• "iskocya'nin [haliyle viskiden sonra] 2. milli icecegi" olarak adlandirilan gazoz. 1901 yilindan beri uretilir. isim "iron brew"un stilize halidir, "ayrın bıru" $eklinde okunur. acik portakal rengidir, ciklet tadindadir. her turu olsa da, genel olarak car$ida-pazarda, yol yapim cali$malarinda i$cilerin ellerinde, okul cikisi ogrencilerin elinde, geceyarisi ayilmaya cali$an sarho$larin elinde hep 75cl.'lik cam $i$esi gorulur.
    ilk baki$ta "ne la bu boyle!?!" izlenimi verir. "bir insan boyle rengi olan bir$eyi nasil icebilir?" dersiniz, ilk yudumunuzu aldiginizda "bu neeee? bu kadar tatli bir$ey nasil icilir?" dersiniz, ama ilk $i$e bittikten sonra da "daha yok mu bundan?" diye ortalara dokulmeniz i$ten degildir. genel olarak kendine iskoc diyen her ki$i gunde en az bir tane o 75cl. cam $i$elerden tuketir, onemli gun ve haftalarda bu sayi 2'den 5'e kadar vurabilir. diet versiyonuyla genelgecer versiyonu arasinda hicbir tad farki olmayan tek gazli icecektir veya ender boyle gazozlardandir. genellikle sadece iskocya'da tuketildiginden, di$ari, mesela ingiltere'ye giden iskoclar'in sila hasreti cekmesinde onemli payi vardir ama mesela londra'da havaalanlarinda ve picadilly circus'taki buyukce bir markette bulunabilmektedir.
    hafif mandalinimsi ve kesinlikle ciklet agirlikli tadi, son derece yuksek $eker orani ile cocuklarin, sarho$larin, uyu$turucu muptelalarinin, ve tabii herkesin curuklerini duzeltmekten voliyi vuran di$cilerin sevgilisidir. artik abd ve rusya'ya da ihrac edilmektedir ama buralarda "irn-bru - made of girders / irn-bru demir kiri$lerinden yapilmi$tir" slogani kullanilmamaktadir.
    http://www.irn-bru.co.uk/ adresinde resmi sitesi varken, http://www.irnbru.com/ adresinde fan-club'u bile mevcuttur.
  • aksamdan kalmanin yaygin kullanilan tedavi yontemlerinden bir tanesidir.
  • ulan fiyati da ucuzmus bi deneyelim diye alip pekte sevdigim, turuncu renkli mesrubat
  • bagimlilik yapan iskocya'nin uludag gazozu. tevekkeli onlarda da bir highlands durumu var, nitekim ha uludag ha highlands hepsi bir. bir de iskoclar bu milli gazozlariyla cok gurur duyarlar; o da sundan sebep efendim iskocya kolanin en cok tuketilen gazli icecek olmadigi tek ulke imis yaa.
  • iskocya'dan cikmi$ yiyecek icecek kategorisindeki en guzel 3 $eyden biri. normalde kola sprite bile tuketmem ama bunun icimi ba$ka. votka ile de harika gider. glasgow'daki bazi barlarda vodka bru (brew) demeniz yeterlidir. her iskocya donu$u valizimde shortbread kutulariyla birlikte yerini alir.
  • mc donalds glasgow'da açıldıktan sonra irn-bru satmamış, fakat bu iskoçyalılar tarafından bir hakaret olarak algılanmış ve firma boykot edilmiştir.
  • kamyonlarında "i had an irn bru in '66, but i'm not still banging on about it" adlı sloganları yer almaktadır.
  • iskoçlar coca- cola nın yanında bunu ilah kılıyorlar, bir dönem coca cola, iskoçya'ya sırf bu hegamonyayı yıkabilmek için en iyi pazarlama ekibini de yollamış ama becerememiş..
  • akşamdan kalma insanların uyanır uyanmaz içmesi gereken içecek. içinde kinin bulunuyor. o kadar alkol sonrası vallahi ilaç gibi geldi.
  • iskoc isci sinifi kahvaltisinin vazgecilmezi.
hesabın var mı? giriş yap