• bugün 1. ayını doldurduğum beslenme biçimi. öncelikle belirtmek isterim 1 seneden fazla düzenli bir fiziksel aktivite (kuvvet antrenmanı, hııt, vücut ağırlığı egzersizleri) rutinim var artı olarak çalıştığım iş fiziksel olarak enerji harcadığım bir iş.

    kahvaltı tutkusu olan biri değilim artı olarak aç kalmaya da dayanabilen bir insanım. benim en büyük sorunum yemeye başladı mı limitimin olmamasıdır. yani o "az ondan, az bundan" yeme biçimi bana hiç uygun değildir, sofrada ne varsa bitmeli benim için. ben bu fastingi nasıl mı uyguladım ? ilk 4-5 gün 16/8 biçiminde uyguladım. sonra baktım ki bu yemek yeme aralığı çok fazla, ben daha fazlasına dayanabilrim, 1 ay içinde uyguladığım günlerin çoğunu 20/4 biçiminde yaptım. haftanın 2 günü çalıştığım için bu çalışma günlerinde 22-24 saatini de bulduğum oldu. antrenmanlarımı genelde günün en büyük öğünü olan ilk öğününden önce yapmaya çalıştım. 1 ay içinde 3 kez delmek zorunda kaldım fastingi, dışarı çıkıp alkol aldığım için (ama bunu da birkaç kadehle sınırladım ve ertesi günü 16 saatten önce hiç birşey sürmedim ağzıma).

    sonuç ? 73 kilodan 70.5 kiloya indim. antrenman hacmim 4 hafta boyunca arttı (ya tekrar sayısı, ya da kaldırdığım ağırlık olarak). aynada görüntü olarak gözle görülür bir değişimim oldu özellikle karın bölgesinde (p<0.05) karın kaslarım net şekilde görünmeye başladı (ama hala önemli derecede yağ dokum var ). haftanın en az 4 günü antrenman yapmama ve fiziksel bir işe sahip olmama rağmen hiç bir zaman yorgunluk, başağrısı vs hissetmedim her zaman dinçtim. benim gibi iştahlı birisi bile artık yiyememeye başladı (ramazan orucunda iftar masasında düşünün kendinizi normalde rahat yiyebileceğiniz miktarı oruçtan sonra yiyince hissettiğiniz rahatsızlık).

    artı olarak büyük öğünlerden sonra şişkinlik hissettiğiniz için o abur cubur, çikolata gibi şeyleri yemek içinizden gelmiyor. hepsine bağlı olarak da finansal olarak para biriktirmenize de ekstra bir yardımı var bu beslenme biçiminin. 3, 6, 12. ay editleri de gelecektir.
  • +3500 cal ve ise gidiyorsaniz size gore degildir. ugrasmayin bosuna.
  • adamlar bilimsel makalelerini yazıyor, üstüne ödül mödül alıyorlar.

    sonra ekşideki bir sik kırığı çıkıp "saçmalık" diyor siktir olup gidiyor. ne güzel dünya lan böyle.
  • son 80 yıldır başarısızlıkla uyguladığımız 3-4 öğün beslenmeyi hedefleyen ve hasta eden yemek yeme alışkanlığını düzelten yaşam biçimi
  • benim küçüklüğümden beri farkında olmadan uyguladığım beslenme biçimidir... sabahları yemek yemem, hiç canım istemez... ilk öğünün öğleden sonra 3-4 civarıdır.... ikinci öğünümü de akşam 11-12 civarı yerim, ki 8 saatlik bir aralıkta günlük beslenmemi tamamlamış oluyorum... bir daha artık ertesi gün öğleden sonra 3-4'e kadar bir şey yemem... sağlıklı mıyım? evet.. fit miyim? işin doğrusu fitness'çıyım, yani insanların % 99,99'undan fit olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim... önerir miyim? ona karışmam, konunun uzmanları daha ileri araştırmalar yapsınlar, paylaşsınlar, siz karar verirsiniz ne yapacağınıza...
  • böyle bilimsel çalışmalara ve yapan insanların rahatsız olmamasına rağmen yapmayan insanların bok atması normal olmuş bir beslenme biçimidir. ben şahsen hayatım düzenliyken 6-18 şeklinde gayet acıkmadan ve mutlu bir şekilde hayat sürebiliyorum.
  • üzerine bilimsel araştırma yapılınca çok doğru olmuş olmuyor.

    (bkz: çoklu zeka kuramı) buna inanan buna da inandı.
  • farketmeden yaparken 3 sene boyunca gram kilo almadığım, aptal saptal atıştırmalara başladığımda resmen öküz gibi kilo aldığım süper beslenme tarzı.

    geri döndüm gibi ama günde en fazla 15-16 saat aç kalabiliyorum öğle yemeğini protein ağırlıklı yiyorum. benim gibi kahvaltı anlayışınız mal mal simit, açma, kek, börek falansa hiç vakit kaybetmeyin derim. ben yumurtadan tiksinirim, ağzıma atar atmaz öğürüyorum çünkü elimde değil. madem yiyemiyorum hiç kahvaltı yapmayayım bari dedim ve yaklaşık 1 aydır bu şekilde yaşıyorum hayatımdan memnunum. kadınlar için 14 saat öneriliyor zaten, o yüzden karda gibiyim.

    oldukça yoğun bir işim var ve sabah hazırladığım raporlar vs bütün günü, ayı etkileyebilecek seviyede önemli. kendimi daha dinç hissediyorum, zihnim açık bu da yaptığım işi daha da kolaylaştırıyor. geçen gün simit-peynir çekti canım bi de leş gibi ice tea gömdüm bütün gün mal gibiydim. kendi üzerimde direkt böyle olumlu bir etki gördüğüm için devam ediyorum.

    bi de akşam salata yemeyi alışkanlık haline getirsem tam kral olurum ooooffff. neyse her şey sırayla diyorum.
  • bir anda 72 saat,48 saat, 24 saat falan açlığa girerseniz eliniz ayağınız titrer.

    önce 12-16 saat açlığı deneyin. onda bile zorlanacaksınız ilk 3 gün. sonra 16 ya da 18 hangisini oturtacaksanız onunla gidin.

    24 saat açlık bence daha pro işi. ben yapıyorum ama bazen yapamıyorum misal. yaklaşık 100 gün 18 saat açlık deneyimi sonrası 29 saat yapmıştım. iyi geldi dengeleri değiştirdi ama yoğun bir güne denk gelirse adamın aklını alırlar.

    misal geçen hastanenin birinde yığıldım kaldım. if ile şaka olmaz. yoksa helvanızı yeriz. bunun ideali 16 bilemedin 18 saat açlık içerir. fazlasını alışmadan yapmayın. yolda giderken yapışıp kalırsınız yere.
  • 24 saati geçmeye pek de gerek olmayan beslenme şekli 16-8 18-6 candır, faydaların %90'ını zorlanmadan alırsınız. 24 saatin üstü için bir kaç sene kendinizi tanımaya, beslenme düzeninizi oturtmaya, organlarınızı alıştırmakta fayda var.
hesabın var mı? giriş yap