• sosyal medya ve müzik-film kısaca eğlence amaçlı kullanimindan bahsediyorum.

    eskiden güç odaklarinin "interneti halka sunmayaydik eyiydi" dediği rivayet edilirdi. gerekçe olarak da bilmemizi istemedikleri bilgilere herkesin ulaşabilmesi imkani gösteriliyordu. ancak bugün gelinen noktada tıpkı televizyon örneğinde olduğu gibi fakirlerin kullanımı arttıkça zenginler bıraktı bu mereti. ornegin sosyo ekonomik düzeyine göre 15-25 yaş arası gençlerin internet kullanımı araştırılsa 10 yıl öncesiyle tamamen zıt bir sonuç çıkar (gözleme dayalı konuşuyorum henüz araştırmalara bakmadım).
    neyse uzatmayım bana göre günümüzde internet, fakir gençlerin gelecekte de fakir kalmalarını garanti altına almak için sabahtan akşama netflixten dizi izledikleri yerdir. şöyle bir soruyla bitireyim: kurucularını dışarıda bırakarak sözlüğe üye olan ilk 100 kişinin çocukları bugün redditte aktif olarak vakit harcıyor mudur? bence cevap gayet açık.

    not: yazıdaki "fakir"den kasıt açlık sınırında yaşamak değildir. orta sınıfı da kapsamaktadır. yazının anafikri gereğince muhtemelen bu yazıyı yazan ve okuyan herkesi kapsamaktadır : )

    ek: ek yapmayı da ek yapanı da sevmem ama yazıyı dallandırmayacağım. şunu yazacağım: neden böylesine alalade ve kimseye zararı dokunmayan (dogru veya hatali) bir tespit yazısına "mal, gerizekalı" gibi karşılıklar geliyor? bence bu tür yazan gençler kendilerine bir çekidüzen vermeli. bu türden orantısız kabalığı burdan hareketle sosyal hayatlarına da yansıtabilirler. birine mal, gerizekali vs. demek için ortada çok çok ciddi bir tartişma yaşanmali. yoksa bu yaptiklarina en hafif tabirle varoşluk denir.
  • yalnızca internet konusunda değil, genel olarak teknoloji tüketimi için durum bence de öyle. eğitimli üst gelir grubu kendisini teknolojiden soyutlamaya çalışıyor artık. eskiden gelir seviyesi yükseklerin daha çok ilgilendiği uğraşlar şimdi ayağa düştü. tersi de oluyor, eskiden köylü işi görülen konulara şimdi üst gelir grubu merak sarmış durumda.

    bizim gibi ülkelerde geleceğin köylüleri de o ülkedekilerin en zenginleri olacak muhtemelen. tam bir yer değiştirmeye doğru gidiyor. köylerde daha naif insanlar, şehirlerde yontulmamış odunlar yaşar oldu.

    hem şehir stresinden kaçış, hem daha profesyonel tarım hayvancılık yöntemlerini kurabilmeleri nedeniyle şimdiden bunu yapan varlıklı vatandaşların sayısı hiç de az değil. gerçek köylü ne yaptı? dönüm dönüm tarlaları satıp yedi, şimdi büyük şehirde asgari ücretli iş arıyor. haa evet internetle de arası iyi.. cuma mesajlarını hiç aksamadan bütün listesine çeşitli yollarla muntazaman gönderiyor sağolsun.
  • fakir olmadığım için artık ders çalışırken karşılaştığım anlamını bilmediğim kelimeler için koca koca sözlüklerle cebelleşeceğim. tişikkirlir sipirmin
  • bence başlığın ''interneti artık aptalların kullanıyor olması'' olarak değiştirilmesi lazım. arkadaş muhtemelen troll. yani umarım trolldür çünkü bu tarz düşünce yapısına sahip bir elemanı sözlük yöneticileri yazar olarak sınıflandırdıysa sıçtık... internet ,dizi ve film izlemekten çok başka bir olay. insanoğlu internet sayesinde ölümsüzlüğü bile bulabilir ama bizim aptal burda tespit sıçıyor veya trollük yapıyor.

    (bkz: don't feed the troll)
  • doğru tespit. zenginler artık dumanla haberleşip, papirüs okuyor.
  • internet'in herkese açık olduğunu bilmeyen yazar beyanıdır.
  • tam yazara yüklenecek bir entryi kafamda planlarken aklıma birden iphone alıp "hücresel veriyi kapatmanın kısa yolu" yok diye iphone'a giydiren tipler geldi.

    hücresel veri kapatma kısa yolu serzenişleri yazarı tamamen haklı çıkarıyor.
  • interneti netflix'ten ibaret sanan cahil beyanı.

    netflix'i bütün internet sanan, bugün google,yahoo, duckduckgo, bing yerine meydan larousse ansiklopedilerinde herhangi bir soruna çözüm bulacağını da düşünüyordur.
  • başlığı açan arkadaşın fakir olduğunu öğrenmemize vesile olmuş durum.
hesabın var mı? giriş yap