• turkiye'den yunanistan'a karayolu baglantisini saglayan, yilda en az 2-3 defa gectigim, polisleri birbirinden gicik olan mekan
  • binaları, tesisleri yenilenmiş; bu haliyle gayetle de eli yüzü düzgün olan sınır kapımız.
    inşalllah işletme safhasında çuvallayıp, iki senede rezili çıkmaz.

    google earth'den gormek icin:
    40°56'5.11"n, 26°19'51.96"e
  • iki taraf arasında meriç üzerindeki köprünün yarısında trabzanlar kırmızı beyaz, diğer yarısında mavi beyaz boyalıdır. köprünün tam ortasından geçer sınır. türkiyeden yunanistan tarafına girerken içinden geçilen, tünelimsi bi hede vardır ve bi-iki yıl öncesine kadar bu nesnenin içi fıskiyelerle doluydu. aracınız yıkanarak, avrupaya layık şekilde türkiye "kir"inden arındırılarak kabul edilirdi yani. duty free alışverişi için türk tarafında 3-5 büfe vardır sadece. yunan tarafında da tek bi dükkan ama çeşit ve fiyat avantajı açısından yunan tarafından alışveriş yapmak tercih edilmelidir.
  • sevgiliyle çıkılan bir yolculukta uğramadan geçmeyelim dediğimiz, keşan'ın yaklaşık 28 km batısında kalan türkiye'nin yunanistan'a açılan kapısı .
  • kar yüzünden 5 gün kapalı kalmış ve bu akşam itibarıyla tekrar açılmış kapı.
    (bkz: mahsur kalmak)
    (bkz: istanbul atina seferini yapan varan otobüsü)
  • an itibarıyle gurbetci istilasına ugramıs sınır kapısı. turkiyeye giris icin en az 5 saat sıra beklemeniz gerekir.
    not: cıkısta problem yoktur
    bu kapıdaki free shopta bir aydır kırmızı winston da yoktur.

    -morsinek turk yunan sınırından bildirdi-
  • (bkz: egnatia odos)
  • son iki senedir gümrükleme işlemlerine izin verilen ender sınır kapılarından biridir. avrupaya ihraç edilen malların bir çoğu buradan gümrüklenmekte iken, avrupa birliğine uyum sürecinde alınan kararlar doğrultusunda burada gümrükleme işlemleri yılbaşı itibari ile son bulucaktır. bu karar sadece ipsala sınır kapısı için değil, bütün sınır kapıları için çıkartılmıştır. ihracatın türkiye için ne kadar önemli olduğu göz önüne alındığında, verilen kararın yanlışlığının yakın zamanda ortaya çıkacağı umulmaktadır. gümrüklemenin sınır kapılarınndan kaldırılması uzun vadede bürokrasiyi arttırmaktan başka bir işe yaramayacağı gibi, ihracatı yavaşlatacaktır. ipsala sınır kapısı en iyi örneği teşkil etmektedir.
  • buradaki yunanistan free shop'ında sınırsıza yakın alışveriş yapabilirsiniz. kişi başı 3 litre alınabilir diyorlar ama alınan içkileri pasaportunuza işlemedikleri için aslında daha fazla içki alabiliyorsunuz. türk free shop'ında ise fiyatlar daha uygun fakat kişi başı 3 x 750ml ya da 2 x 1lt alkollü içecek sınırı var ve alışveriş için pasaportunuz gerekli.
  • ilginc bir yer. yunan free shop 'ından mutlaka ama mutlaka yunanistan kurabiyesi alın. böyle tereyaglı bademli manyak lezzetli bişi...
hesabın var mı? giriş yap