• insanlari anlamakla baslayan eylem
    ruhun mevlanaya dogru evrimlesmesi . (bkz: anlamak nefret etmeyi imkansiz kiliyor)
  • insanlarin da, istisnasiz hepsinin seni sevmesini saglayacak bir erdem. bunda seytan tüyü var dedigimiz insanlardir aslinda bunu becerebilenler. insanlari sever bu nedenle de kendilerini çaba sarfetmeden sevdirirler.
  • insanlari din, dil, cinsiyet, renk, kültür ayirt etmeksizin sevmektir. insanlari sadece insan olduklari, insan olarak degerli olduklari icin sevmektir. onlari anlamaya calismaktir. dertlerini, tasalarini, dünyalarini anlamaya calismaktir. sevgi nedir? sevgi sorumluluk duymaktir, emek cekmektir. tek kelime türkce bilmeyen güzel gözlü, yasadiklari topraklarin altina senelerdir mayin döseli, sümüklü kürt cocuklarini sevmektir insan sevmek. serseri bir kursuna kurban gittikleri zaman, yüreginden bir parcanin kopmasidir. o kursunun nereden geldigi ne kadar önemlidir bir cocugun gözleri dünyaya kapandiginda. insan sevmek, kendini sevmekle baslar. insan sevmek kendini tanimakla baslar. insan sevmek, "sevmiyorum ben kürtü, ermeniyi, türkü" diye düsünebilenlerin becerebilecegi is degildir. merhametsizlerin, empati yoksunlarinin yapabilecegi is degildir. sevmek yürek isidir... yüreksizlerin isi degil...
  • bir irka ayit insanlari sirf o irktanlar diye sevmemek ne kadar sacmaysa, insanlari sadece insan olduklari icin sevmek de o derece sacma ve salakcadir. o insanlarin icinde ne ibneler ne serefsizler var insan diye sevecekmiyim hadi len.
  • (bkz: #2605947)
  • büyük adamların çoğunun becerebildiği hatta gözümde büyüklük simgesi olan ancak benim asla gerçekleştiremeyeceğim insanı sırf insan olduğu için sevebilme eylemi
  • sevmek derken "oh canım benim gel alnından öpeyim" sevgisi kastedilmeyen, ya da benim böyle bir şey kastetmediğim eylem. insanlara sırf insan oldukları için asgari bir değer atfetmeyi ifade eder. yani sadece doğdukları için birtakım haklara sahiplerdir, "iyi", "kötü", "vatan haini", "kahraman" falan gibi subjektif payeler bu haklarla oynamaya muktedir değildir. hiçbir insanın incitilmediği, öldürülmediği bir dünya gibi bir ideale gebedir. sonra elalemin "güneydoğuda pkk'lı ölünce üzüldüğüne göre sen ayrılıkçısın, kürtsün, günahsın" gibi iki bitlik iq ürünü tepkilerine göğüs germeyi gerektirir.
  • vurgunum hasretine albümünden bir ferhat tunç şarkısıdır.

    "kolay değil biliyorsun
    insanları sevmek
    günümüzde"
hesabın var mı? giriş yap