• plum village sitesinden görüp de kullandığım, telefonunuza indirebileceğiniz bir meditasyon uygulaması.

    uygulamanın içinden bahsedeceğim ilk şey meditasyon sayacı. uygulamaya başlamadan önce ısınma maksatlı bir süre koyabiliyorsunuz. başlangıçta ve bitişte meditasyon çanaklarına vuruş sesi geliyor ve vuruş sayısını 3'e kadar siz ayarlayabiliyorsunuz. ayrıca belirli zaman aralıklarına da uyuklamayayın ya da sizi tekrardan an'a bağlasın diye yine bu seslerden ekleyebiliyorsunuz.

    ikinci bahsedeceğim şey ise rehber meditasyonlar. bunların yüzde 99'u ingilizce malesef. türkçe olarak sadece bir tane gördüm. eğer ingilizceniz var ise size rehberlik eden ses kayıtları çeşit çeşit mevcut. eğer uygulama tarafından uygun görülüyorsa istediğiniz kaydı siz de ekleyebiliyorsunuz.

    üçüncü olarak da bahsedeceğim şey ise topluluklar. yaptığınız meditasyon çeşidinden tutun da dert ettiğiniz ortak problemlere kadar gruplar mevcut. özellikle benim ilgimi 365 adındaki bir grup çekti. gruptaki katılanlar 365 gün meditasyon yapmaya başlıyorlar ve kaç gündür devam ettiklerini paylaşıyorlar. yine malesef türkçe olarak sadece bir tane grup mevcut.

    ayrıca:
    - çevrenizdeki uygulamayı edinen insanları da görebiliyorsunuz.
    - meditasyonunuzu bitirdikten sonra o sırada sizinle aynı uygulamayı kullanarak kaç kişinin meditasyon yaptığını görebiliyor dilerseniz teşekkür mesajı da atabiliyorsunuz.
    - gün içinde belirli bir saate meditasyon yapmak için hatırlatıcı bildirim ekleyebiliyorsunuz.
  • arayuzunu surekli degisitirmesi hos olmasa da, guzel bir meditasyon uygulamasi. kendi meditasyon programizini ayarlayabildigimiz gibi, ucretsiz, rehberli meditasyonlar da arada iyi oluyor.
  • düzenli kullandığım meditasyon uygulaması. bence baya güzel ingilizce içerik var. rehberli meditasyonlardan uyumak ve güne başlamak için kullanıyorum, arada vücut tarama yapıyorum. ayrıca fon müzikli kronometre kurarak nefes egzersizi için de kullanıyorum. sadece çeşitli konulardaki kurslar ve içeriği çevrimdışı dinlemek ücretli, onun harici ücretsiz. isterseniz öğretmenlere bağış yapabiliyorsunuz. favorilerim meg cox, jonathan lehmann ve sarah blondin.
  • yakında başlamayı düşündüğüm ücretsiz meditasyon uygulaması. headspace bu kadar pahalı iken iyi bir alternatif gibi duruyor.
hesabın var mı? giriş yap