• urla ziyaretlerimden birinde tesadüfen keşfettiğim, acıbadem kurabiyesinin fanatiği olduğum, şu ana kadar denediğim tatlarından hiç birisinin beni hayal kırıklığına uğratmadığı, sanat sokağında ikamet eden şirin pastane. fırından yeni çıkan lezzetlerini duyurduğu sayfası , şeker hastaları ve insülin direncini dizginlemeye çalışan bünyeleri zorlayabilir, bilginize.

    mekanın sahibi ve şefi zarif bayan hakkında ufak bir köşe yazısı
  • (bkz: patisserie)özet gecilmesi gerekirse bildiğin pastahane.havamizdan geçilmiyor
  • gerçekten inanılmaz lezzetler sunan bir mekan. sanat sokağındaki küçük kafede yer bulamazsanız ileride bahçeli mekanı var çalan müzikler, bahçe ortamı çok hoş.

    lavantali dondurması ve bademli kurabiyesi (sanırım başka bir adı vardi) çok leziz. insan ilham aliyor böyle işini aşkla yapan insanların başarısını görünce.
  • urla'ya gidipte uğranmadan dönülmemesi gereken butik pastacı.

    hani sürekli yakınılıyor ya (bkz: şaka maka izmir'de adam gibi tatlıcı olmaması) diye, buyrun size fransız cordon blue sertifikalı bir tatlıcı. %100 keçi sütlü dondurmaları, glutensiz pastaları, şekersiz limonataları vs. sağlığına ve damak tadına düşkün olanların mutlak burdan bir şeyler yemesi gerek.

    sanat sokağı'ndaki minik yer harici bir de karşısında bahçeli mekanı mevcut pastacının. gayet otantik bir bahçe organize etmiş esra hanım. keyifle pastanızı yeyip kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

    benim eleştirdiğim tek yönü hijyen kısmı idi. masalardan kalkıldığında hemen temizlik yapılmıyor. hatta servis de biraz yavaş. sanırım pandemi nedeniyle az kişi çalışıyor. her ne olursa olsun hijyene dikkat etmeleri gerekir.

    gelelim pasta ve dondurma kısmına. lavantalı, incirli, kavunlu ve limonlu-zencefilli dondurmalarının tadına bakmış biri olarak oyum lavantalıya:) zaten ürünlerde şeker olmadıgından alttaki aromayı çok daha yoğun hissediyorsunuz. pasta olarak belçikalı (safkan belçika çikolatasından yapılmış bir tart) ve ahududulu cheesecake'i tattım. ikisi de birbirinden muhteşemdi ama oyum cheesecake'e gitti (o ne muhteşem bir şeydi öyle:)

    porsiyonlar küçük olduğu için f/p olarak oran biraz yüksek (alacatı ile kıyaslarsam burası bedava. dondurmanın topu 8 tl ve pastalar 20-30 tl arası değişiyor) ama sonuna kadar değer. en azından ne yediğinizi biliyorsunuz, içiniz rahat. küçük porsiyonlarına rağmen tatlıya doymayan bir ben bünyesine bile yetti ise siz düşünün tatminkarlığı:)

    ayrıca sahibi esra hanım, zaman zaman pasta atölyesinde kurslar açıyor. meraklısı diğer sosyal medya hesaplarından takip edebilir. ben de en kısa zamanda katılmaya çalışacağım.
  • lavanta dondurmasına bayıldığım yerdir. akşama doğru lezzetler tükendiğinden erken saatlerde gidilmelidir. ayrıca gittiğinizde esra hanımla nefis tatlılarından konuşma imkanı bulabilirsiniz. hoşsohbet biridir.
  • ne zamandır aklımdaydi dün gittim tesadüf geç açıyormus denk gelmedim. kafaya koydum ya, hürriyet gazetesinde çok kötü bile yazsa gidecektim artık.

    bugün gittim. ekler önerdi. başka yerde bulamazsınız diye.

    normalde tatlı ile pek aram yoktur. üşenmedim bi de belçika çikolatali tartolet aldım yanına.

    ikisi de çok güzeldi. hiç vicdan azabı da duymadım. fiyat olarak da abartisi yok. kedi yavrusu kadar ekler vardı porsiyonda.

    dün de lavanta toplamıştım mis gibi koksun diye. tesadüf odur ki, lavantali dondurma gördüm onu da yedin üzerine. derinden gelen bi lavanta var. aroma duskunleri için zencefilli limonlu dondurma öneririm.
hesabın var mı? giriş yap