• çeşitli tekerlemeler söylenerek oynanan(zıplanan) eğlenceli kız oyunu ..
    laleli belkıs içeriye gir kız ipten tut kız dışarıya çık kız ..
  • network üzerinde çeşitli makinalara bi muamelede bulunuyorken özel bir ip'yi atlamak...
  • hala nerede görsem, katilmaktan kendimi alamadigim, çocuklugumuzun sokak $enliklerinden, anne ne kadar eve çağirirsa çağirsin en birakilmak istenmeyen, sokaktan geçenlerin de katilimiyla daha bir güzelle$en aktivite...
  • iki kiz kar$ilikli durup bacaklarini doladiklari bir ipi gerdirirler. (bkz: birler) (bkz: sekizler) (bkz: iki kiz ip atlamak) aciklik bir cocuk omuzu geni$ligi kadardir. atlayan kiz ilk hamleyi yapar ve onceden kurgulanmi$ pozisyonlara getirir ayaklarini.
    1. sol ayak di$arda sag ayak iki ipin arasinda
    2. sag ayak di$arida sol ayak iki ipin arasinda
    3. sol ayak di$arda sag ayak iki ipin arasinda
    4. her iki ayak da iplerin di$inda
    5. her iki ayak da iplerin icinde
    6.-7. her iki ayak iplerin icinde iken ayaklari acip kapama. (burada yanilmaz, burada yanan kiz salaktir.)
    8. her iki ayak iplerin uzerinde (ip ayaklar ile zemin arasinda siki$tirlmaya cali$ilir. (bu en zor a$ama olup be$lerden itibaren ozellikle zordur)

    yukarida numaralandirilan a$amalar atlayan kiz tarafindan e$anli olarak yuksek sesle soylenir. ba$ari ile bitirilirse ip yukseltilir.
  • bir de zor olanı vardır. iki baştaki aynı anda iki ipi çevirir(ya da sallar).
    içeriye giren hop bir ondan bir ötekinden atlar..(bkz: iyi ki kadinim)
  • bir turlu beceremedigim atraksiyon*.
  • ilkokulda koşarak bahceye cıkma sebebi ve evdeki beyaz çamaşır lastiklerini siyah hale getirme oyunu...
    dört kişi mevcutsa, iki kişi ipin iki ucuna geçer; bileklerden bele kadar yükselen aşamalarda küçük oyuncular atlar durur. tabii ipin içindekinin boyu uzunsa, daha kısa boylu oyuncu "bak benim kalçam bu hizada indir " diye adaleti saglayan uyarılarda bulunur ... bazen tüm kızlar tek bir çamaşır lastiğine kalabilir, böyle bir durumda en pratiği "dolmuş" diye tabir edilen versiyonunu oynamaktır.dolmuş oynanırken ipin içindekiler birisinin hata yapmasını büyük bir hevesle bekler, dışındakiler ise sırayla atlayıp ipin önünde adeta bir dolmuş kuyruğu oluştururlar..yaş kemale erse de, eminim pek çok kız bir ip ve bir de cocukluk hevesini içinde yasatan birkaç arkadaş olsa da ip atlasam diye iç geçiriyordur .
  • ilkokul gencinin upskirt ile frikik ile tanismasi, tahrik olmasi bu neseli oyuna rastlar.
  • içinde ,
    1 ler , 2 ler , 3 ler , 4 ler , 5 ler * gibi levellar bulunduran komplike kız oyunu. küçükken mahalledeki kız arkadaşların ısrarıyla birçok erkek de oynamıştır illa ki .
    bir de rocky spor amacı ile sürekli atlar.
  • biz turkler icin bir oyundan oteye gidememis olan bu aktivite abd, kanada ve avrupa'nin bazi ulkelerinde takimlar halinde yarisilan bir spor daliymis meger. izlerken kendimi alamadim.
    (bkz: helal ossun sana helal ossun)
hesabın var mı? giriş yap