• uzun zamandır aklımda dolaşan bir konu aslında ;
    ilk zamanlarda gerçekten fotoğraf paylaşmak amacıyla kullanılan instagram'ın şimdilerde çok daha yaygınlaşması ile bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda yada gelişmiş toplumların geride kalmış sınıfları tarafından kendisini gerçekleştirme, ön plana çıkarma hevesli insanları yüzünden sosyal statü belirleyicisi olarak düşünülmesi ve kullanılması durumudur.
    buda akıllara şöyle bir soruyu getirmektedir;
    insanlar gerçekten et yemek için mi nusret'e yada kahve içmek için mi starbucks gidiyor yoksa hikayesinde paylaşıp kendi sosyal statüsünün yüksek olduğunu belirtmek için mi?
    bunların neresi sosyal statü belirleyicisi diyebilirsiniz bence de öyle fakat birçok kişinin böyle düşünmediğine eminim. bunun örnekleri çoğaltılabilir.
    sadece bir öngörüdür.
  • beraber olduğunuz ya da olacağınız insanın ınstagram hesabına bakarak iyi fikir elde edebilirsiniz. sosyal olarak kabul görme, kendini gerçekleştirebilme çabasıyla doldu herkes. 20 yaşindaki kız yapar hadi neyse ama 40 yaşındaki kadın bile yapıyor. güzel ve özel bir an değil, vücut ve seksapelite paylaşmak amaç sanki.... bazıları da arabayla giderken sikik bi müzik eşliğinde yolu ve torpidoyu çekiyor.. yeni moda......ne oluyor yani paylaşınca...beğenilince ne oluyor? takipçi sayın artınca ne oluyor....başına birşey gelse o listedeki kaç kişi umursar? acaip cidden..
  • benim gördüğüm şey şu; herkes kendini zengin gibi veya çok mutlu gösteriyor.

    mesela mağazacılık yapan asgari ücrette çalışan bi kaç arkadaşım var. instagram profillerine girseniz şok olursunuz. 10 bin kredi çekip bodrum'da 1 hafta tatil yapıldı. şeyma subaşı halt etmiş o kadar benzer bir profil.

    bizim insanımız ''desinler'' diye neler yapıyor neler.

    bir diğer arkadaşım da araç alacaktı ancak bütçesine uygun araçların dış görünüşü, model veya markası hoşuna gitmedi. o da baya ''hızlı'' bir arkadaş. instagram'a atamayacağı arabayı neden alsın ki? o arabaya kız mı düşer hiç? hala metrobüste sürünüyor ama instagram hesabı öyle mi? yerli dan bilzerian.
  • 1800lerden sonra gazete, 1900lerden sonra radyo ve 1960lardan sonra televizyon insanin hayatına yön veriyorken 2000lerden sonra gelen sosyal medyanın da ayni işlevi görüyor olması kaçinilmaz bir son. twitter-youtube-instagram tabi ki insanların hayatına yön verecek. önemli olan nasıl yön verdigi. toplumsal bir katisi olup olmadigi. eğer ki kötü örnekler kadar iyi örnekler de varsa bir sikinti yoktur.

    ama günümüz instagrami için konusacak olursak sanki bir yalan çöplüğü.

    tanim: doğru tespittir.
  • gideceği yerlere, yiyeceği şeylere ve giyeceği şeylere kadar yön veren uygulama.
  • kapatılmadığı sürece insanları esir alan saçma sapan uygulama
  • çok aktif kullanmıyorum hayatımda olmazsa olmaz değil ama doğru kullanıldığında o kadar kötü bir mecra olduğunu düşünmüyorum. öyle yemek falan paylaşanları ben de kınıyorum ama yani güzel anlarını paylaşıyorsun. bir albüm gibi düşünün. hatta yeni insanlarla tanışıyorsun. buradan tanıştığım çok sevdiğim, değer verdiğim insanlar var. öyle salaklık falan değil yani kullanmayı bilmek gerekiyor.
hesabın var mı? giriş yap