• özellikle son 4-5 senedir iyice ortaya çıkan gerçek. eskiden fenerbahçe-galatasaray derbisi olduğu zaman günler öncesinden gündem olurdu. maç günü gol oldu mu mahalle inlerdi, kimileri gaza gelip camlardan tabanca atardı. şuan ise millet bugün kimin maçı var onu bile bilmiyor.

    bu arada başlık tutmuşken efsane euro 2008'den bir video paylaşayım :
    https://www.youtube.com/watch?v=lgmp9uhj8fu

    ah ah nerede efsanevi çek maçı... kaleci volkan'ın kırmızı kart görmesi sonucu tuncay şanlı'nın kaleye geçmesi sonrası tüm ülke televizyonlara kilitlenmişti.
  • nedenlerinden biri (bkz: #116557755) olan haklı tespit.

    türk politikasındaki yel değirmenleriyle savaşma eğilimi türk futbolunda da var. sürekli görünmez birileri hedef alınıyor. kim diye sorunca kimseden cevap yok ama birileri var ve ne hikmetse bütün kulüplerden ayrı ayrı nefret ediyor aynı zamanda karşı tarafa sorsan o kulüpleri kolluyor. ülkede bulunan hiçbir kuruma güven kalmaması futbolu da etkiledi. diğer her şey gibi.
  • en önemli sebebi maç yayınlarının şifreli/paralı olmasıdır. çok meraklısı dışında kimse para vermiyor artık. şifre işi çıkalı neredeyse otuz sene oldu. başlarda özetler goller ile idare ediliyordu ama açgözlülük ile o da kaldırıldı. bunları geçtim, artık gazeteden bir önceki akşamki maçın skorunu bile rahatça görüp öğrenemiyorsunuz. futbol o kadar gözden ırak oldu ki artık unutuldu dersek yeridir. şifre işi çıkalı neredeyse otuz sene oldu, birkaç nesil geçti artık. insanların merakı kalmadı. eski "kalite" ve başarı da yok. şahsen tuttuğum takım beşiktaş bile artık umrumda değil. şampiyonalr ligi'nin star'dan gidip şifrelenmesi ile son çivi çakıldı kanımca. artık nadiren milli takım maçlarını seyrediyorum. onu da bıraktım gibi, zira sefil futbol çekilir gibi değil.

    ben neysem de, benim oğlanın böyle top merakı hiç olmayacak galiba. hemen her çocuk böyle. elbirliğiyle bindikleri dalı kesiyorlar.
  • basketbol iyidir, basketbol izleyin, oynayın, öğrenin
  • müsabakaların mevcut salgın endişesinden dolayı seyircisiz oynanmaya başlamasıyla bende oluşan ilgisizlik.
    tamam sürekli stadyuma gidip maçları canlı izleyen biri değildim ancak durum böyle iken tv den izlerken bile mahalle maçı izliyor hissi veriyor bana.
  • siyasetin girdiği her alanın kökünün kurumasından kaynaklı olan durumdur.
  • politikanın yozlaştırıcı sonuçlarından biri olan meseledir.
  • takımlardaki topçuların eskisi gibi canlarını dişlerine takıp bir şeyler yapmak için çabalamak yerine, takımları kurumsal bir şirket gibi sahada yapması gereken ortalama işi yapıp ayrılacağı bir iş olarak görmelerinden kaynaklı olan durum.

    f1 iyidir, f1 izleyin
  • halbuki milyon dolarlar kazanılıyor. artması gerekirken azalması anlamsız.
  • premier league ve bundesliga dısında bence futbol bitti zaten. görsele hitap etmiyor. sürekli yerlerde ağlayan karaktersiz futbolcular. 85. dakikada zaman geçirmeye calısmalar.
hesabın var mı? giriş yap