• son kaça olur? fiş almazsam ne kadar indirim yaparsınız? gibi acemi pazarlık teknikleri, internetten giyim ürünü alırken uygulanamaz.
    hatta ve hatta "pazarlık ve veresiyemiz yoktur."
  • anlam veremedigim durum. bir magazaya gidip hic denemeden hatta ellemeden raftan bir urun alip, paketletip, eve goturup evde denemek ile ayni sey. sonucta her markanin bedenleri ayni degil, uzerine olacagini nasil biliyorlar da aliyorlar anlamiyorum.
  • bizzat kendi yaptığım iş türü olmasına rağmen anlam veremediğim bir alışveriş şeklidir. elektronik üzerine belki internette daha fazla detay bulunabilir ama aynı beden kıyafetlerin bile farklılık gösterdiği tekstil sektörü için online alışveriş pek uygun değildir.
  • cesaret ederek ilk kez dün gerçekleştirdiğim eylem...normalde internetten gözümü kırpmadan alışveriş yapar, bir dünya şey satın alırım güvenliğinden falan da hiç şüphe etmem...ama giyecek konusunda denemeden satın alma fikri bana hiç mantıklı gelmez nedense...daha doğrusu düne kadar gelmezdi ama dün ne olduysa bir anlık cahil cesaretiyle gidip sitenin birinden abercrombie & fitch marka sweatshirt aldım...şimdi de hafiften sıkıntı duymaya başladım ya bedeni uymazsa ya yine kargo ile geri göndermek zorunda kalıp bir dünya iş ile uğraşmamam gerekirse diye... bir de ucuz bir şey olsa içim yanmaz ama o kadar para bayılıp bu stresi yaşamak bana hiç iyi gelmedi...elime ulaştığı takdirde yaşayacağım bir sorun ile bu hikayedeki mal ben olabilirim...ama sonuçları pozitif olursa da haber ederim herkese merakta bırakmam kimseyi...
  • hiç yapamayacağımı düşündüğüm, beden farklı gelir, üstüne olmaz, göründüğü gibi olmaz diye hiç sitelere bile bakmadığım, internetten bişey almayı sadece normalde dışarıda bulamadığım şeyler için kullandığım, fakat sonunda beni de yakalamış eylem, hatta alışkanlık oluşturan şey..
    güvenilir site olduğunda, çok uygun fiyatlarda kıyafetler olduğunda alsan da almasan da illa o siteye bakıyosun. yeni bişeyler gelmiş mi, neler var diye..
    fiyatları da çok uygun oldu mu hemen almak istiyosun bedenleri de bitmesin diye..
    internetten kıyafet haricinde çok şey aldım. ilk kez kıyafet aldım 2 adet bişey, ama birini yanlış göndermişler, iade ettim, parasını geri yüklemişler karta.
    dayanamıyorum o hesaplı kıyafetleri görünce.. *
    istediğin gibi gelirse kıyafet ne güzel çok seviniyosun. ama bi sorun oldu mu paranı iade etseler de canın sıkılıyor biraz..
    yakında normal alışveriş gibi internetten kıyafet satılmaya başlıycak.. bu gidişle..
  • markafoni trendyol tarzı sitelerden alışveriş yaparken ay üzerime olacak mı bi büyüğünü mü alayım hangi bedeni alayım karamsarlığına son vermeye geldim;

    kapitalizmin tek güzel tarafı rekabetin kullanıcılara yaraması. bildiğiniz üzere bu tarz siteler rekabetten iade koşullarını iyicene gevşettiler. biz işte bu gevşekliği kullanacağız.

    bize olacağını düşündüğümüz bedendeki misal şortun hem bir alt bedenini hem bir üst bedenini hem de kendi bedenimizi sipariş ediyoruz. kargomuz geliyor ve gelen şortları deniyoruz üzerimize olanı tutup geri kalanları iade ediyoruz. hoop 3 4 gün sonra iade kısım kartınıza yükleniyor.

    haydi şimdi alışverişe
  • kıyafetlerimin hemen hepsini internetten sipariş ettiğim için içlerine ben de girebilirim. şimdiye kadar aldıklarımın 2-3 tanesinde sorun oldu sadece ki tüm dolabım internet siparişinden. çıkıp gezmeye üşeniyorum tamamen zaman kaybı.
  • başlıktaki naifliğe kibarlığa bakar mısın? giyim ürünü demiş. helal.
  • 1. beden tutturmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü her üreticinin kalıpları birbiriyle kesinlikle aynı olmaz.

    2.kumaşın tuşesi (yumuşaklığı) istediğiniz gibi olmayabilir.

    3.satın alınan ürünün kaliteli olup olmadığı ,diz izi yapıp yapmayacağını (eşofman için konuşuyorum )kumaşa dokunarak anlaşılabilirken ezbere almak ne derece mantıklı?

    4. ürün görselleri ile elinize geçen ürün arasında renk,ton farkı olabilir

    5.ürünü mağazada görerek,dokunarak deneyip almak daha mantıklıyken neden risk alınsın? değişimler için neden zaman kaybedilsin?

    edit: altlar da bir yazar 15 gün değişim olayından dem vurmuş.inan hiç bilmiyordum öyle bir şey olduğunu iyi ki söyledin bak (ironidir). gününde ya da bir sonraki gün değişim varken 15 gün beklemek mantıklı mı?

    --- spoiler ---

    kumaş kalitesini açıklamalardan ve görselden tahmin edebiliyorum.
    --- spoiler ---

    eşofmanda compact 2 iplik diye sana en iyi ihtimalle openend daha kötüsü olan rejenere kumaşı kakaladıklarında anlarsın kumaş kalitesini.

    bir de şu tutarsızlık var tabii mağaza mağaza dolaşıp ter kokulu kabinlerde herkesin denediği parçaları denemek zorunda kalmıyorum diyor sayın yazar.

    --- spoiler ---

    evde rahatça deniyor, iyice düşünüp beğenmezsem sebep bildirmeden iade ediyorum.
    --- spoiler ---

    başkasının deneyip,beğenmediği ve iade ettiği bir ürünü sana yollamış olabilirler yalnız dikkat edin.
  • ikinci el mağazalarında giyinmesini bilen baş tacıdır daha da üstüne konuşmam. cidden tarz ürünler bulabilirsiniz günümüz modası streç filmden farkı yok
hesabın var mı? giriş yap