• sonuna kadar desteklediğim kampanya. hükümetin ve telekomun nette hafiyelik yapıp efil efil site kapatacağına alt yapısını geliştirip internet iletişimine kalite ve sürat getirmesi gerektiğini düşünen insanların başlattığı bir kampanyadır. destekçisiyiz.
  • bu defa da fazla süratten ötürü sansürlenecek içeriğin artmasına neden olacak eylemdir. örneğin youtube'a günde 5 video atan bir yunanlı bu sayıyı 10-15'e çıkarırsa, ülkemizde de hızlı internetin nimetlerinden yararlanan "bugün youtube'da ne bulsak da sansürlesek komitesi" 'nin daha fazla video kontrol kapasitesine sahip olmaları anlamına gelmektedir.

    ayrıca:

    (bkz: internetist hareket engellenemez)
  • ekşi sözlük'ün yine kendi uslubuna göre katılması gayet hoş görünüyor. üç dört defa saçma sebeplerle kapatılan bir sitenin katılması değil katılmaması abes kaçardı zaten. logoyu düşünen kimse müthiş derin düşünmüş veya ben manyağım sürekli derin anlamlar çıkarıyorum.
    ayrıca ekşi sözlük'ün katılmasıyla, siyah bantlı logosunu görünce "ulan pc'ye bir şey oldu ekran kartı bozuldu heralde" diye beni serzenişlere sürüklemiştir. durduk yere heyecan yapan bünyem gerçeği anlayınca "haaa... ulen yine yaptınız yapacağınızı" diyerek sakinleşmiştir.
  • başarılı olmasını umduğum kampanyadır. aksi halde bu "mahkemeye veririm bak !" tehditlerinin ardı arkası kesilmeyeceği gibi daha da artacaktır. ciddi bir durumda hakkını aramalı mağdur buna kimsenin bir şey dediği yok zaten ama çok basit şeyleri de büyütenler var bu ortamda. yani öyle bir duruma geliyoruz ki , örnek vereyim diyorum , örnek verirken bile tedirgin oluyorum , birileri üzerine alınmasın diye. mahalle baskısı olayı mıdır nedir ?
  • info@adalet.gov.tr adresinden adalet bakanlığı'na da duyurulması gereken istektir.
  • iyi, hoş, akılcı, süper bir kampanyadır.ama kardeşim aylardır ekşisozluk başlığının üzerindeki banttan sıkıntı geldi, artık kaldırmayın bari.yoksa burası neresi kardeşim, ekşisözlük de neyin nesi diyicez.
  • her gün bir başka sansür kararı ortaya çıkarken, sansürcüler "kanunu uyguluyoruz" bahanesiyle günden güne iyice pervasızlaşırken, sol frame'de görünsün de insanlar hatırlasın diye entry girdirtecek kadar öksüz kalmış bir talep.
  • eskiden kişisel blog ve farklı mecralarda destek verdiğim, kağıt üstünde güzel şeyler söyleyen, lakin tabir yerinde ise ülkemizde kimsenin sallamadığı ( hatta kampaya'yı yapanlar dahil ) kampanyadır. ekşi sözlüğün kendi logosunu siyah bir bant takarak insanların yeni bir şeymiş gibi yeniden keşfettikleri tbmm'de 04/05/2007 ve 5651 no ile kabul edilen "internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun tasarısı"yla ilgilidir.

    bu kampanya söz olarak güzel şeylere değindiği ve doğrusunun bu olduğuna inandığım için destek vermeye devam etmeyi istemekle birlikte, hiç bir yerde söz edilmeyen bir durum vardır. kampanya'yı düzenleyenlerinde niye sallamadığını anlaşılması açısından aydınlatıcıdır.

    *******************************************************
    internet yasası'nda stk'lara rüşvet
    chp yeterli muhalefeti yapmayarak internet yasası'nın meclis'ten geçmesine katkıda bulunmakla kalmadı internet kurulu'nu da yasaya dahil ederek stk'lara sus payı verdi

    yurtsan atakan / 24 mayıs 2007

    chp'nin son anda internet yasası'na eklediği internet kurulu maddesi, akp'nin ekmeğine yağ sürdü. sivil toplum kuruluş'larına yeni kurulacak başkanlık'ta birer sandalye garantileyerek, bunların yasaya muhalefeti önlenmiş oldu. chp, akp ile kol kola girerek bu yasayı güle oynaya çıkardı.
    internet kurulu'nun internet yasası'na dahil edilmesi stk'lara verilen bir sus payıydı ve stk'lar da bu sus payını seve seve kabul edip, yasaya gerekli güçlü tepkiyi göstermekten uzak durdular.

    çok cılız ve aslında stk'ların değil bu sus payını tek kabul etmeyen mustafa akgül'ün kişisel çabalarıyla ortak bir bildiri yayınlandı , hepsi o. o bildiri de altında imzası olan stk'ların internet sitelerinde bile yer almadı, aldığı birkaç tanesinde de haber olarak gözüktü hepsi o.

    sonuçta internet kurulu aracılığıyla yasanın öngördüğü sansür kurulu'nda koltuklarını garantileyen stk yönetimleri yasaya sıfır sayılacak bir tepki gösterdiler ve ahmet necdet sezer de yasayı kendisinden beklenmeyecek bir hızla onayladı.

    hepimize hayırlı olsun.

    ***************************

    iki yılda geldiğimiz nokta ortada. *

    (ara: engellenmesi)

    not: yurtsan atakan'ın bu yazısı, yazdığı siteyle yollarını ayırması sonucu tüm yazılarıyla birlikte uçmuştur.
    not 2: bu yazı esasında eski bir yazımdır ama google a kapatma isteminden sonra, burada da yazma ihtiyacı hissetmişimdir.
hesabın var mı? giriş yap