• sürümlerin bu denli sık ve stabil olmadan çıkmasının sebeplerinden belki de en büyük bir sebebi jailbreaktır.

    çünkü apple itibarlı bir firma olarak, ürettiği cihazların sürekli hacklenmesiyle prestij kaybına uğruyor. bunun da en büyük sebebi;

    ios=apple
    android=apple hariç belki tüm telefonlar, markalar.

    diğer cihazların hacki markalar tarafından pek umursanmıyor.(bunun tabi bir çok sebebi var)
    acı paylaşıldıkça azalıyor.
    ama ios'un hudutlarını tecavüz, direk apple ile ilgili. bu sebeple lider marka itibarı en önde zedeleniyor.
    konu çok büyük bir sidik yarışına döndü.

    apple bu problemi bertaraf etmek için, mahkemelere mi başvurmadı, sürüm geri dönüş imzalarını mı kapatmadı, para mı yedirmedi, jb ekiplerinden kocabaşları mı transfer etmedi, say say bitmez. lucky number slevin filmine döndü biraz. en son ve direttiği çözüm, yeni şeyler getiriyoruz, eski sürümü egale ediyoruz minvalinde ay aşırı sürüm çıkartması oldu. dönüş imzalarını da kapatarak eski sürümlere hitler selamı verdirtti.
    bakın aslında ortada çok büyük bir savaş var. cia'in bile duvarlarını aşamadığı bir markayı eşşeğe çeviriyor, arka kapı açıyor. çok yerde apple'dan bile iyi. adamların sadece beyinleri var. işte bu soyut savaş.
    ama apple'ı şimdiki apple yapan, en büyük marka yapan etmenler arasında hiç şüphesiz jb'in katkısı çok büyük. bu savaş onları gelişime zorunlu bıraktı. karşılıklı olarak gelişti ve geliştirdiler. dertleri onlara derman oldu.

    ama kullanıcılar şikayetçi. sürüm sürüm sürünmemek için 9.3.3 tethered jb'li telefonumla kaç sürümdür götümle güldüğüm güncellemeler yığını gelmeye devam ediyor. eyy pangu ekibi, eyy taig, sauriklerin eyy jay freeman? eyy yalu, siz nerelerdesiniz yahu?

    son yıllarda jb açık kapı bulmakta sendeledi, yavaşladı.
    ulan telefon yükselteceğim sırf sağlam sürüm ve jb için bekliyorum uzundur.
    tavsiyem, sürümler çıkınca gaza gelmeyin, aldanmayın özelliklere, kanmayın siriye. bekleyin. sabredin. ha jb yoksa apple'ın pek büyük bir esprisi yok benim için.

    edit; okuduğunu anlama özürlü bazılar, konuyu ios vs android şeysi sanmış. android ne la? lütfen oraya çekmeyin konuyu. bu aramızda, aile içinde bir konu *

    ios kullanıcıları fakir olabilir;
    maslow'un hiyerarşisini parçalayıp karın tokluğundan iphone basamağına atlayabilir.
    elzem olsa anasına bacısına vereceği böbrek için "-mi acaba?" der ama ios için vermekten imtina etmez, bir an düşünmez. kaliteden ödün vermez.

    ama bu ios'u küçültmez. bilakis.
    sonuçta ios, ios içindir. *
  • 10.2 jb'li sürümümle direndiğim ve direnmeye devam edeceğim durum. jb piyasası eskisi gibi değil evet. gerek ağababaların jb scene'ından çekilmesi, gerek bug bulmakta zorlanılması gibi sebepler jb olayının yavaş yavaş sona ereceğini işaret ediyor. ian beer gibi google project zero ekibindeki insanların 0day ios bug'larını yayınlamalarından sonra eldeki imkanlarla hala bir 10.3.2 jb yapılabilmiş değil. bunun sebebi de jb için uğraşan insanların azalması. ios 10.2'ye kadar jb'yi luca todesco getirdi ama insanların yoğun baskısı üzerine jb için uğraşmayacağını açıklamıştı yamulmuyorsam. ios 11 için yine de pangu'dan bir atak bekliyorum açıkçası. eyyorlamam bu kadar. hadi hayırlı işler.
hesabın var mı? giriş yap