• aslında açmak istediğim ama karakter yetmezliğinden açamadığım başlığın tam adı "neden çocuğunuzun fotoğrafını sosyal medyada paylaşmamalısınız?"

    çünkü;
    telefonunuzun konumlar özelliği çocuğunuzun genellikle nerede bulunabileceğini ortaya koyabilir.

    fotoğraflar çocuğunuzun hobileri, ilgi alanlarını ortaya koyabilir; bu da çocuğunuza ulaşmayı bir nevi kolaylaştırıyor olabilir.
    resmi belgeler (karne, pasaport, kimlik, vb.) çocuğunuzun tam olarak yaşadığı ve ya okuduğu yeri internete taşıyabilir.

    çocuğunuzun deniz, havuz vb. yerlerde çekilmiş yarı giyinik şortlu, bikinili fotoğraflarının çok tatlı olduğunu düşünerek internete koyabilirsiniz; ama internette o resmi gören herkes aynı resme sizle aynı gözde bakmayabilir.

    internete koyduğunuz herhangi bir fotoğraf ilerde bir gün çocuğunuzu utanç verici bir hale düşürebilir.

    çocuğunuzun resmini internete koyduğunuz andan itibaren o fotoğraf artık size ait değildir!

    bu konuyu göz önüne alarak bu konuyu iyice düşünün ve bir daha çocuğunuzun resmini internete koymayın!

    falan filan... özetle yapmayın abilerim, yapmayın ablalarım...

    yapmayın!
  • gayet haklı bir beyanat. tüm kalbimle katılıyorum.

    ama sormak istiyorum. taken* ı mi izlediniz acaba?
  • eşimle henüz hamileyken aldığımız karar sonunda hiçbir sosyal medya hesabına çocuğumzun tek bir fotoğrafını dahi koymadık.

    çocuk sevmeyen, çocuğunu kaybeden (biz tecrübe ettik), çocuk sahibi olmak için kıçını yırtan onca insanın bulunduğu bir alanda çocuğun rahme düşüşünden, göbeğinin düşüşüne, pipisinin ucunun azıcık kırpılmasından tatil fotoğraflarına dek "aha bu da bizim taylansu" diye fotoğraf paylaşan anne-babaları salak buluyorum. sözkonusu fotoğraflar bazı insanları derinden yaralayabilir. isteyen, merak eden eşe dosta özelden gönderin efendim. çocuğunuz bir birey ve izni olmadan kıçını, başını, saçını, ağzını burnunu niye malzeme ediyorsunuz aleme bir anlasam?

    edit: imla
  • bir de şöyle bir şey var.
    (bkz: nazar)
  • evladını istismar ettiğini idrak edemediği gibi, bu duruma tepki verenlere tepki verenleri de var:
    hizliresim
    yeter artık anne babalar kendinize gelin. "kıskanılıyorum, çatlıyorsunuz, siz çocuklarınıza ilgisizsiniz, anca bize akıl verirsiniz, çocuk benim kime ne" kafalarını bırakın yetti. bu kafayla nasıl çocuk yetiştirilebilir? evlatlarınıza kastınız mı var? sizin korumadığınızı kim, nasıl korusun? biri sizi eleştiriyorsa, siz de kendinizi eleştirin. hep beraber gelişelim, kendimizi toparlayalım, öğrenelim. kaçmayın kendinizden. korunmasız bir bebeği sırtlan yuvası internete böyle rahat servis edemezsiniz, illa bir şeyler servis edecekseniz kendinizi edin, kocaman insanlarsınız, kime ne? çocuklar üzerinden tatmin olmayın artık.

    kimseye laf söylenmiyor, hukuk bu konularda berbat durumda, ne yapacağımı şaşırdım artık.

    edit: ben de katkıda bulunmayayım diye düzeltilmiş link ekledim.
  • hergun cocugunun 50ser fotografini paylasan insanlar vardi listemde, takibetmeyi biraktim. herkesin cocugu kendine guzel, ben senin hissettigin seyleri hissetmiyorum. kendimi geciyorum, ortalikta bir suru sapik var, alir, photoshoplar, paylasir orda burda, evini, okulunu bulur, istenmeyen isler gelir cocugun basina. bunlarin vebali uzerinizde olur. insanin aklina gelmeyen seylerle karsilasiyoruz hergun. temkinli olmakta fayda var.
  • sadece eşim dostum ve hısım akrabamın bulunduğu instagram hesabımda yaptığım, fakat facebook hesabım biraz daha kuru kalabalık içerdiği için özellikle kaçındığım birşeydi bu. fakat burada yazılanları okuduktan sonra public olmamasına rağmen, çocuğumun instagramda paylaştığım üç beş fotosunu da kaldırma kararı aldım. bildiğin aydınlanma yaşadım, büyüksün ekşi sözlüğüm
  • yanlış bir şeydir.
    çocuk fotoğrafı paylaşarak şöhret/para kazanmak da çocuk istismarıdır. daha önce ınstagram fenomeni bir anneden, çocuk istismarı var gerekçesiyle, çocuklarının velayeti alındı ve bu günlerce konuşuldu ya; işte o davayı emsal gösterilip bütün bu psikopat ebeveynlere savaş açmak isterdim.

    (bkz: çocuk istismarı)
  • (bkz: engelle geç)

    benim için engelleme sebebidir. çok yakın arkadaşım veya akrabam değilse böyle tipleri engelliyorum. abuk sabuk hareketlere tahamülüm yok.
  • düpedüz çocuk istismarıdır.
hesabın var mı? giriş yap