• an itibariyle 310 lira olup temmuz başından beri göremediğimiz, koklayamadığımız, harcayamadığımızdır
  • bir doktor maaşı değildir. sanırım o yüzden bu kadar ıssız buralar.
  • bugün itibariyle zam beklentilerine 212 tl'ye düşürülerek karşılık vermiş maaştır. hayatımda ilk kez bir maaşın bu kadar düşürüldüğünü duyuyorum. sanırım verilen 387 tl büyüklerimizin gözüne batmıştır.
    edit: muhasebe hatası olmuş sanırım. son durum güncellenecektir.
    edit2: maaşın kalanı da yatırılarak 399.75tlye tamamlanmıştır. yani 12 tl zam yapılmıştır :)
  • yil devri nedeniyle iki parça halinde yatirikan 2016yili itibariyle 399tl civarı olmasi beklenen, intorn adi altinda çalıştırılan hammal-tibbi sekreter-personel vb gorevleri yuklenmis hastadeneki hiyerarşinin en altini olusturan insanciklara verilecek maas.
  • hastaların sıklıkla "dünya kadar maaş alıyorsunuz, bir şey yaptığınız yok!" şeklinde hatırlattığı maaş. 400 lirayı sana versem senin gibi tiplerle 1 saat durmazsın burada biraderim.
  • tam maaş olması haklılığını gerekçelendirip gerekli yerlere talepler yapılması gerektiğini düşündüğümdür.
  • yasal olarak asgari ücretin 1/3'üdür.
    ocak ayı içerisinde tam olarak 287 saat mesai yaptım. 302 saat yapan da var, belki inanır belki inanmazsınız.
    287-302 saat mesai karşılığında alınan ücret ocak 2018 itibariyle 506,83 tl'dir.
    eskilere göre tabi ya rabbi şükür diyosun sonuçta diplomasız personelsin.
    ama sormak gerek sağlık meslek lisesi öğrencisine haftada 3 gün 8'er saatten;
    ayda 96 saat mesaiye yaklaşık 400 lira(asgari ücretin 1/4ü, alsın çocuklar emek harcıyorlar) verirken intern hekime yapılan haksızlık değil midir?
  • intörnlüğe yeni başladım. ilk gün 25 saat çalıştım. doktorlukla alakası olmayan işleri yaptım. servisteki hemşireler dahi uyurken ben iş yapıyordum.( uyumak için 2 oda var. birinde kıdemli asistan diğerinde çömez asistan uyuyor. vaktim olsa da uyumak için zaten yer yok. hemşirelerde oturduğu yerlerde uyudular) 8-8 çalışmam lazımken hocanın vizite geç gelmesi nedeniyle 9 da çıktım. nöbet ve dinlenme süreleri açısından hemşirelerle eşit koşuldayız. ücret konusuna hiç değinmeyeceğim. diğer çalışanlar aldıkları ücreti sonuna kadar hak ediyorlar. bizimkiler biraz az gibi... zaten görev tanımımız falan da yok. hoca “git tuvaleti temizle yoksa tekrar edersin” dese ne yapmamız gerekir, bilen yok. velhasılkelam, bindik bir alamete gidiyoz kıyamete...
  • insanlık dışıdır, hak ihlalidir.
hesabın var mı? giriş yap