin yapıcı adımlar atmak yerine üstünü örtmek, geçiştirmek, konu yokmuş gibi davranmak gibi işlevsel olmayan stratejileri kullanmak, evlilik sürecindeki sorunlarınızı çözmeyecek, sadece anı kurtarmayı sağlayacaktır. uzaklaşmak, birkaç gün küs kalmak gibi yöntemler özellikle paylaşımların iyice arttığı çocuk sahibi olunan evrede başlı başına bir sorun haline gelmektedir. sorun çözme konusunda ne kadar işlevsel ve yapıcı çözümler üretildiği, karşılıklı olarak uyumun yakalanması, ortak bir kararda uzlaşılabilme becerisi kazanmak gibi konuların önemi çiftler tarafından göz ardı edilmemelidir
    --- spoiler ---

    kaynak
  • olumsuz eleştiri ile karşısındaki insanı köreltmemesi, teşekkür etmesi, rica etmesi, dinlemesi, güler yüzlü olması, selam vermesi, yardım etmesi, ses tonu, iyimser bir yaklaşım sergilemesi, çocukları sevmesi, hayvanları sevmesi, yayalara yol vermesi, araç kullanırken su sıçratmaması, yemek yerken ağzını şapırdatmaması, ağız ve diş sağlığına dikkat etmesi, her zaman tertemiz olması, güzel kokması, saygılı olması, kendini net bir şekilde ifade etmesi, temiz ve ütülü kıyafetler, her zaman temiz ve parlak saçlar, temiz ve kısa tırnaklar, sokağa çöp atmaması, sokak hayvanlarını beslemesi.
  • valla çok uzun yazmaya gerek yok farkındalık sahibi olması ve farkında olmadan mütevazi olmasıdır.
  • (bkz: erdem)
  • -kendinden güçsüz kişiye(maddi anlamda da olabilir, statü ve hiyerarşik anlamda da) karşı olan tavrında saygı ve merhamet barındırması.
    -samimiyet ve içtenlikle laçkalığı birbirine karıştırmaması.
    -doğuştan sahip olduklarıyla övünmemesi. hatta genel olarak övünürken aşırıya kaçmayıp hakkaniyetli olması. başkalarını överken daha cömert olması.
  • ona duyulan sevgiyi asla suistimal etmemesi de kalitesizden ayrılmasında açık bir kıstastır.
  • alçakgönüllülük ve mütevazi olabilmek erdemlerin en makbul olanıdır. mütevazi yaşayan ve karşısındakine karşı alçakgönüllü olan insandan zaten asla kötülük gelmez. başkalarına saygısı olan ve egosu olmayan insanlar lazım bu hayata. yaşadığı yeri seven ve koruyan, çevreye saygılı insandır. doğayı seven, hayvanları seven ve koruyan insan insanları; insanlığı da sever. yaşadığı dünyaya saygısı olur. nereden geldiğini bilen insan her zaman el üstünde tutulur.
hesabın var mı? giriş yap