• philip kaufman'ın 1978 yılında yaptığı bir film. başrol donald sutherland'in. jack finney'in body snatchers romanından uyarlanmış. insan ırkının uzaydan gelen başka bir türle (bildiğimiz uzaylılar gibi değil*, küçük kozalar şeklindedirler) yer değiştirmesi sırasında gelişen olaylar. bu yeni tür her çeşit duygudan arındırılmıştır. en eğlenceli kısım insan başlı köpektir*.
  • biraz evvel cnbce'de izlediğim fena olmayan film.

    filmde gerilimli bir sahnede çalan telefonla aynı anda yanımdaki telefon çalınca (hemen hemen aynı sesle ) hoplamam ilginçti.
  • 90 lı yıllar versiyonuda bulunan yine donald sutherlandin oynadığı fakat taklit mi,sequel mi tam olarak hatırlayamadığım film.78 yapımındaki insan başlı köpek kopyası basement jaxx in where's your head at şarkısının klibine esin kaynağı olmuştur.felsefi yönü daha ağır basan benzer bir film için (bkz: they live)
  • işlenişi güzel olan film, lakin 80lere özgü saçma cutlarla dolu, daha doğrusu estetik olmayan cutlarla... ayrıca insanın sinirlerini aşırı derecede bozan bir filmdir kendisi.
  • uzaylıların insanları desifre etmek icin attıkları cıglık, filmin en geren kısmıdır kanımca.
  • mesaj barindirmak acisindan oldukca basarili bir film... paranoyak olmanin yararli oldugunu anladiktan sonra filmdeki herseyi birer imge olarak gormek bir muddet durmadan beynin tokatlanacagi anlamina gelir. kozalaklarin ihracatinin sanki dolap ihrac eder gibi sakin ve kararli gerceklestirilmesi zannimca en onemli sahnelerden biridir. bir de savas doneminde karneyle dagitilan ekmekler misali dagitmislar ya bu kozalaklari etkileyici.
  • filmimizin bir sahnesinde psikiyatristin uzandığı ve hasta olduğunu düşündüğü kişileri dinlediği sahne hoşuma gitti.ha tabii bir de filmin çekildiği dönem itibarıyla(abd deki mccarthy dönemi) komünist avlarına işaret ediyor ve ciddi bir anti-komünist tavır içeriyor.
    lakin söylemeden edemem eğer birgün uzaydan gelip de farklı bir ülkeyi(abd dışında) istila eden bir uzaylı görürsem sevineceğim.ne hikmetse hep buradan başlıyorlar.acaba dünyaya terörün nereden yayıldığını bilip de mi geliyor bunlar?(bkz: sozluk vasitasiyla gonderme yapip eglenmek)
  • filmin basindaki jel seklindeki uzaylilarin kendi gezegenlerinden dünya'ya geldigi sahne için duvar boyasi içine karistirilan bir jelin su içindeki haraketleri çekilmis, arka plana yildizlar eklenmistir. philip kaufman'in beyanina göre bu jel 5 dolara mal olmustur. ayrica matthew bennell'in telefon klübesindeki sahnelerine dikkatli bakilirsa, kameralar klübenin caminda görülebilir. ayrica bir mantik hatasi da duygulari olmayan uzaylilardan birinin kozalaklarin yetistirildigi seranin üst katlarindan asagi düserken ciglik atmasidir ki, duygusu olmayan bir canlinin korkudan dolayi ciglik atmasi olanaksizdir

    (kaynak: imdb)

    gene de düsük bir bütceyle cekilmis basarili bir filmdir ve ayni zamanda kendini spora vermeden önceki jeff goldblum izlenebilinir
  • buffy the vampire slayer tv series'in 2. sezon 12. bölümü "bad eggs" bu filmden esinlenmiştir.
hesabın var mı? giriş yap