• hem turkiye'de hem de ba$ka ulkelerde vardir bu $ekilde tani$ip evlenmi$ ciftler. gunumuzde ya$am cogu insan icin zordur, hele hele turkiye'de ya$iyorsunuz cogu ki$i icin zor bir olaydir para kazanmak, eglenmek, hobi edinmek ve dolayisiyla ya$amak.

    internet gunumuz modern insaninin bir ileti$im, eglence aracidir, kimileri icinse icinde bulunduklar dandik dunyanin ciki$ kapisidir. i$ yerinde internet baglantisi olanlar ve ozellikle i$i gucu olmayan gencler zamanlarinin cogunu internet'te gecirirler. bu zamanlarini da maalesef yaratici i$lerle ugra$mak yerine, irc ortamlarinda zamanlarini heba ederek gecirmektedirler. tabii bunu da horgormemek lazimdir, netekim irc binlerce muptelasi olan bir bar gibidir. bu barin muptelalari olsalar da yuzleri yoktur, bu sebeple insanlar en yakin dostlari ile payla$madiklari sirlari, yuzlerini gormedikleri ve muhtemelen gormeyecekleri insanlarla payla$maktan cekinmezler. cunku kendileri de bir gorunmezlik maskesinin altina siginmi$lardir.

    bu $ekilde internet ortamina belirli bir zamanini ayiran insan evladi, internet uzerinden tani$tigi; fikirlerine, onerilerine saygi duydugu, yaptigi $akalara guldugu ve belki biraz da caresizlik nedeniyle o insanla zaman icinde ili$kisini sanal ortamdan, gercek ortama ta$iyip evlenme yolunda ilerleyebilir ve hatta ilerleyebilir.

    i$te internette tani$ip evlenmek olgusu boyle bir$eydir. bu tip evliliklerin cok ilginc sonuclari olabilmektedir, netekim gorucu usulu evlilikten bile daha kotu sonuclanabilirler. cunku internet'le insanlarin sahip oldugu gizlilik maskeleri du$tugu zaman aslinda sanilandan cok farkli ki$ililer olduklari ortaya cikabilir. ama belki de kaderdir bu insanlari birlestiren, kim bilir...

    i$te bu da boyle bir ukte dolmasidir. siz, siz olunuz evleneceginiz ki$iyi secmeden once, evlilik muessesesinin ne oldugunu iyice bir kavramaya cali$iniz.

    bakiniz bunun bir ukte dolmasi oldugunu tekrar hatirlatir, sozlukteki bayanlara inceden selam ederim, ayrica sozluge yazamayanlar icin e-posta adresim root@foo.bar'dir.

    (bkz: internette a$k)
    (bkz: evlilik)
  • bakalım
    (bkz: sözlükte tanışıp evlenmek)

    sonra, hepsini bir arada irdeleyelim
    (bkz: online ortamlar ve ilişkiler)
  • ayrica sanal ortamda copcatan siteleri de mevcuttur, bunlar ise genel olarak direkt evde kalmi$ hanim kizlarimizin ve yuzune ikinci kez ve cogu zaman hic bakilmamasi gereken erkeklerin, 900'lu hatlar ve gazete ilanlarindan sonra ba$vurduklari bir kaynaktir. (bkz: tum genellemeler yanli$tir).?
    bu $ekilde ba$layan evliliklerin yurumesi irc vb bir ortamda sanal sohbetle ba$layan bir ili$kiden daha da zordur.

    ve tekrar eklemek istiyorum bu bir ukte dolmasidir, sozlukteki bayanlar mesajlarinizi bekliyorum.
    (bkz: swh)
  • tabii internet'te tani$ip, gercek hayatta birbirini tanimak ve evlenmek te mumkundur, hem pek te guzel olabilir. suserlarin tukurdugunu yalamasi da zaman zaman mumkundur, degil mi sevgili benjamin?

    ayrica (bkz: buyuk lokma yut, buyuk soz soyleme)
  • internette tanışıp evlenmek=süpriz yumurtadan ne çıkacağını bilmemek
  • amerika'da son yıllarda evlenen her altı çiftten birisinin yaptığı şey. evlilikle sonuçlanmayan ilişkilerin oranı çok daha fazladır herhalde...
  • amerika'dan bir türk'ün, türkiye'den bir türk ile tanışıp 2001 yılında evlenirken düğünlerini bizim lojmanda gözlerimle gördükten, aylar yılları oluşturduğu esnada santiago'da iki aşıkdaş olarak yaşadıklarını kulaklarımla duyduktan,

    eşzamanda,

    türkiye'de 15 yılı aşkın birlikteliklerini taçlandırma niyetiyle başlayıp tacı taca atmayı becerebilen insanları yukarıdaki gözlerin aynısıyla gördükten,

    yaşama arzusunun plan ve umutlara aktarılırken senin gibi olmayan, sencileyin düşünmeyen insanların oluşturduğu yüzdelere kani olmanı, bunun elini kolunu vs. bilumum organını bağlamasına izin vermemene şaşırdıktan

    sonra,

    internet, ethernet, görücü usulü, gasteye ilan, flört, beşik kertmesi ve burda olmayan bütün sebepleri evlilik denen iki deliliğe giden yolun kutsal aracı olarak göreceğim. kayıtta kalsın.
  • şu da var ki;
    sanal alem ne kadar sanal?

    insanlar buraya taşındı artık. burada yaşıyor bu insanlar. yani azizim.. şimdengerü diyeceğüm, türk filmlerinin son beş dakikası...
  • ayıplanmaması gereken durum. internetten tanışılan kişilerle arkadaş olunabileceği gibi evlilikte olur. internetin mektup arkadaşlığından farkı ne? internet sadece daha hızlı bir süreç. eğer sevgili bulma sitelerinden tanışmadıysanız, arkadaşlık ve ilerisi gerçek hayata göre çok daha sağlıklı olabilir. genelde eğer profil resmini görmediyseniz biriyle tanışmak için ortak bir noktanız olması gerekiyor. ortak paydaları olan iki insanın tanışması kadar normal ne olabilir? evlilik için bu sanal arkadaşlığın gerçek hayata taşınması gerekiyor. arkadaşlık için bu geçerli değil. isterseniz tanışırsınız ama emin olun gerçek hayatta görmediğiniz birini çok sevebilirsiniz. duygu ile alakalı bir olay. asosyal olmakla falan uzaktan yakından alakası yok hatta arkadaş olarak gerçek hayatta sevdiğiniz arkadaşlarınızdan bile çok sevebilirsiniz. paylaşım sadece dokunarak ya da sesini duyarak olmayabilir. işin içine kıskançlık bile girebilir ki bunu yaşamış biri olarak söylüyorum. toplamda net üzerinden tanıştığım değer verdiğim 3 ya da 4 insan var. geyik yaptıklarım da oldu ama şu anda tanıştıklarım arasından konuştuğum sadece 1 insan var ve garip bir şekilde bir bağ duyuyorum kendisine.gerçek hayatta görüşmedik ama görüşmesek bile onun için arkadaşım diyebiliyorum. sorun şu; zaman zaman gerçek hayatta söylemekten çekindiğiniz şeyleri daha rahat söyleyebiliyorsunuz. bu ilerde sorun yaratabiliyor. mesela kendi tanışmamı örnek verirsem ortak dinlediğimiz bir adamın şarkısını arıyorduk. forumlarından birinde mesaj geldi '' şu şarkıyı nasıl bulabilirim'' diye. gayet doğal ve sıradan bir mesaj. bunun üzerine müzik üzerine falan konuşuldu ve işte konuşma ilerledi. önemli olan bence gerçekten hangi platformda tanışıldığı ve atılan mesaj. yazarken işin içine mimik ve duygu girmediği için zaman zaman sorun olabiliyor ama iyi tanıdıktan sonra karşınızdakini, neyi nasıl söylediğini daha iyi anlıyorsunuz. zaten sanaldan tanıştığınız biri ile anlaşamıyorsanız silersiniz bu kadar basit. normal hayatta nasıl insanları hayatınızdan çıkarıyorsanız aynen sanal dünyada süreç böyle işliyor.evlilik konusuna dönecek olursak işin içine gerçek hayat girdiği için mimikler,ses tonu,konuşma tarzı,tip falan giriyor. zaten süreç artık normale dönüyor. kimse dert etmesin ama ''ay sanaldan tanıştık nasıl evlenicez'' diye. nasıl tanıştığınızı iyi düşünün. karşınıza bir yalancı da çıkabilir ama gerçek hayatta çıkmıyor mu? bugüne kadar gerçek dediğimiz hayatta kaç kişi tarafından kalbiniz kırıldı ve kandırıldınız? hemen kandırıldığınızı anlayabildiniz mi? kıssadan hisse sosyal medya zaman zaman gerçek hayattan bile daha iyi bir tanışma platformu. işin içine ilgi alanları ve düşünceler giriyor. düşüncelerde ve fikirlerde anlaşmak bence en zoru, zaten en başta zor durumu atlatmış oluyorsunuz sonrası artık size kalmış.
  • (bkz: msn aracılığıyla kız istemek)

    facebook aracılığıyla yaşanmış hadise.
    amerika'da bir erkek acaba benimle aynı ad ve soyadda kim var diye araştırınca bir kadını bulur, sonra arkadaş olup evlenirler! bizde çok yok böyle çılgınlıklar. bir turist antalya'da yediği yemek sonrası aşçıyı bulup onunla evlenmişti.
hesabın var mı? giriş yap