• 23.10.2004 tarihli 25622 sayılı resmi gazete’de yayınlanan "tütün mamulleri ve alkollü içki satışlarına dair tebliğ"in 2. maddesi gereği her türlü tütün mamülü ve alkollü içkinin internet üzerinden satışının yasaklanması hadisesidir. sigara kısmı beni etkilemese de hay ben boyle yasakçı zihniyetinin ...
    tapdk bu kararıyla elimizi kolumuzu bağlamış sanal alışverişin içine itinayla sıçmıştır. zannımca 18 yaşından küçükler içki satın almasın diye yapılan bu boktan uygulamayı duşunen cin fikirli kurul uyeleri 18 yaşından kucuk sabi subyanın surekli intrenetten alkollu içki satın aldığını nerden çıkarmıştır acaba; kaldı ki yurdumda bazı barlarda bile kimlik sorulmadan gayet guzel içilebilirken boyle sikindirik bir uygulama bize yakışmıştır.
    internetten gayet guzel satış yapan bir çok guzide sitemiz satışı durdurmuş bizleri fellik fellik bakkal market dolaştırmıştır.

    şayet ki ben http://www.sarafin.com/'dan şarap alamayacaksam suratina tukururum boyle internetin afedersin. yemeksepetinden yemek soylerken bi de şarap getirtemeyeceksem, gima'dan taşımaya uşenip bir aylık şarap bira stoğumu kapıya getirtemeyceksem neyleyim ben fani dunyayı, interneti.....
    http://212.109.99.231/adimage.dll?id=3612

    (bkz: #1052658)

    sarhoşken entry girmeye darbe vuracak tum onlemleri şiddetle kınıyorum.
    alkolik hareket engellenemez

    olayın metni de şu şekildedir....... * *

    ( http://rega.basbakanlik.gov.tr/…4/10/20041023.htm#9 )

    tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler piyasası düzenleme kurumundan:

    internet, televizyon, faks ve telefon gibi elektronik

    ticaret araçları kullanılarak yapılan tütün

    mamulleri ve alkollü içki satışlarına

    dair tebliğ

    madde 1 — bu tebliğ, 4733 sayılı tütün, tütün mamulleri, tuz ve alkol işletmeleri genel müdürlüğünün yeniden yapılandırılması ile tütün ve tütün mamullerinin üretimine, iç ve dış alım ve satımına, 4046 sayılı kanunda ve 233 sayılı kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun ve 4250 sayılı ispirto ve ispirtolu içkiler inhisarı kanunu ile bu kanunlara dayanılarak çıkarılan ve 31/12/2002 tarihli, 24980 sayılı resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "tütün mamulleri, alkol ve alkollü içkilerin toptan ve perakende satışı ile satış belgelerine ilişkin yönetmelik" hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

    madde 2 — her türlü tütün mamulü ve alkollü içkinin perakende satışının bu tebliğin 1 inci maddesinde belirtilen yönetmelik çerçevesinde kurumdan satış belgesi almış olanlar tarafından, satış belgelerinde yazılı işyerlerinde doğrudan tüketicilere yapılması gerekmektedir.

    bu işyerlerinden veya sanal bir işyerinden internet, televizyon, faks ve telefon gibi elektronik ticaret araçları kullanılarak her türlü tütün mamulü ve alkollü içki satışı ile satılan ürünün kapıda teslim edilmesi şeklindeki uygulamalar ilgili mevzuat uyarınca mümkün bulunmamaktadır.

    madde 3 — bu tebliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen şekilde tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapmakta olanlar, bu tebliğin yayımından itibaren 30 gün içerisinde, bu tür satışlarını sona erdirecek düzenlemeleri yaparak mevcut uygulamalarına son vermek zorundadırlar.

    madde 4 — bu tebliğ hükümlerine uymayanlara, ilgili mevzuat uyarınca adli ve idari yaptırımlar uygulanır.

    madde 5 — bu tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

    madde 6 — bu tebliğ hükümlerini tütün, tütün mamulleri ve alkollü içkiler piyasası düzenleme kurumu başkanı yürütür.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    çin misiniz lan siz benim başıma internetin gestapoları...
    (bkz: turk telekom sansur yasasi)
    (bkz: alkol yasaklansin)
    (bkz: alkolun yasaklanmasi)
    (bkz: yasakcilik yasaklansin) *
  • danıştayın aldığı yurutmeyi durdurma kararı sayesinde şu an için bulunmayan yasak.
    yasakçı zihniyete kapak.
  • eve getirilen tütün ve alkol ürünlerinde, teslim alan kişiye kimlik sorulması gibi oldukça kolay ve mantıklı bir çözüm dururken "internet zararlı bir şey zaten" mantığını besleyecek şekilde ortaya konan saçma sapan bir yasak. senin bakkallarında kimlik sormadan satan bir sürü adam varken internetin nasıl bir farkı var, nasıl bir güçlük çıkarıyor anlamadım, anlayamadım.
  • kapalı mekanlarda sigara içme yasağı dumanının gölgesinde alkol için de sessiz sakin çaktırmadan kabul edilmiş düzenleyici yasa(k)'nin maddelerinden biri.

    http://www.zaman.com.tr/…ari-gencleri-tehdit-ediyor

    detaylar için --> http://gidahareketi.org/…d=378&modulename=haberleri

    bu vesile ile şu da aradan çıksın zira 10 gün önce alkollü içkide fason üretim de yasaklandı --> http://www.milliyet.com.tr/…detay&articleid=1118032

    dipçik not: 35 senedir şu ülkedeyim, türkiye kadar gençlerine ve çocuklarına düşkün başka bir ülke yoktur arkadaş.
  • diğer alışverişin yanı sıra gerektiğinde sigaramı da getiren migros'un "sigara ve tütün ürünleri" reyonunu son birkaç gün içinde kapatmasına vesile olmuştur. reyondan linki izleyince şöyle bir uyarıya gidiyorsunuz:

    http://www.kangurum.com.tr/…e.do?pagename=tapdkview

    afferin, çok iyi düşünmüşsünüz. online satış bitti ya, kimse sigara içmeyecek memlekette. size ne diyeyim ki ben, sanki 70 milyon sırf online alışverişle yaşıyoruz. canı sigara isteyen çoluk çocuk gidip köşedeki bakkaldan sigara almayacak, hadi kendi alamadı (bakkal kanuna uyan cinsinden) mahalle abilerinden biri yardım etmeyecek. online alkol satılıyor ya, allah sizi inandırsın sırf o yüzden rakı şişesinde balık olduk.

    ya bir dışarı çıkın fildişi kulenizden, hayal aleminizden, hayata karışın azıcık. hareket iyidir, beyne oksijen gider.
  • cok dogru fikir.

    ben gunde alti paket sigara icen bir tiryakiydim eskiden. kettenraucher denir ya, birini sondurmeden birini yakan insanlar vardir, ben ayni anda dort tane tikiyordum agzima, iki tane de kulaklara sokuyordum ki oradan da nikotin alabileyim.

    ne zaman ki guzel devletim bu zehri online almami engelledi, ne zaman ki migros kargosu evime "yassah" kagidini yolladi, "yoooooooooo" diye haykirmamla kendimi yerde bulmam bir oldu. sonra uyanmi$im. uyandigimda yepisyeni bir insandim, kanimdaki nikotin seviyesi azaldikca zekam acildi, memelerim buyudu, boyum uzadi. bir baktim harvard genetik muhendisliginden kabul mektubu gelmi$ eve. onu alayim diye kapiyi acinca bir de ne goreyim, kapinin onunde kilometrelerce bir kuyruk, ellerinde cicekler ve cikolatalarda dunyanin dort bir yanindan en yaki$ikli erkekler kapimda bekliyor.

    hepsini $u guzel karara borcluyum. nerede online ali$veri$ esnasinda sigara almaya cali$an birini gorur, duyarim; i$te o zaman karanlik gecmi$imi du$unup huzunlenirim.

    bir ba$kadir benim memleketim.
  • torba kanun tasarısına akp'li vekil tarafından son anda eklenerek plan bütçe komisyonunda kabul edilmiştir. bir nevi 3-4 yıl aradan sonra danıştay'dan dönen bu kanunu tekrar hortlatmışlardır. inşallah yıl başına yetiştireceklermiş.

    bu aklını sevdiklerime neden diye sorulduğunda, 18 yaş altı gençleri koruma isteklerini zikrediyorlar. hani ulan herifler ortaya öyle bir sebep sunuyor ki; görende, internetten alkol satışı sadece ve sadece 18 yaş altı felan zannedecek.

    allah topunuzun ... ` :ne diyeyim!`
  • tam tersi internet üzerinden satışını mecbur hale getirilse daha mantıklı ve kontrollü olmaz mıydı diye düşündüğüm mevzu. satan belli , alan belli , yaşı adı şanı belli daha ne istiyorsun ?
hesabın var mı? giriş yap