• 7 sene önce denedigim ve hayatımı degiştiren eylem. sevgili terketmiştir ve 3 biradan sonra eve gidilip (ögrenci evi) annemin hasta olursam diye verdigi haplar içilir (antibiyotik,agri kesici ve vitamin). daha sonra arkadaşlarla gidilen poliklinikteki doktordan ögrendiğim kadarıyla bira ve a harfi ile başlayan (kötü örnek olmayalım) agrı kesici nedeniyle kafa yapmışım. olsa olsa mide kanaması olabilirmiş o da bu saate kadar olmadıysa bundan sonra olmaz dedi ve ben mutlu mutlu evime gittim.
    sorgulama dönemi :
    1. neden yaptım ? bir süre sonra asıl sebebin sevgilimi kaybetmem olmadıgını anladım.daha öncede her sene mutlaka bir defa böyle bir dönem oluyordu sadece sebepler degişiyordu.böylece anlaşılır ki ben hayatı sevmiyorum. teşhisi koymanın mutlulugu ile ikinci aşamaya geçilir.
    2. hayatı nasıl sevebilirim ? bunun cevabı ilk soru kadar basit olmaz.aylarca konu düşünülür (belki de benim salaklıgımdan).sonra bir gece batik tişört yaptıktan sonraki mutluluk akla gelir.

    anne - bunun için ugraştıgına yazık kaç para ki git hazırını al.
    wasara - ama ben yaptım, benim eserim.

    böylece bir şeyler yaratmak gerektigi fark edilir ve şiir yazmaya karar verilir. artık bunalım yok (yazdıklarımı okuyanlar için bu geçerli değil maalesef).

    sonuç olarak insan sadece tüketerek mutlu olamaz diyorum . olabilen varsa da kendilerini tebrik ediyorum (zekası, hayatı sorgulamadan yaşamaya müsait bireyleri kapsam dışında tutarak)

    tanım: sorunlarını çözmek yerine hayattan kaçmayı tercih eden bünyelerin direkten dönmesidir.
  • geçmiş dönem hata resetleyicisi
  • ikincil kazançlar düşünülmeden gerçekleştirilmiş bir eylemse tekrarlanma ihtimali yüksektir. intihara teşebbüs edip bu eylemi ölümle neticelendiremeyen kişinin depresif ruh hali, olumsuz benlik algısı ve düşünce yapısı depreşir. kişi de yaygın düşünce "ben ne kadar beceriksiz bir insanım, ne kadar acizim, şöyle ağız tadıyla intihar edip ölmeyi bile beceremedim" olabilir. bu da intihar teşebbüsünün yinelenme ihtimalini artırır, ve ikinci teşebbüs büyük ihtimalle ölümle sonuçlanır. dolayısıyla intihar teşebbsünde bulunan ve amacına ulaşamayan insanın düşünce yapısı normalleşmiş , sağlığı düzelmiş olsa bile , yaşamına kaldığı yerden devam ediyormuş gibi görünse dahi daima uzaktan da olsa gözlenmelidir. kastettiğim şey sıkboğaz etmek değildir. kişiyle ilgilenilmeli, kendisinin ve yaşamın değerli olduğunu hissetmesi sağlanmalı - hissettirilmeye çalışılmalıdır.
  • gerçekten herşey 5 dk içinde oluyormuş. öyle intihar mektubu, üst baş kontrolü falan yok. tinnn diye bir ses önce, can çekilince de karanlık. o arada mesane boşalır, dişler kenetlenir, böcek gibi büzülür vücut. kalbi çalıştırdıklarında kısa süreli hafıza kaybı felç riski "naptım ben" diye hayıflanma sürekli tövbe çekme görülebilir.
  • mesele intihar etmek değilde intihara teşebbüs olarak kalmakta.

    yoğun bakımda gözlerini ilk açtığın an, umut her zaman var ve aslında bazı şeyler bitti dediğimizde başlıyor diyecek birileri, diyeceğiz...
  • "ben iletişim özürlü bi sadistim, beni seven varsa kafama vura vura anlatmak zorunda. ilgi istiyorum" demenin tehlikeli bi yolu. arkadaş kazara hakkaten ölebilir çünkü.
  • kanımca girişimcilik tarzları içinde başarılı olunduğunda en verimsiz olanıdır.
    (bkz: ters orantı)
  • şaşılacak derecede çok sayıda insan tarafından "intihar etmek" olarak da ifade edilen eylem.
  • doktorların kendi aralarında suisid vakası olarak kullandıkları terim
  • hormonlarla mantık arasındaki savaş. kişisel buhranlar, hormonların değişimini öyle bir tetikliyor olmalı ki bir süre sonra deli saçması düşünceler zihnin ana yollarında trafik kurallarına uygun bir şekilde akmaya başlıyor. zihinde gezen düşünceler, mantığın değil hormonların sonucu oluyor. bir delinin güzel ve düzgün konuşması başka türlü açıklanabilir mi acaba... şimdi atlasam, diye mantık yürütmeye başlıyor beyin; "ama iki kat aşağıda pancurlar açık, kesin oraya takılır, can çekişerek ölürüm". vazgeçiyor. aşkta da böyle mi oluyor acaba... yok, bir tek ölümde böyle oluyor. tekrar aşık olunabiliyor, tekrar ölünemiyor...
hesabın var mı? giriş yap