• sevgiliyi kendi malı sanan yazar hezeyanıdır. arkadaş sevgilileriniz sizin için değişmek zorunda değil, yapmak istediklerini yapmaktan vazgeçmek zorunda değil. beğenmezsen ayrılırsın. vay arkadaş bi de naif ve afacan bir adamı kaybetti demiş. bu ne ego amk. sen kimsin de o seni kaybetmiş oluyor.
  • haklıdır ama kadın az bile demiştir. kız arkadaşınıza, karınıza ya da hayat arkadaşlarınıza hiçbir şeyi hiçbir nedenle dayatamazsınız aq sığırları. kimse sizin köleniz değil.
  • sevgilinin dekolteli fotoğraflarının hoşuna gitmemesini bir yana koyalım, bu konuda herkesin kafa yapısı farklıdır buna birşey demek pek doğru değil fakat bu insanla bir yola çıkarken nasıl biri olduğunu bilmiyorsan ve bunu sonradan sorun ediyorsan hata sendedir malesef. ayrıca sevgilinin senin rahatsız olacağını bildiğin halde bunu yapması da ayrı bir olaydır. ikinci yorumum sadece bir kızın dekolteli fotoğraf atmasıyla alakalı değil genel olarak partnerlerin birbirinin hoşuna gitmeyecek hareketleri göz göre göre yapmasıdır. orta yol bulmaya çalışmak daha doğrusudur. o yüzden karşınızdaki insanın doğruları size de doğru gelecekse birlikte olun aksi takdirde böyle sorunların olması doğaldır ve sizi yıpratmaya devam edecektir. bazı yönleri ne kadar hoşunuza gitsede ve karşılık alıyorsanız bile "kafa yapımız uymuyor" veya "bana göre değil" demeyi öğrenmeniz gerekiyor.
  • gayet normal bir sevgilidir.
    beraber olduğunuz kadın ya da erkek sizin 'sahip' olduğunuz bir 'mal' değildir. kendi tercihleri ve hayatı vardır, siz de bunun bir parçası olursunuz. yaptığınız tek şey 'sevgilicilik' oynamak ama işler öyle değil, bilmiyorsunuz.
  • sevgilisi olan insanı, yani "sevdiği" insanı, kontrol etmeye çalışan insansıları ortaya çıkaran sevgilidir.

    herkes özgür doğar, özgür yaşamak hakkı vardır. sen özgüvensizsin, eziksin diye fotoğraflarını kaldırmak zorunda değil. sen onu kontrol etmeye çalışınca karşı çıkıyorsa hatta helal olsun kişiliği vardır. ezdirmez kendini.

    etik anlayışına uymayan fotoğraflar koyan biriyle de sevgili olmayarak kendi enerjini ve zamanını kurtarabilirsin. çok basit ya, vallahi, toxic olma! aaa!
  • kaldırmama hakkına sahiptir. bu kadınlar da bazen kuralcılığın bokunu çıkarıyor! çok yakın bir arkadaşım, sırf sevgilisi/nişanlısı istedi diye instagram'i ve swarm'ı, facebook'u filan kapattı (yani kendi hesaplarını). arkadaş sizi dışarıda elâlem görmüyor mu? izole mi yaşıyorsunuz? eee, sosyal medyada fotoğrafının olması niye sıkıntı? bir gören bir daha görmüş oluyor, uzun uzun bakıyor, fantezi kuruyor en fazla - onu, sizi sokakta gören de yapıyor rahat olun.

    doğru bildiği yoldan şaşmaması gereken sevgilidir. vur de vuralım, öl de ölelim reyiz!
  • ilişki kavramı hangi türden olursa olsun farketmez, karşılıklı feda üzerine kuruludur. istekler uymazsa ayrılmak gereklidir.
  • bunu "sevgiliniz sizin malınız değil" diye savunmak da abesle iştigal.

    olm instagramdan bahsediyoruz. instagramda orasını burasını açıp abazan ve piç hiti toplayan birinden bahsediyoruz. instagramın mal pazarı olduğunu bilmesek ciddiye alacaz sizi de.

    kedine mal gibi davranan birini "sinin malın diğil ooooo" diye savunanı da gördük. komiksiniz vallaha.
  • bu ara çok duyuyorum ben bu tarz ilişkileri. toplumun temeli kadındır, çocukların büyüyünce nasıl bireyler olacağını büyük ölçüde anneler yani kadınlar belirler ve bu manzara ne yazık ki hiç iç açıcı değil.

    günümüzde aklı başında, sağlıklı düşünebilen bir kadın sosyal medyaya zaten fotoğraf falan yüklemekten kaçınır. hadi ayda yılda bir yurtdışında gittiğin bir yer ya da ambiyansini cok beğendiğin bir mekan olur belki orada fotograf çekilip koyarsın da deri tayt ve göğüs dekolteli, evinin salonunda çekilmiş seni bir meta gibi göstermek dışında hiçbir özelliği olmayan fotoları sırf like almak adına habire sosyal medyaya servis etmenin altında çok ciddi psikolojik rahatsızlıklar yattığını düşünmekteyim. umarım kendilerine yapılan "kafani dış görünüşünle, beğenilmekle, daha ince bele sahip olmakla boz" dayatmasını görür ve bu saçmalıkların kölesi olmaktan kurtulurlar.
hesabın var mı? giriş yap