• bir kaç kod tamamlama kısayoluna batıktan sonra** bir bakmışsınız programı yazıvermişsiniz. insanı javada development yapmak için cezbeden ide.
  • güzel bir java ide'si, ancak kendisi de java'da yazıldığı için yavaş çalışma, 5-10 dosya içeren bir proje yüklendiğinde hafıza kullanımının 100 mb'nin üstünde olması gibi bazı kötü yönleri de var.
  • gelmiş geçmiş en iyi java ide'sidir. beginner'lar tarafindan olmasa da ozellikle developerlar tarafindan cok buyuk destek gormektedir. (bkz: develop with pleasure). java development'ta ortaya cikardigi ozellikler refactoring, reformatting, auto completion (bu ozelligin siradan bir java ide'sinin toplam kisayolu sayisi kadar cok cesidi vardir, gorup denemek lazim), local history, version control support (cvs, subversion, starteam), ant support, jsp/servlet support, web server integration, birer standart olmustur. intellij bu ozellikleri yillardir desteklerken eclipse/netbeans/jbuilder'in son surumlerinde bu ozelliklere yer vermislerdir.
    modified bir swing ile yazilmistir, onun icin de swt (eclipse)'den de daha hizlidir. cikacak olan 5.0 version'unda bundled "alloy look & feel" ile bu hizini pekistirecektir. yazacak cok ozelligi vardir, buna ragmen bunlarin hepsi,java one 2004'te java ide'leri icin yapilan degerlendirmedeki bu yorum'la ozetlenebilir, "intellij: developer'i en iyi anlayan ide"...
  • (bkz: intellij)
  • hakkında yazılanlara sonuna kadar katılmakla birlikte bu ide kardeşimizin bir adet ram canavarı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. ahanda taze baktım kullandığı ram 199.724k. çüş derler adama:)
  • nacizane sistemimdeki tek kapali kaynak kodlu yazilim. bir projenin acik kaynak kodlu oldugunu tasdiklerlerse, o projenin gelisitirilmesi icin kendisini ucretsiz sunan, sahane, zaman kazandirici ve somurgen ide.
  • eclipseten sonra çok çok kullanışsız ve hantal gelmiş bir ide. ozellikle jboss entegrasyonu çok zayıf. proje/modül yönetimi verimsiz. gui'si kullanışsız ve göze batıyor. olmamış...
  • linkini de vereyim tam olsun http://www.jetbrains.com/idea/
  • kısayollarının eclipse ve diğer editörlerden çok farklı oluşu ilk olarak göze çarpan noktalardan. ciddi anlamda çok fazla menü ve alt menü içeriyor, korku salıyor. ama yapabildiklerini görünce -spring entegrasyonu- bu zahmete değer. kaynak harcama konusunda ise gerçekten eli çok açık, 5 dosyadan oluşan projeyi açması ciddi uzun bir süre aldı. artıları eksileri bunlar iyi değerlendirmek lazım, profesyoneller dışında tavsiye etmem.
  • 2006'da yazdiklarimi okudum da 199.724k memory kullanıyor oha falan demişim. 800k'lari gördükten sonra tabi ki zayıf kaldı 200k... 4 versiyonundan beri kullaniyorum ve 11 versiyonu ile ciddi anlamda level atladigini soyleyebilirim. kullanmadan, ya da sadece 3-5 kere basına oturup, uzerinde zaman gecirmeden bok atanlara sadece guluyor, eclipse ile olan yasantilarinda basarilar diliyorum... eclipse'i kotuledigim anlasilmasin sakin, eclipse iyi bir editor, idea çok iyi bir ortam...
hesabın var mı? giriş yap