• bütün kendi kendine öğrenen insanlar için çok yararlı olduğunu düşündüğüm sitedir. birebir mentörlü bootcampları ise alana giriş yapmak isteyen ama ne yapacağını bilemeyenler için inanılmaz iyi bir seçenek.

    (bkz: user experience design) veya (bkz: kullanıcı deneyimi tasarımı) gibi birçok alan özelinde hem yeni başlayanlara hem de ileri seviyedeki sektör profesyonellerine hitap edecek dersleri olan ve bunun ötesinde bir community'e üye olmanızı da vaadeden bir not for profit internet oluşumu

    şahsen alana yeni başlamış birisi olarak derslerinin kalitesini beğeniyorum. sadece ux ile sınırlı olmayan, (bkz: user interface design)dan product management'a kadar ders çeşidi sunan ve bunu çok cüzi bir ücrete yapan bir site. tebrik ettim gerçekten!

    aylığı 8 ya da öğrenciyseniz 6 dolar olan üyelik ücretini ödeyerek 1 sene boyunca bütün derslere ücretsiz erişim hakkı sağlayabilir, yukarıda belirttiğim şekilde community üyesi olarak dünya çapındaki meetuplara katılarak networkünüzü genişletebilirsiniz.

    şuradan üye olarak 3 ayı bedavaya getirebilirsiniz.

    buradan ise bootcamp'a 200 dolar indirimli başlayabilirsiniz.
  • kullanıcı deneyimi tasarımı öğrenmek için en başarılı platform.

    sertifikalarının endüstride diploma gibi geçerliliği olduğu gibi, ürettikleri kaliteli hizmeti diğer kurslara kıyasla gayet uygun aylık ücret karşılığında veriyorlar *. ek olarak tüm kurslara erişim sağlıyorsunuz, kısıtlama yok. sonrasında alınan sertifikaların da sektörde geçerliliği var. ibm ve adobe çalışanlarını bu platform üzerinden eğitiyorlar.

    educational partner olduğum için, linkten üye olarak 3 ay indirim alabilirsiniz.

    genel kurs başlıkları şu şekilde:

    ux designer
    interaction designer
    visual designer
    usability expert
    ui designer
    front-end developer
    product manager
    marketer
    user researcher
    executive

    not: bu linklerden üye olan arkadaşlar bana mesaj atın, ek olarak 1984.design indirim kuponu gönderiyorum.
  • dünya'da tasarım eğitimini herkes için erişilebilir kılmaya çalışan en başarılı dijital kurumlardan.

    gündelik şeylerin tasarımı'nın yazarı, üstad don norman ile oluşturdukları kurs başlıyor. ilk turun kayıtları 5 gün sonra kapanıyor. katılmak isteyenlere duyrulur. kurs tamamlandığında don norman imzalı bir sertifaka var, büyük nimet.

    21st century design with don norman

    kurs üyelere ücretsiz. linkten tıklayarak siteye üye olurken 3 ay indirim alabilirsiniz.
  • buradan birkaç eğitim aldım. içerik ve sistem hakkında birkaç şey söyleyeyim.

    öncelikle site ücretsiz bilgi kaynakları bakımından zengin. pek çok makale, uygulama şablonları, kitaplar ve video kaynakları bulabilirsiniz.

    üyelik gerektiren kısım içinse şunları söyleyebilirim. yıllık abonelik fiyatı her ne kadar kur farkından dolayı bizim için pahalı olsa da aslında çok uygun. bir kere abone olunca 1 yıl boyunca istediğiniz kadar kurs (aynı anda 4 adet) alabilirsiniz. ayrıca düzenli yaptıkları webinarlara da sadece 5 dolara erişebilirsiniz. içeriğinde 30'dan fazla kurs var. kurslar belli bir sistematikle düzenlenmiş. bazen video izleyerek, bazen okuyarak bilgiyi verir. her bölüm sonunda sorular olur ve puan toplarsınız. kursa kaydolduktan sonra istediğiniz zaman bitirebilirsiniz, süre sınırı yoktur. bu da güzel bir özellik.

    benim çok sevmediğim taraflarına gelirsek, öncelikle bazı kurs içerikleri birbirine aşıdır derecede benziyor. sürekli aynı şeyleri öğreniyor gibi oluyorsunuz bir süre sonra. işleri kolaylaştırmak için birkaç soru hariç tüm sorular çoktan seçmeli ve çok basit sorular. dolayısı ile herkes çok yüksek puan alıyor kurs sonunda. bazı kurslarda adım adım proje yaptırıyor, bu kısmı çok sevdim, ancak proje puanlaması ya da eğitmen geri dönüşü olmuyor. bu da projenin biraz boş beleş olmasına sebep oluyor. eğitmen geri dönüşü nerdeyse hiçbir yerde yok. tartışma forumlarında ancak başka öğrencilerin fikirlerini alma şansınız var, onda da forum kısmı çok başarısız hazırlandığı için muhtemelen arada kaynayacaksınız.

    sitede bazı niş alanlarla ilgili kurslar var (psikoloji, sanal gerçeklik gibi) ama 2 ay sonra bir bakıyorsunuz o kursların yerinde yeller esiyor. neden gitti, geri gelecek mi, başka kursla mı birleşti site yöneticilerinden hiç ama hiç bilgi gelmiyor.

    en kötü kısmı ise kurs içerikleri maalesef çok eski, bilgiler, örnekler seneler öncesine ait. zamansız bilgilere ağırlık veriyoruz diye bu durumu kotarmaya çalışıyorlar ancak bazı vaka örnekleri / proje uygulamaları komik derecede eski ve özelliğini yitirmiş oluyor. bu konuda başlangıçtan ileri seviyeye geçtikçe daha çok muzdarip olacaksınız. içerik acilen güncellenmeli.

    tüm bunlara rağmen tavsiye eder miyim? evet, çünkü alternatif olabilecek daha iyi bir site bilmiyorum. ayrı ayrı eğitimler için vardır belki ama hepsi bir arada bilmiyorum. bilen varsa öğrenmek isterim. bunun haricinde sorularınız olursa sorabilirsiniz.
  • yeni kursu ai for designers için kayıtları açık olan platform. senelik abonelik ile bu dahil tüm kurslara kayıt olabiliyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap