• doğru anladıysam ben shapiro, sam harris cenahının uydurduğu bir tabir. yeni bir isim bulmuşlar ama kast ettikleri alternatif medya. buna niye normal teknolojilerle girilemeyen iletişim ağlarına verilen dark web'in adını koyduklarını bilmiyoruz. aşırı talihsiz bir isimlendirme olmuş. böyle buzzword'leri birleştirip yeni ekol yaratma sevdalısı tiplere baya kılım.
  • kendi kendilerine ırklar arası farklılıklar konusunda dürüst olamayan sosyal medyada güçlü bir grup entelektüelin çok da bir şeye dönüşmeyecek hareketi.
  • aralarında eski bir cihatçı bulunduran grup. (bkz: maajid nawaz)
  • ana akım medya tarafından sansürlenen/öcü gösterilen, akademiden uzaklaştırılan, sesleri duyulmasın diye character assassination, safe space, no platform gibi baskılama yöntemlerine başvurulan; genellikle politik doğruculuk ve kimlik politikası eleştirisi getiren cesur entelektüellere amerikalı matematikçi eric weinstein tarafından verilen isim.

    yani deyimi icat eden kişi bu entelektüellerden biri bile değil, ortada bizi böyle adlandıracaksınız diyen bir topluluk da yok, sadece bir durum tespiti var. bu arada, eric weinstein’ın kardeşi biyolog ve evrim kuramcısı bret weinstein, her ne kadar sol eğilimli olsa da, yeteri kadar progressive left olmadığı ve kendisine dayatılan ezberi reddettiği için saçma olaylar dizisi sonunda evergreen state college'den uzaklaştırılmıştı.

    ifade özgürlüğünün engellenmesi eğilimleri ve fikir çeşitliliğinin azalmasına dair araştırmalar yapan ve analiz sonuçlarını bilimsel açıdan açıklayan prof. jonathan haidt'ı da bu grubun bir üyesi olarak görmek gerekir. incelemek için: heterodox academy

    bu fikir insanları arasında ayaan hirsi ali gibi eski müslüman islam eleştirmenleri, sam harris gibi ateistler, steven pinker gibi bilişsel psikologlar, ben shapiro gibi muhafazakarlar, christina hoff sommers gibi 3. dalga feminizmi eleştiren feministler var. türkçesi, ana akımın makbul bulduğu söylemi tekrarlamayı kabul etmeyen -her kesimden- cesur insanların susmayı reddetmeleri sonucunda ortaya çıkan kaçınılmaz bir akımdır. hikayesi vardır, ilgi çekicidir ve baskılandıkça büyüyüp daha çok ses getirmektedir.

    batı dünyası ana akımının elinde bulundurduğu medya, teknoloji devleri, akademi ve bürokrasi kanalları, bu anti-otoriter bireysel başkaldırıları önemsizleştirip itibarsızlaştırmaya uğraşsa da yok edemedi. ideolojisi tarafından körleştirilmiş sözlük sjw tayfasında da aynı üstten bakan/küçümseyen tavırları görmek mümkün (sjw entry'si) görsel
    ancak unuttukları şu: baskılar oldukça direniş olacaktır; bu önlenebilir değil, sadece zaman meselesi.
  • her ülkede olması gereken isminin ne konduğu önemli olan cenah. sesi çıkmayanların onaylanmayan fikirlerin de her zaman halka ulaştırılması kritik olmuştur. mevcut medya buna pek izin vermediği için ''dark web'' isminin geçtiğine inanıyorum.
  • sam harris ‘in artık yer almadığını açıkladığı entelektüelimsi oluşum. jordan peterson gibi mızmızların ifade özgürlüğü savunuculuğu, din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen eleştiri anlayışı yanında trump destekçisi olabilmenin sanırım harris tarafından çok kayda değer bulunmayışı bunun nedenlerinden biri olabilir.
  • günümüzde çok şükür iyi ki yaygınlaşan bireysel gazetecilik akımı örnek verilebilir.

    bağımsız medya ve bağımsız gazeteciler oldukça gerçeklere ulaşmak mümkün. aksi durumda ne olacağını söylemeye gerek yok, hepimiz yaşadığımız için biliyoruz.

    ayrıca not: teknolojinin (internetin icadı, geliştirilmesi ve yaygınlaşması) sayesinde gerçeklere ulaşabiliyoruz. teknolojinin böyle bir faydası olduğunun farkında olmak lazım.
  • kendisi farkında mıdır bilmiyorum ama bu akımın bizdeki temsilcisi ruşen çakır'dır. sayesinde, yıllardır woke culture seslerin dışından yalın haber alabiliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap