• ırak islam devleti lideri ebu bekir el bağdadi'nin geçtiğimiz nisan ayında ilan ettiği, ırak ve suriye'yi kapsayan terör örgütü..
  • sıklıkla suriye'deki el kaide bağlantılı el nusra cephesi ile karıştırılsa da aslında farklı gruplardır. ırak islam devleti ebubekir el bağdadi, geçtiğimiz nisan ayında iki örgütün birleştiğini ve adının ırak ve şam (bilad-i şam) islam devleti olduğunu açıklamıştır ancak bu iddiası el nusra cephesi'nin lideri el culani tarafından yalanlanmıştır.
    lazkiye'de temmuz ayında öso komutanı kemal hamami'yi vuran da bu gruptur. islam devleti, ayrıca birleşme fikrini kabul etmeyen el nusra'ya da kafayı takmıştır. haseki dışında bu gruplar şu an ortak hareket etmemekte.
    islam devleti, el kaide'nin ırak ve suriye kolu gibidir. savaşçılarının çoğu da yabancıdır, (suriyeli olmayan araplar, çeçenler, afganlar, pakistanlılar, özbekler vb)
    ancak el nusra'nın içinde yabancı savaşçılar olsa da (türkler, suriyeli olmayan araplar /özellikle libya ve tunuslular) bu grup çoğunlukla suriyelilerden oluşur. el kaide'nin kolu gibi değillerdir ancak liderleri eyman el zevari'ye biat ederler.

    edit: köprünün altından ne sular aktı... merkezi el kaide emiri eyman ez-zevahiri'nin "suriye'den çıkın" uyarısına aldırış etmeyen el-bağdadi, el kaide'den aforoz edilmiştir. bu esnada culani de kendilerinin suriye el-kaide'si olduğunu duyurmuştur. zevahiri'yse culani'ye "bunu ulu orta konuşma" diyerek, doğrulama yapmıştır. bu arada, bağdadi, giderek güçlenen örgütüyle artık zevahiri'ye rakip çıkmakta. bir dizi ülkedeki el-kaide yapılanması şimdiden bağdadi'nin safına geçti bile...
  • 11 mayıs 2013 reyhanlı bombalı saldırısını üstlenmiş, üstüne bir de tayyip ve kabinesini tehdit etmişler, ankara ve istanbul'da bombalı saldırılar yapabileceklerini söylemişlerdir.

    http://breakingnews.sy/en/article/26216.html
  • erbil'de (hewler) gerceklesen bombali saldiridan sorumlu olduklari soyleniyor. saldirida 7 kisi olmus, 60 kisi yaralanmis. mesud barzani kendileriyle suriye'de de olsa savasacaklarini soylemis.

    (sanirim bahsedilen saldiri 29 eylul'de, secimlerden sonra gerceklesen saldiri)
  • 13 yaşında beyni yıkanmış zavallı bir çocuğun ölümüne sevinen ağzı salyalı çok uluslu orospu çocuklarını ortaya çıkaran, şerefsiz örgüt. bu vahşi adamları eleştirirken, onlar gibi olmuşsunuz haberiniz yok.**

    edit: 13 yaşında çocuğun ölümüne bayram eden cani silindiği için, entry de havada kaldı.
  • (bkz: ırak ve şam islam devleti)

    edit: mal gibi başlığın adını pagınız vermiyoruz, işıd ı buraya taşımışlar. ordaki bakınız gelmiş.

    (bkz: işıd) diye de kısaltılan örgüt. aslında kendini devlet ilan eden:

    (bkz: ırak ve şam islam devleti örgütü) diye adlandırılmalıdır.
  • devlet’ül-islam f’il-ırak ve’ş-şam ismini kullanan örgüt.suriyedeki iç savaşa müdahil olarak bölgedeki köyleri kasabalari kontrol altına alarak bu topraklar islami kurallar ile yönetilecek diyen örgüt.
  • kontrol ettikleri bolgelerde kadinlarin insani yardim calismalarinda bulunmasina izin vermeyen grup. izin vermiyorlar cunku allah kiziyor.
hesabın var mı? giriş yap