• tuhaf bir hisle doldurur gören insanı. hiç çocuğum olmadı ama birkaç defa çok şiddetli yaşadım. çocuğum olmadan özledim, sevdim, merak ettim çocuğumu; onun için ağladım! büyümüş, kocaman olmuş çocuğum rüyamda; bana küsmüş de. neden acaba?

    yıllar sonra gelen edit: o çocuk doğdu, şimdi 3 yaşında...
  • (bkz: ultrason)
  • bi de don bicerse deyim olur..
  • bir bohçadır. bohçayı sırtlananı çözmek gerek günahsız yetimden önce.
    (bkz: açılış)
  • bir de şöyle bir şey var; rüyada o doğmamış çocuk kucağınızda otobüse binmek, otobüste kimsenin size yer vermemesi* ve bir anda rüyada çocuğu otobüsün tuttuğunu anımsamak, sonra anımsamanızla eşzamanlı çocuğun öğürmesi, üzerinize kusması, saçınızın yüzünüzün kusmuk olması, bir dolu insanın size kahkahalarla gülmesi.. ve hala yer vermemesi. *
  • kucağınıza verirler, yeni doğmuştur ve o kadar güzel bir kızdır ki yüzü ışık saçar sanki.uyandıktan sonra uzun süre etkisinden kurtulamaz insan acaba böyle bir çocuğa sahip olabilecek miyim diye düşünür durur günlerce.
  • dünyadaki en enteresan şeylerden birisidir. henüz 11 haftalık hamileyken gördüğüm bir rüyada doğum yapıyordum ve bir oğlum oluyordu, tabi o zaman bebeğin cinsiyeti henüz belli değildi. bebeği çok net hatırlıyorum, yolda görsem tanırım diyecek kadar net..sonra elime bir isim kartı tutuşturuyorlar, üzerine bir isim yazıyorum, hatta iki isim, isimlerin ikisi de daha önce hiç aklıma gelmemiş, koymayı düşündüğüm isimler değil aslında. sonra uyanıyorum, rüyayı kocama anlatıyorum, hayırdır inşallah diyoruz beraber.
    aradan 5-6 hafta geçiyor, ultrasona giriyorum ve bir oğlum olacağını öğreniyorum, rüyadaki ismi koymaya karar veriyorum. velhasılkelam rüyada doğmamış çocuk görmek çok garip ama güzel bir his yaratıyor insanda, öyle ultrasona falan da benzemez duygusu..

    dogum sonrasi not: doğduğunda benzemiyordu ama 2 aylik oldu ve rüyamdaki bebeğe inanılmaz benziyor simdi ve evet adını kerem fikret koydum..
  • eğer gizemli bir bebekse yüzünü göstermiyor ama konuşuyor. "birlikte çok eğleneceğiz" diyorum gülüyor, gülüşü çok güzel kikirik kikirik diye. sarı lüle lüle saçları vardı. keşke gerçek olsaydın..
  • dün rüyamda kızımı gördüm. kızımdı o benim belli çünkü baba olmadan anlayamayacağım bazı şeyleri o an anladım.
    narince, hiç incitmeden ama sımsıkı sarılmak ne demek dün öğrendim rüyamda. anneanneme götürdüm. o bakacaktı kızıma. (küçükken bana baktığı gibi) evi en son gördüğümle aynıydı. anneannem de bize yerleşmeden önceki gibiydi. çocukken hiç bitmeyecek bir pili olduğunu düşünürdüm. sürekli bir yerlere gidip gönül yapardı. misafirleri hiç bitmezdi. benim her zaman oturduğum kanepeye yatırdı kızımı. tamam sen git işe dedi. ben bakarım ona. o bitmeyen enerjisiyle. her şeyin üstesinden gelirdi nasılsa. hiç bırakmak istemedim kızımı. nasıl güldüğünü anlatamam. sonra kakasını yaptı altını değiştirdim. uyandığımda bir süre gerçek sandım. o da uyandı mı diye sesleri dinledim.
hesabın var mı? giriş yap