• ne yazık ki çok yaygın bir durum, mesela o ambargo olmasa ambargoyu delmek için rüşvet alamayacaklar da sorgulamamış hiç. insan şaşırıyor. 15 senedir iktidardaki adamlar iran'a ambargo yüzünden abd'ye posta koymadık diye ekşi yazarlarına çatıyor.
  • once ac bakayim surayi oku, cahil kalma: http://www.hurriyet.com.tr/…-iran-a-kalmis-22411342

    ee? ben burada "boyle yaptirim mi olur? abd bize karisamaz!" diyen bir bakan gormuyorum? yaptirimlarin gelecegini/geldigini ve bu yondeki durum turkiye'yi degil iran'i baglayacagini aciklayan bir bakan goruyorum. hani ulan delikanli hukumet? nerede? yok degil mi?

    abd ile ambargo konusunda ortak karara imza atip, "tamam para vermem mal karsiligi ihracat yaparim" diyen kim? turk hukumeti. sonra kendi ortak aldigi karara uymayip, bir de rusvetler, adam kayirmalar ve kara para aklama yolu ile bu karari illegal yollar ile delen kim? yine turk hukumeti.

    be herif, dis iliskileri sen mahalle arkadasinla yasadigin iliski mi sandin? boyle efeleneceksen ne diye alinan karara tamam dedin?

    sen "yok kardesim oyle. sen kimsin? benim dis ticaretimi ben belirlerim" diyeme, abd'nin istegine tamam de, sonra kara para yolu ile is cevir.

    bir zeki siz misiniz lan? bes para ettiniz ulkenin durusunu, guvenirligini. adamlar milyonlarca euro/dolar yemis, ulkenin kendi ihracatini resmen is adamlarina ve bakanlara dagitmis, pasam gelmis abd'ye laf edelim diyor.

    bir de edebiyat parcaliyorlar demokrasi getiriyormus da cart curt. bu masallari malum aralik zamani iddialari hasir alti ederken, cikip rusvetci, hirsiz insanlarla ortak miting yaparken anlatacaktin gulum.

    gecti.
  • cihan başbakan ı sayın recep tayyip erdoğan ın vesilesi ile gerçekleşmiştir. türkiye nin gücünü ve dirayetli politikasının ürünüdür.
  • ambargo olmazsa rüşvet de olmaz, kutular dolmaz, gemicikler yürümez. ayrıca akçomarın makarnasını kömürünü neyle alıyorsun? ambargo olacak ki rıza'nın önüne sıra sıra bakan yatsın, cukkalarını önden alsınlar.
  • ambargo uygulayan kim? amerika
    ambargo uygulanan kim? iran
    ben bunun neyini tartışayım amın oğlu ne iran vatandaşıyım ne amerikan.

    ha cebimden çalınan parayı tartışmam sorun olabilir, bu da sana koyabilir, de buna da ben ne yapayım.
  • dünyada her ülkenin ambargo uyguladığı ülkeler vardır.

    zarrab davasında abd'nin uyguladığı ambargo'nun abd'nin finans sistemi kullanılarak delindiği için yargılanıyorlar.
    yoksa iki ülkenin kendi arasındaki ticarete abd hiçbirşey yapamaz.

    örneğin birisi güney kıbrısa aselsanın ürettiği bir silahı satarsa türkiye de o kişiyi yargılar.
    .
  • dünya ekonomisinin amirali kim?
    dünya ekonomisinin amiral para birimi nedir?
    dünya siyasetinin amiral ülkesi kim?

    yaw arkadaş bu akp iktidarının yaratmış olduğu mal kafa bir toplum var !

    adamlar açık açık diyor ki; iranın yanında yer alacaksan iranın yanında olacaksın yada benim yanımda olacaksın. gidecek 2 yol var her ikisinin yaptırımları ve kuralları farklı. ülke olarak iranın yanında yer alacaksan sonuç ve neticelerine katlanacaksın vizeler durdu, ekonomik, ticaret, siyasi ambargolar uygulanıyor diyede ağlamayacaksın!
    bu durumda erkek olacaksın ! he bu durumda nasıl erkek olabiliriz? 1990 larda dünyada kendi kendi yeten 5 ülkeden biri iken bugün samanı, eti, gıda ürünlerini kısacası her şeyi dışarıdan ithal eden bir ülke konumuna geldik !!! bu durumda erkeklik iç siyasette oluyor dışarıda etek giydiriyorlar adama anladın mı şimdi kuş beyinli iktidar uşagı
  • ambargo amerika tarafından değil, birleşmiş milletler tarafından uygulanıyor. vakti zamanında da biz altına kapı gibi imzamızı atmışız.

    neden o zaman ambargoyu tartışalım ki? ambargo var ve biz buna uyacağız demişiz. ayrıca ambargoya uymamız bizim ülkemizin hayrına.

    uyacağız dediğimiz anlaşmayı, adamların sistemini kullanarak delmişiz bir de üstüne türkiyenin gayrı safi milli hasılasının 1/4ü kadar rüşvet dağıtılmış.

    bu durumda neden ambargoyu tartışalım?
  • arkadas sen daha kendi ulkende yapilan hirsizlik ve yolsuzliklari tartisamiyorsun, televizyonlarda gazetelerde agzini acamiyorsun, sorusturamiyorsun. mecliste kara para aklama, para kacirma, vergi kacirma suclarina dair verilen arastirma onergeleri akp tarafindan direk ret ediliyor. gelmis buraya baslik acmissin imirikenin iren imbergisini tartisimiyrim diye. gelmis buraya komsunun evinden gelen gurultuden sikayet ediyorsun. adama demezler mi sen once kendi evinden gelen sese bak diye?

    ayrica acikca da soyleyim ki amerikan iti degilim. turkiye nasil diger ulkeler hakkinda yaptirim karari alabiliyorsa, amerika'da diger ulkelere kendi yaptirimini uygulatiyor. bunu da diretmeyle yapmiyor. bak aciklayim.

    amerika'daki bankacilik kurumu, amerika yurtdisi bankalar politikasini zamaninda acikca belirtti. buna gore bir ulke ya amerikan banka sistemiyle calisabilir ya da ıran bankacilik sistemiyle calisabilir. ancak ikisini de ayni anda yapamaz. bu yaptirim bile degil, sunulan bir secenekti. turkiye bankacilik sistemi amerika bankacilik sisteminden kopmasi dusunulemeyecegi icin ticari nedenler vs., ıran bankalariyla islem yapmasi verdigi sozun arkasinda durmamasi anlamina geliyor.

    ha nihayetinde bu ulkede islenen suclar degil, bu suclarin kim tarafindan nasil ortaya cikarildigi daha onemli hale geliyor. bu malesef curumus, alcak bir zihniyetin yargi degeri olabilir. arkadas ben akp, chp, mhp demiyorum sana. kim hirsizlik yapmissa karsisinda duramiyorsan kansiz ve sessizsin. kansiz ve sessiz. bir dusunup insanin once kendisine bu sorulari sormasi gerekiyor. ımbergiyi amerika'ya soz gecirebildigimiz bir zamanda konusuruz canim. yoksa mahalle dedikodusundan ve gundemi kirletmekten oteye gitmiyor bu samimiyetsiz basliklar.
  • bir de bir insani yargilarken o insanin karakterine ve kalitesine bakilmalidir. yukarida bir imbik demis ki eger bu ambargo olmasaydi, adam da rusvet almayacakti.

    cidden adamin kafa yapisina hayret ediyorsun. yani bir insanin rusvet almis olmasi, ileride ve beride de alabilecegi anlamina geliyorken; burada gelmis bu olay olmasaydi rusvet almayacakti diyor. yani adam icin, bu insanin rusvet alabilecek olmasinin yani karakterinin bozuk olmasinin bir onemi yok.

    senin arkadasin sana kalleslik yapsa bu kadar sessiz kalmazsiniz. ama simdi dusunce mahmurlugu yasiyorsunuz. yaziklar olsun.
hesabın var mı? giriş yap