• php ile yazılmış çok başarılı bir forum yazılımı.
  • http://forum.divxtr.org/ adresinde güzel bir örneğini görebileceğiniz forum yazılımı.
    yapımcılarına ulaşmak içinse http://www.invisionboard.com/ adresi kullanılabilir.
  • cok kolay kurulumu ve bircok ozelligi [infopoop yaninda halt etmis] ile bedava forumlar arasinda gercekten cok saglam bir forum.
  • 2.3 versiyonundan sonra fiyatlarına zam yapan ve 1 senelik lisansı kaldıran, kullanıcılarının sayısı arttıkça da bu fiyat bindirmelerine devam edeceğini düşündüğüm php forum script'i. zaman geçtikçe vbulletin'da var olan özellikleri kendisine eklemekte. işleyiş bakımından phpbb'ye göre hızlı, vbulletin'e göre hantal;görsellik açısından başarılı bir script.
  • satın alırken "ne yapmalı? nasıl bir yol izlemeli?" diye baya kafa patlattığım orta ölçekli internet sayfaları için en uygun forum yazılımıdır.ips* hosting pakerlerinde son sürümü ücretsiz olarak edinilebilir. bu hosting paketlerinin en ucuzu 10 $ aylık ödeme seçenekleri ile sunulmakta ve ipb forumu satın almak isteyenlerin aklını karıştırmaktadır *. foruma modifikasyonlar kurarım , para var huzur var şeklinde düşünen forumer arkadaş , hosting paketlerinin altında , gayet arka fona yakın renkte yazılmış bir yazıyı gözden kaçırıyor çoğu zaman.

    "ip.board provided with website and community hosting accounts is an encoded product which means you will not be able to add modifications to the software"

    ben bu konuyu ticketim ile sordum . evet hocam modifikasyon istiyorsan paşa paşa yazılımı lisanslı olarak satın alırsın demişlerdi. kurulacak forum internet sayfasını bir bölümü olacaksa , sayfanın tümü forumdan ibaret değilse , hosting paketleri ile ücretsiz olarak sahip olmak daha akıllıca görünüyor. diğer türlü ise doğrudan satın alınmalı * .
  • hosting paketleriyle birlikte bedava verilen versiyonun zend encoded olması nedeniyle kaynak kodu değişimi gerektiren modifikasyonları kuramadığınız yazılımdır. lakin component tarzı dosya değişikliği gerektirmeyen eklentileri kurmanız hâlen mümkündür. ip. board 3.0 itibariyle hiçbir modifikasyon için dosya değişimi gerektirmeyecek bir sistem yazıldığı açıklandı. bu durumda halen ip.board'u verirler mi 3.0 çıkınca bilemiyorum. belki eklenti ekleme yolları kapatılmış bir versiyon falan verirler. gerçi zaten etraf forum çöplüğü olduğu için eğer orijinal bir fikriniz yoksa hiç açmayın. eğer varsa da zaten kimse karma modudur, şudur budur bakmaz. esen kalın...
  • çok yakın zamanda versiyon 3 alfa sürümü çıkmak üzere olan forum scripti.
    bu yeni sürümle vbulletine bir adım daha yaklaşacağı, ama onu yakalayamayacağı da bir gerçek.

    (bkz: ipb)
  • şimdilerde 2.3.6 versiyonu günceldir. bir çok dünya devi firmanın kullandığı en develop denilebilecek cms sistemlerindendir. null ve crackli versiyonu warez sitelerde yayınlanmaktadır ki, nulleyen zat-ı muhteremlerin bıraktığı açıktan, çoluk çoçuk dalarak, "hackledik, ahaha" diyerek, bir de üzerine sagopa kajmer giydirmektedir. aleme madara etme potansiyeli yüksektir.

    kullanıcı arayüzü açısından düşünüldüğünde,
    kullanıcıya başlık açmak, anket yayınlamak, comment girmek gibi sıradan özelliklerin yanı sıra bir çok arayüzü de sunar. avatar, online msn, shoutbox, blog oluşturma, online oyun oynama, "dürtmek" dediğimiz mimik gönderme vs. gibi bir çok interaktif olanak sunmaktadır. shoutcast radyolara dinleme alternatiflerinden, sohbet odalarına kadar bir çok içeriği kullanıcı rahatça kullanabilmektedir.

    moderasyon arayüzü açısından düşünüldüğünde,
    kullanıcı kısa süreli bir başlığı görmesini engelleme, uyarı sistemi, karma sistemi, anketlere yönetebilme, kullanıcı uzaklaştırma, kabul vs. bir çok seçeneği aynı anda ve yönetimi kolay panellerle sunmaktadır. -2.3.6 versiyonunda yüksek buglar kalp çarpıntısı yaptırır o ayrı-

    admin arayüzü açısından düşünüldüğünde,
    aklınıza gelebilecek tüm dosyaları chmod 777 yapıldığı takdirde düzeltme, değiştirme, ekleme özelliğini bu panelden rahatça gerçekleştirebiliyorsunuz. aynı anda css içeriğini, grafiklerini, style gibi bir çok özelliği düzeltme şansına sahip olabiliyorsunuz. bir adminin aklına gelebilecek tüm izinleri düzenleme ve değiştirme aynı panelden gerçekleştirilmektedir. kolayca kullanıcıyı kabul ve siktir çekme özelliği sunuyor.

    şimdilerde yayınlamayı planladıkları 3.0.0 versiyonları özellikle yabancı bilişim medyasında merakla gözlenmektedir. türkiye bundan bir haber iken warez anlamında bile rus sitelerinden içerik çekiliyor. bu sistem geliştirilebilir de, lisans alan ile almayanı daha kolay ayıplamaları şarttır. bilinçli kullanıcıya doğru hizmet vermek, türkiye desteğini sunmak -bilmiyorum ne kadar karşılığını alır, ancak denemekte fayda var- gelişimine önemli ölçüde fayda sağlayacaktır. free forumlara abanıp, durduk yere çakma hackerlar türetmeyiz en azından.

    *
  • yarım saat önce 3.0 versiyonu ve yan uygulamaları**** yayımlanmış forum yazılımıdır.

    diğer başlıktaki entryleri bu başlığa taşıma isteği iletildi ancak o zamana kadar:

    (bkz: invision board)
  • 1 temmuz 2010 tarihi itibariyle 2.x serisi için resmi desteğin sona erdiği gelmiş geçmiş en başarılı forum yazılımıdır.
hesabın var mı? giriş yap