• donanımsal farklılıkları ile fiyatlarının arasındaki farka bakıldığında insanların ikilemde kalacağını düşündüğüm iki telefonun karşılaştırmasıdır.

    hele bir de iphone xs işin içine girdiğinde iyice karmaşıklaşıyor işler.

    cihazları karşılaştırmak isteyenleri şuraya alalım.

    bence bu cihazların teknik özellikleri birbirine oldukça yakın. özellikle türkiye'deki telefon fiyatlarını dikkate aldığımda en uygun fiyatlı olanın tercih edileceğini düşünüyorum.
  • en önemli fark 2. kamera 3d touch ve ekran çözünürlüğü
  • kanaatimce a12 işlemci farkından dolayı xr’ı secerdim. xs ile bir karşılaştırma olsaydı xs tabiki..
  • ben iphone kullanmaya 5 ile başladım sonra daha büyük bir ekran için 6 ya geçtim ama sonra hiç değiştirmeye gerek duymadım telefonu şimdi xr ile x arasında kaldım. artık bir geçiş daha yapıp 3-4 sene değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzden benim yorumum en son değerlendirmelerle;

    xr oldu çünkü pil ömrü ve performansı seçiyorum ekran olayına gelince oled ekranı sevmediğimi farkettim x ile 8 i kıyaslayınca. xr ın boyutunun plus kadar büyük olmaması çok hoşuma gitti ama kalınlığı bir görmek lazım diye aklımda kaldı. 3d touch hiç deneyimlemediğim için xr a geçsem varlığını hissetmedim ki yokluğunu hissedeyim durumu. red olanı da çok güzel duruyor yanları da mat renkli falan yurtdışından dubaiden 3179 uae yaklaşık 4700 tl + 500 tl kayıt ile 5200 tl ye geliyor.

    edit: white friday ile 2990 uae ile satın aldım, eski telefonun kayıdını bu yeni telefona yapıcam 500 tl vermemiş olucam, diğer telefonu da artık ipod gibi kullanırım. 4300 tl maliyet ile hallettik.
  • 3d touch o kadar alışkanlık yaptı ki xr maalesef gözümde koca bir sıfır. onun disinda donanim,kamera vs tartisilabilir tabi. tanim ekleyelim 2017 ve 2018 model apple telefon karsilastirmasi
  • hangisi olm karar veremiyorum.
  • benim ki 3d touch özelliğini sadece kelime aralarında imleci gezdirmek ve düzeltme yapmak için kullanıyorsanız xr'da bu özelliği karşılayan haptic touch özelliği var. space e basılı tuttuğunuz zaman aynı işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

    önceki telefonumda 3d touch yıllardır vardı ama sadece bu iş için kullanıyordum.

    haptic touch
  • xr kullanıcısıyım, tek fark 2.kamera olmayışı. fotoğraf çekmeyle işim olmadığı için dev bir problem olmadı, tavsiye edilir
  • çok kararsızım iphone x yerine alacağım için sizce xr mi xs mi 11 mi doğru seçim olur
  • ben sırf video çekmek için alıcam. sizce hangisini seçmeliyim baya kararsız kaldım.
hesabın var mı? giriş yap