• şöyle bir internetteki yorumlara bakmakla fazlasıyla görülecek acı durum.

    yemeksepeti'nde bulunan restoranlara bakıyorum da, memnuniyet belirten yorumlar çok az ama şikayetler öyle fazla ki. ardarda okuyunca bütün yorumları insanlardan iğrendim bir an yeminle.

    ulan epi topu 5 tl'lik lahmacun için işletmenin kendisini uzaya filan çıkarmasını bekliyor insanlar. kimsede de gram hoşgörü kalmamış be. asgari ücrete yakın fiyatlarla zor şartlar altında çalışan kuryelerden ışınlanma bekliyorsunuz. ölür müsünüz be 5 10 dakika siparişiniz geç gelse? bu kadar mı acımasızsınız yapılan emeklere.

    uygun fiyatlı süper bir lahmacun yapan yer buldum mecidiyeköy'de ve adamlar müşterinin üzerine titriyor restoranına gidince. bir baktım sayfasına snob snob yorumlar.

    demin oradan sipariş verdim ayran unutmuşlar. istesem girer yazarım ama bu kadar gözüme iştahıma hitap eden bir yeri önemsiz bir şey için neden kırayım ki? o kötü yorumlar ustasından garsona illaki negatif bir etki yapıyordur.

    bu restoranlar için değil her şeyde böyle. mikrofon uzatıp halka sorun insanlar ilk memnun olmadıklarından başlayacaklardır. herkes o kadar değerli ve kapitalizm'in yarattığı "size özel" mottosundaki o özel kişi ki mendeburluk yapıp beğenmiyorlar hiçbir şeyi. şikâyet edilmez değil edilir ama eften püften şeyler için şikayet etmek vicdani değil.

    acımasızsın, hoşgörüsüzsün, kanâatsızsın, tahammülsüzsün be insanoğlu.

    neden, hangi ara bu kadar kötü olduk biz?
  • iyi,olumlu özellikler, "zaten olması gereken buydu"düşüncesiyle belirtilmezken, en ufak bir olumsuzluğun, "şimdi bunu yapan,sonra daha kötüsünü yapar" dürtüsüyle krize dönüşmesi belki de, modern insanın en büyük problemi olabilir.
  • neden insanları memnun etmek zorunda olayım?
  • yaptığın şeyden memnun olup, için rahat ediyorsa çok da takılınmaması gereken durumdur. zira, aynı anda herkesin memnun olacağı bir durum yakalama olasılığı nadiren gerçekleşir.
  • yeni nesil hastalıktır.
  • insanları memnun etmeyerek kendinizi mutlu edin. işin sırrı bu.
  • bir gerçek. insanın mayasında nankörlük vardır. birini alın 99 gün sırtınızda taşıyın, 100.gün yoruldum biraz dinleneyim diye indirin sizden kötüsü olmaz. 99 iyiliği değil 1 kötülüğü görür insan.

    alemlerin rabbi olan allah ise tek bir tövbeyle 99 günahı birden siler atar. vefalıdır, eş şekur olandır, dosttur. öyleyse memnun edilmesi gereken, kalbin bağlanması gereken ancak odur.

    "sizin için allahtan başka ne bir dost vardır ne de bir yardımcı." şura 31
hesabın var mı? giriş yap