• olduğumu öğrendiğim kişilik tipi. intp-t logician. kişilik tipleri arasında en nadir bulunan kişilik tipiymiş.

    aslında biraz ürktüm zira bu testi ciddiye almıyordum söyleyip duruyorlardı, ama gerçekten 10/10 atışlar yapıyor kişiliğiniz hakkında. korkutucu düzeyde doğru tahmin ediyor. testi yapmak da 12 dakika falan sürüyor hepi topu.

    bu kişilik tipi için en başta yazan şu kısım ile zaten sizi kalbinizden vuruyor;

    "mantıkçı kişiliğe sahip insanlar kalıplara bayılırlar ve ifadeler arasında çelişkiler bulmak onlar için neredeyse bir hobi olarak tanımlanabilir, bu yüzden bir mantıkçıya yalan söylemek kötü bir fikirdir. ne tuhaftır ki, mantıkçıların sözlerine her zaman ihtiyat ile yaklaşılmalıdır; bu, onların dürüst olmadığı anlamına gelmez, ancak mantıkçı kişilikler gelişimi tamamen bitmemiş düşüncelerini paylaşmaya meyillidirler."

    "mantıkçı kişilik tipi oldukça az bulunur cinstendir ve nüfusun sadece yüzde üçünü oluştururlar; kaldı ki bu onlar için iyi bir şeydir, çünkü onları “sıradan” oldukları düşüncesinden daha mutsuz edebilecek bir şey yoktur. mantıkçılar mucitlikleri, yaratıcılıkları, özgün bakış açıları ve güçlü bilgi birikimleriyle gurur duyarlar. genellikle filozof, düşünür veya hayalperest bir profesör olarak bilinen mantıkçılar, tarih boyunca birçok bilimsel keşfin arkasındaki isimler olmuşlardır."

    ve konuştuğum tüm insanlar aynı şeyi söyledi hepsi yabancı kişiler. kendilerine çıkan kişilik tipinin neredeyse 100% doğru olduğunu söylediler. testi iyi hazırlamışlar, tebrik etmek lazım. gayet başarılı.

    yalnız belirtmek lazım ikinci sayfadan itibaren ingilizce yazmaya başlıyor sadece ilk sayfa türkçe.

    testi yapmak için: https://www.16personalities.com/tr
  • boktan kişiliğimi iyi tarif etmişler *

    sosyal açıdan anlaşılamama, acı bir mantık süzgeci,tarifsiz derin yalnızlık,melankoliye eğilim,düşünceler arasında kaybolma,gerçekleşmeyeceğine inanılan yüksek hayaller,odaklanma sorunu,gereksiz mükemmeliyetçilik ve daha nicesi...
  • 3 yıl önce sanırım,bu testi yapmıştım.sonuç:(bkz: entp-a) çıkmıştı.yani tartışmayı seven,kaos çıkarmayı seven,soru soran ve soruların cevabını kendi içinde çözmeye çalışan tip.

    şimdi tekrar yaptım.intp-t (mantık) kişiliğine evrilmişim.çok garip oldu.gerçekten düşünmedim,herhalde ömür boyu böyle kalıcam gibi hissederdim.

    böyle bir sonuç çıkınca,demek ki bazı şeyler değişmiş sahiden içimde.daha sezgisel ve biraz daha dışa dönük olmuşum.biraz daha sakinim sanırım ama hala sorular ile boğuştuğum gerçeği aynı kalmış.hayalgücü aynı.mantıksal merkezi biraz daha artmış.

    gerçekten geliştirmişim bazı şeylerimi.bu beni mutlu etti.
  • 16 karakter testini ara ara yapıyorum. geçmiş testlerde ne çıktığımı tam hatırlamamakla birlikte hepsinde introvert çıktığımı net olarak hatırlıyorum. bugün yaptığımda intp-t çıktım.

    özetle şöyle bir karakterim varmış:

    friendship:
    -prize intellectual depth
    -don’t mind having their ideas challenged – in fact, they have a great deal of respect for people who make them rethink their assumptions and keep them on their toes.
    -they can be counted on to offer logical advice and rational solutions, turning even the messiest of situations into a pros-and-cons list
    -when it comes to emotional support or matters of the heart, people with this personality type may feel a bit out of their depth.

    romantic relationships
    -people with this personality type may seem cerebral and reserved, but once they let their guard down, they have a playful, creative side as well.
    - the ideal romantic partner isn’t just someone to pass the time with but an equal who can challenge their ideas
    -take their relationships seriously
    -are unusually direct and honest, rarely filter their opinions, and they encourage their partners to be frank with them as well

    -as they mature, logicians often learn that people’s emotional needs (including their own) are real and valid . bunu öğrenmem 30 yılımı aldı.

    career paths
    -may struggle to find jobs and career paths that really suit them
    kazık kadar oldum hala hayatta ne yapmak istediğime karar veremedim

    -aren’t motivated by a desire to impress their boss, be accepted by their coworkers, or get a fancy new job title. ın fact, they’re often turned off by things that motivate other workers, such as team-building exercises, watercooler chitchat, check-in meetings, or motivational speeches from managers.

    -they might ignore routine or administrative work in favor of pursuits that they consider more engaging or important

    -understand complex systems and think critically.
    -people with this personality type are nothing if not adaptable, and they can absolutely succeed in service- or people-oriented positions.
  • (bkz: #149447048)
  • bu tür testleri ciddiye almayan biriyim normalde ama ıntp-t çıktım ve gerçekten 99.9% beni anlatan bir açıklama yazmışlar. son sayfada dediği gibi gerçekten çok şaşırdım bu kadarı doğru bilmelerine, sonuçta bir iki cümle değil sayfalarca yazmışlar. ilginç.
  • kişilik testi yaptım ve sonucumun bu olduğunu gördüm. başta inanmadım ilkel ilkelerle mutlu olabilmeyi öğrenmeliydim oysaki sonra tekrardan test yaptım ve gene aynı sonuçla karşılaştım.

    klişe abuklama evresi etken, klasik abuklama devre dışıyken yapılan 2. test sonuçları:
    1.us
    dışa dönük; %26
    içe dönük; %74

    2. enerji
    sezgisel; %95
    gerçekçi; %5

    3. doğal
    mantık merkezli; %63
    prensip merkezli; %37

    4. taktikler
    planlayıcı %42
    araştırmacı %58

    5. kimlik
    iddialı; %0
    temkinli; %100
  • şahsımın da dahil olduğu tip.
hesabın var mı? giriş yap