• apple firması tarafından yakında üretilmesi beklenen tablet pc'ye verilmesi muhtemel isim

    (bkz: ben demiştim)
  • en düşük modeli için istenen 2290 liraya 1 adet 500 lira değerinde netbook ve 1 adet 2 yıl boyunca günde üç saat çalışıp toplam 1790 lira alacak part-time uşak satın alabilirsiniz.

    uşak alınca da netbook'u açtırıp "şuna dokun sebastiyan, buna dokun sebastiyan" komutları ile bırakın dokunmatiği, sesli komutlara bile duyarlı, usb'si, kart okuyucusu falan olan bir bilgisayarınız olur.

    böylece türkiye'de apple ürünleriyle düdüklenmekten kurtulduğunuz gibi 1 kişilik istihdam yaratarak ekonomiye de can verebiliyorsunuz.
    alın verin ekonomiörgahhhhhh!!
  • ticaretten de piyasadan da bihaber olan bazı dingiller tarafından ikinci elleri sıfırlarından daha pahalıya satılmaya çalışılan cihazlar serisidir.

    bakın dostlar, adam sıfırı 3000-3200 arası değişen 8.nesil ipad'in ikinci elini 3200-3400'den satmaya çalışıyor. herife, bilader sıfırı bu para değil kim niye alsın dediğinde de piyasası bu kardeşim diyor. ulan dallama bir şeyin ikinci eli sıfırından nasıl pahalı olabilir, ki ortada bir stok sıkıntısı da yok. ondan sonra beğenmiyorsan alma kardeşim deyip sanki bulunmaz hint kumaşı satar gibi kendini haklı göstermeye çalışıyor.

    ki bir de bunun 7.neslini ikinci elden satmaya çalışanlar var ki ondan hiç bahsetmedim bile. 8.nesli yani ondan 1-2 sene sonra çıkmış olanının sıfırı 3150 lira ama bu haspamlar gidip 7.neslinin ikinci elini 2600-2800 civarından satmaya çalışıyorlar. sorsan piyasa bu ağğbii derler.

    bu dingillerin ilanlarına ana bacı kaymaktan başka çözüm yok dostlar. yoksa bu iş bilmezlikle başka türlü başa çıkılmaz.
  • steve jobsun bu aleti tanittigi konusmasini biraz once dinledim, gulmekten yerlere dustum.

    "wallpaper'i degistirip kendi resminizi koyabilirsiniz" dedi adam. imkansiz! sanki 21.yy'da yasiyoruz, benim resmim oraya nasil girecek?

    yillardir dokunmatik ekranli tablet pc'ler piyasada yokmus gibi "boyle surf yapmadiniz, butun web sayfasini gorup dokunarak manipule etmek harika birsey" demesine, yahut flash destegi olmayan bir aletin en iyi internet browsing tecrubesini sunmasi iddiasina da herkes guler zaten.

    yalniz bu satar ve ilerki versiyonlari laptop satislarini cannibilize eder (yer, bitirir, pazar payi kapar). bir kere tablet piyasasi eskisi gibi parali isadamlari ve cumhuriyet elitleriyle sinirlanmiyor, komur karsiligi facebook hesabini satan ve gobegini kasiyarak browsing yapan ayilar da tabletleniyor. ikincisi google, 4g ve 802.11n sagolsun, cloud computing ve her turlu streaming ilerlediginden, elindeki aletin cok guclu olmasina da gerek yok. islem ve depolamanin cogu internette. kaldi ki 1 ghz islemcili, multitasking yapan telefonlar var artik, tabletin potansiyel gucu zengin bir kullanici arayuzu tecrubesine yetecektir. ucuncusu form factor, yani sekil semal. telefonlar photoshop da calistiracak hale gelseler o ekranda izlediginden de bir halt anlamiyorsun, okudugun da gozunu agritiyor, parmaklarin birbirine dolaniyor. laptop ise fazla buyuk, guclu ve pahali. amele gibi acilan fiziki keyboard da bu devirde tamamen yer israfi. her yani dokunmatik ekranla kaplanmis ucuz tabletler bu arayi sip diye dolduracaktir. hatta yakin gelecekte bu ekranlar kagit gibi ince ve katlanabilir olacak. dorduncusu ve apple icin en muhimi developerlar. iphone'un buyuk halini oraya koyunca, iphone evrenine alismis developerlar bu tablet icin de kisa zamanda dunya kadar uygulama gelistirecek, bunu guzel bir oyuncaga donusturecekler ve appstore, feature/ozellik bazinda geride kalan apple'in bir numarali cazibesi olmaya devam edecek

    ben android bazli tabletlerin gelismesini bekliyorum. apple'in bu propriety (hersey kapali, hersey ozel) sacmaligindan ve amerika icin konusursak alemin en kotu 3g networku olan at&t'ye olan sadakatlerinden biktim. onun yerine daha seffaf olan google evreni daha cazip geliyor. herhangi bir operatore bagimli olmayan, open sourceun gucunu arkasina almis, gercek multitasking yapabilen ve google'un milyon tane servisiyle (harita, dokumanlar, apps, takvim, mail, voice, talk, lattitude) entegre bir isletim sistemi,nexus-oneda oldugu gibi acik rekabetin ilerlettigi daha iyi bir hardware'le birlesince, ortaya bu ipod bozmasini katlayacak ve total cost of ownershipi daha az olan urunler cikacaktir. bir sene bile surmez.

    fakat turkiyede bu islerin bu kadar dikkat cekmesi de garip geliyor. ucuncu dunya ulkesi degiliz ama yine de ayrani yok icmeye iphonela gider sicmaya gibi bir durum var. hem adam basi gelirin elalemin 5'te 6'da biri, hem bu urunleri 3 katina satiyorlar (normalize edersen 15 kat fazla maliyet), hem de butun servislerinden, kapasitesinden yararlanamiyorsun (atiyorum, haritada zart diye street view'e gecip yerel isletmeleri overlay edemiyorsun bircok yerde [ertesi gun gelen edit: ssg dedi ki (bkz: turkcell pusula)], oysa ben burada cyborg gibi yasamaya basladim, guney koreliler kimbilir ne yapiyordur). altyapi ve ihtiyac da genelde yumurta tavuk iliskisinde oldugundan imkan olmayinca hayat da ona gore gelismiyor ve olay sadece aletini masaya koyup birbirine hava atmaktan ibaret oluyor. bunun icin o aletin laptop, telefon, pico projector, tablet falan olmasina gerek yok; cikar insanlarin binlerce yildir yaptiklari gibi cap cap cap masaya vur cukunu, havani bedavaya at.
  • amına koyim şu iphone ve ipadin 100de 100 efektif kullanılması olayını ölene kadar anlayamayacağım sanırım. nedir abi 100 de 100 efektiflik? göte sokma falan gibi fantazileri kasdetmiyorum.
    makinenin donanımsal ve yazılımsal özellikleri bakımından nedir abi tam kullanım?

    ipad alıp oyun oynayan, internete giren (oha amına koyim bu nasıl bir genel tabirdir, aletin 100de 70 becerisi internete girmeye dayalı zaten) ve fotoğraf bakan adama neden haram bu makine? neden ya neden?

    iphone alıp 4sq a giren, facebooka giren bir de fotoğraf çeken adama neden haram bu makine? neden abi? kim karar veriyor buna ya sikicem valla sinir oldum gece gece aniden şimdi. bu ne aga? harbi biri lütfen açıklasın ya? ne yapmamız lazım da ipad almaya hak kazanmamız lazım? ne yapmamız lazım da ipad almaya layık olmamız lazım ya? mesela bi netbook alıp 100de 100 efektif kullanılmışlığını hayatında sorgulayan olmuş mudur? neden ipad ile iphone bu kadar sorgulanıyor lan?

    olum evinde 7 işlemcili, 16 çekirdekli, 4 fanlı su soğutmalı 750 dolarlık ekran kartına sahip desktop bilgisayarı olan adam var. sırf battlefield 3 oynamak için almış adam. sana ne ya? kime ne ya? alır alır sikicem ya. 3500 dolar vermiş alete. versin helal olsun lan. bunu sorguladın mı? hayır? peki neden ipad? neden iphone? sırf facebook için iphone alana bile helal olsun o makine. güle güle kullansın. demek ki o adamın ihtiyacı da rahatça facebooka girmek. 100de 100 efektif onun için.
  • yok hiçbir işime yaramıyor. kullanım senaryosu yaratamıyorum. benim gibi klavye odaklı insanlar için değil. sırf belki kullanırsam alışırım deyip aldığım ipad 2'yi de satacağım sanırım. sıkıntılar şunlar:

    - web2.0'dan beri kullanıcı içeriğin ana tüketicisi olmaktan çıkıp ana üreticisi olma yolunda ilerliyor. o yüzden bir dönem kullanımı azalmış klavye artık tekrar eskisi kadar sık kullanılır oldu. klavyesiz internet'te "verimli zaman" geçirmek imkansız gibi bir şey. dokunmatik klavye bu açıdan işkence gibi. çok fazla hataya yol açıyor olması da ayrıca sıkıntı.
    - ipad 1'den daha hafif olmasına rağmen hala bir kitaptan daha ağır. o yüzden ideal bir ebook reader değil. tek elde tutup okumak mümkün değil. kindle ise elinde bir karton parçası tutuyormuşçasına hafif kitap okumayı keyifli hale getiriyor.
    - pil ömrü laptop'lara kıyasla çok uzun olmasına rağmen ebook reader'lara göre de çok kötü. 1 ay önce şarj ettiğim ve haftada 2-3 defa kullandığım kindle'ın şarjı hala %90'da. oysa ki ipad'i ekranı kapalı kenarda tutarken bile şarjı 1-2 günde tükeniyor.
    - yanında cüzdan, anahtar ve cep telefonu dışında bir şey taşımayan biri olarak, ipad benim için ekstradan bir çanta taşımak için çok ufak, elde taşımak için de çok büyük geliyor. o yüzden "gittiğin her yerde yanında olduğu zaman farkı anlıyorsun" bana hiçbir şey ifade etmiyor.

    bu açıdan amaca göre ya küçük bir laptop ya da ebook reader varken ipad manasız diyebilirim.
  • conan o brien in twitter a hakkında şöyle yazdığı cihaz : "just got the new ipad. this amazing device has already revolutionized the way i use a calculator."
  • üstüne para verecek olurlarsa, rakamda da anlaşırsak, kullanmayı bırak, götüme bile sokarım.

    ölçüleri neydi bunun?
  • yumuşak ipeksi dokusu ve suyu hapseden yapısıyla çok tutulur bu
  • bir tane ipad air 16gb versiyonu 2014’ten beri taş gibi çalışmakta. iphone serisi yer yer ne kadar eleştiriliyorsa da ipad bence state of art seviyesinde.

    bu arada ipad ile ilgili aylardır kıvrandıran bir sorunumu teknik servis desteği almadan nasıl çözdüğümü de ileteyim ki başına böyle bir durum gelmiş olanlar varsa belki faydam olur.

    benim ufaklık nereden eline geçirdiyse ipad’e erişiyor. biz de uçak moduna alıp, hevesini alması için rahat bırakıyoruz. sonra şifre ekranında üstüste hatalı şifre girince de etkin değil uyarısı vermeye başladı haliyle. ama işin çetrefilli boyutu uçak modunda olduğu için de ne itunes ne de başka bir şekilde hayata döndüremedik. resmen brick oldu cihaz.

    aylar boyunca denemediğim yol kalmadı. itunes ile restore etmeye çalıştım, firmware indirdim fakat bu kez de 0xe800015 diye bir hata veriyordu. firmware update yapan programların neredeyse hepsi de paralıydı.

    en son bugün saatler süren araştırmalarım sonucu 3utools diye bir uygulama ile daha önce bilgisayarıma indirdiğim 2.7 gb lık ipad firmware imi flashlayarak ipadi resetlemiş oldum. programın bedava olması resmen hayat kurtardı.

    aklınızda bulunsun.

    edit: chunky‘nin ricası üzerine (bkz: twitter'daki potansiyel çocuk istismarcısı)
hesabın var mı? giriş yap