• hep deriz atatürk bir markadır diye.
    emperyalizme karşı savaşan yoksul ve kimsesiz milletlerin kılavuzudur, umududur o.
    böyle olması emperyalizme karşı savaşmış olmasından değil bu savaşı kazanıp, ortaçağdaki bir milleti günümüze taşıyan ilk ve tek lider olmasındandır.
    canımdır,atam'dır.
  • eğer atatürk gibi bir adam gelirse ki araplardan çıkacağını sanmıyorum çünkü ilim ve irfan yüzyıllar önce araplardan gitti düşünme yetilerini kaybettiler bana göre herkes otoriter olmak istiyor fakat rejim aynı anda diktaya dönüyor.kendi kendilerini yönetemiyorlar çalışmak hayatlarının bir parçası değil 15 yıl oluyor amerika içeri gireli hala daha milli bir birlik sağlamadı şayet bizim ülkeye bakıldıgında da milli bir birlik yok sadece komşulara iyi görünen ama kendi içinde geçimsiz bir aile gibiyiz tekrar ıraka döndüğümde amerikalılar gelidğinde özgürlük adına geldiklerini düşündükleri için bu haldeler özgürlüğü birileri vermez tam tersini elinde bulananları da alır şu an amerika için bir sıkıntı yok petrole ulaştı veya tüketti o orasıyla ilgilenir senin özgürlüğünü vermiş olsaydı hiçbir zaman belki de o petrole ulaşamayacaktı o yüzden ıraklı kardeş hepiniz birer atatürk olabilirsiniz.
  • (bkz: bu kültürden çıktıysa oradan da çıkar be yavrum)

    lan sanırsın memlekette herkes iki yabancı dil bilen üç kuşaktır kent soylusu... bu özgüvenden yaz bana da iki kilo bakkal abi.... atatürk'ün zamanında trenden ceketle ineni müsteşar vali yapmışlar, baba diyor çıkmaz. bin ayrı örnek veririm de şu günü gören zaten şu lafı etmez. toplumlar zaman zaman ileri gider zaman zaman geri... bu sadece bu ülkeye has bir şey değil. kapiş?
  • tüylerimi diken diken eden bizim için gurur verici bir açıklama.bunu bizim de anlamamız çok uzun sürmez umarım.
  • (bkz: yaa pelin kardes cok rahat konusuyordun)

    yillardir ataturk gibi bir ornegi birakip sacma ideolojilere - kahramanlara siginmis, ilim - irfan yerine hokkabazligi secmis bir cografyanin fazla degil 10 sene sonra genel bir isyani olacaktir bu.

    " keske bir daha gelse samsundan..." diyecegiz malesef.

    gelecegimizi tuketiyoruz bu ortadogu cografyasinda....
  • meanwhile in turkey;

    sevr'i gösterip lozan'a razı ettiler.

    https://twitter.com/…agan/status/897476490383814656
  • kendisi (bkz: iyad jamal al din) isimli bir şii din adamıdır. milletvekilliği yapmıştır. youtube'da laikliği öven, islam tarihinin katliamlarla ve köleleştirmelerle dolu olduğunu savunan, ıraklı üst kimliğine vurgu yapıp devletin ayrım yapmaksızın tüm halka hizmet etmesi gerektiğini ifade eden bir dünya videosu vardır. iran'ın ırak'ın işlerine müdahale etmesinden rahatsızdır ve iran'ın mevcut sistemini şiddetle reddeder.

    bir videosunda yahudilerin fitneci olduğunu söyleyen bir tipe kur'an'da nifak kelimesinin medine döneminde kullanıldığını ve tüm münafıkların yahudiler değil, araplar olduğunu söyleyerek ayar vermiştir. yine bir videoda sorunun fıkhın uygulanış şeklinde değil bizzat kendisinde olduğunu söylemiştir. islam fıkhının dinsizlerle, budistlerle, yezidilerle, hinduistlerle vs. ilgili hükümleri sıkıntılıdır demiştir. hatta meşhur bir sözü vardır: islam ile kılıcın birleşimi nükleer teknolojiden daha tehlikelidir.

    ne diyelim, ortadoğu'nun böyle adamlara ihtiyacı var.
  • atatürk'ten nefret edenlerdeki iq seviyesini düşünün işte.

    elin ıraklısı mevzuyu 2017'de çözmüş. atatürk 100 sene önce çözmüş ve uygulamış.

    aradaki farka bak. bizimkiler halen çözemedi mevzuyu. sözde tarihçi fesli bir soytarının peşinde takılmış gidiyorlar.
  • sadece ırak için değil tüm ortadoğu için bir atatürk gerekiyor.

    (bkz: antiemperyalizm)
  • "amerika siyasal islamcıları destekliyor"
    bugün en çok vatan diye bağıranların en çok dış mihraklara küfredenlerin aslında amerikan , dış mihrak destekçisi olması da ilginç bir ironi.
hesabın var mı? giriş yap