• türkiye'de mümkün olan.

    lys'de matematik bölümünde türev ve integralden 10 soru çıkıyor ortalama. bunlar yapılmadan orta karar bir puanla rahatlıkla bir mühendislik okunabilir. ya da girilebilir ama okunamaz.

    (bkz: system sucks)

    edit: bu entrynin üzerinden 2 yıl geçmiş sayılır. o zamanlar pek işe vakıf değildik şimdi mühendisliğin ucundan tutmaya başladık. integral bilmeden olunmuyormuş, bunu gördük.
  • üniversitelere integral bilerek girsen dahi mühendislik fakültelerinde kalkülüs, lineer cebir ve diferansiyel denklemleri almadan mühendislik derslerinin başlamadığını bilmeyen arkadaşların yanlış tespitidir
  • benim birebir anatomi bilmeden tıp okuyan arkadaşım var ben size onu da getireceğim.

    tanım: her fakültede bölüme uyarlanmış haliyle rastlanabilen eylem.
  • türkiye için gerçekleştirilmesi mümkün hadisedir.

    aslında benim merak ettiğim, integrali mühendislik uygulamalarında ne kadar etkin kullandığımız. sonuçta üniversiteye girmek için çözdüğümüz sorularda integrali atlamış olsak bile dört yıllık lisans eğitiminde integral dersi alıyoruz öyle değil mi? peki bu alınan dersleri başardıktan sonra içeriğini ne kadar hatırlıyor ve kullanıyoruz? iş ileri düzeyde diferansiyel denklemlerden, yıllar içinde integrale dx yazıp dışarı x olarak çıkartmaya dönüşüyor.

    bence önemli olan mühendislik disiplinine integral gibi matematik yöntemlerini adapte edebilmek. burada denklemin basitliğinden çok mantığına odaklanmış bir eğitim sistemimiz var ki bu hiç yanlış bir uygulama değil.
  • tabiki mümkündür. çünkü mühendisliği bol sıfırlı maaş çekleriyle anlayan, bir çoğunluk var.
  • mesleğini yapmayan mühendislerin nasıl olduğunun gerekçesidir. frensiz araba kullanmaya benzer :)
  • lys matematiğini bayağı ileri bir seviyede sananların düştüğü büyük yanılgıdır.
    1 dakikanın altındaki bir sürede çözülebilen türev-integral denklemleri sonra öğrenilecekler için ancak bir ısınma sayılır. ama vasat bir yerde eğitim alacaksanız belki bu öğrendikleriniz bile yetebilir.
  • integrali biliyoz da noluyor hala fizik ile uğraşıyoz.
  • mümkündür. türev integral sorusu çözebilirsiniz de neyi niçin kullandığını bilmek; turevi integrali kavramsal düzeyde anlamak bambaşka şeylerdir. türevin integralin nasıl alındığını bilirsiniz de niye alındığını bilmezsiniz. ben anlamadan, bilmeden, meczupyen bitirdim, mühendis de çıktım lakin hala içimde uktedir bu dava.
  • okuyabilmek değil de okumaya hak kazanmak desek daha doğru olur kanımca.
hesabın var mı? giriş yap