• googlefight'a göre metallica'nın 2.080.000 aranmaya karşı 6.550.000 oyla kazandığı karşılaşmadır.
  • kanimca iki farkli kulvarda yarisan gruplarin karsilastirilmasidir
  • 2004'de çekilmiş kimi metallica videolarında görülebileceği üzere james hetfield hala bazı konserlerden önce number of the beast'le ısınmaktadır...

    siz de birgün steve harris'i master of puppets'la ısınırken görürseniz bana gelin, konuşalım. anca o zaman böyle bir şeyi tartışmanın manası olabilir.
  • son derece komik bir kıyaslamadır.
    iron maiden isminin yanına vs koymak zaten anlamsız bir olaydır. hele ki bu vs 'tan sonra metallica yazıldığını görünce insanın bir tarafıyla gülesi gelmektedir.
  • muhteşem gruplar vardır,efsane gruplar vardır.metallica muhteşem,iron maiden efsanedir,tıpkı led zeppelin,deep purple,black sabbath gibi.bir kere karşılaştırmada gruplar arasında seviye farkı vardır.

    bir ikincisi ise metallica iyi veya kötü 90 dan sonra çizgisinden oldukça sapmıştır.maiden ise blaze li yıllarda bile çizgisini korumuştur.bu anlamda bakıldığında tarz olarak maiden daha istikarlıdır.iron maiden'ın diğer albümlerine göre 2-3 tane kötü albümü olabilir ama bunlarda müzik olara tatmin edici ve hayran kitlesi tarafından kabul gören albümlerdir ama hiç bir zaman bir st.anger yapmamışlardır.

    bir üçüncüsü enstruman çalmadaki üstünlük olarak bakılırsa sanmıyorum ki kimse bir james hetfield bir kirk hammet,bir dave murray,adrian smith yada janick gers'den daha iyidir desin yada cliff burton haricinde herangi bir basscısının steve harris'den daha iyi olduğunu idda etsin.solistlerin sesinin güzelliğine bir şey diyemiyorum ben bruce dickinson'un metallica şarkılarında kesinlikle james hetfield gibi vokal yaabiliceğine inanmıyorum aynısı james içinde geçerli tabi.

    yaptıkları müzik her nekadar metal densede aslında birbirlerinden çok farklı müzik yapmaktadırlar * * belki bir metallica ile megadeth i karşılaştırmak olabilir ama bu karşılaştırmayı yapmak ne kadar doğru olur bilmem.

    popülerite olarak baktık mı metallica'nın daha popüler olduğu doğrudur ama kanımca bu load ve reload albümlerini yaparak belli bir kitleye hitap etmektan vaz geçip daha genel bir kitleye hitap etmeye başlamalarının sebebidir.ayrıca daha sansasyonel bir grup olduğu kesindir.

    not:metallica'nın san diego iron maiden'ın rock in rio konserlerini izledim.bir bruce dickinson'ın seyirciyle olan iletişimini sahnede konser boyunca koşturmasını tırmanmasını atlamasını metallicada görmedim.kimse adamların hepsi enstruman çalıyor demesin bu gün bir adrian smith koşarak solo atabilen bir insandır.gerçi sahneye iki davulla çıkılması ve lars ile james in atışmasınıda göz ardı etmemek gerek.

    not2:bu yazılanlar tamamen yazarın kişisel düşünceleridir.
  • aynı abd-ingiltere arasındaki tarihsel ilişkinin niteliğine uygun olarak iron maiden'in estetik, metallica'nın siyasi olarak öne geçmiş olduğu karşılaşma.
  • "bir gün herkes metallica'cı olacak" (aziz yıldırım)(iron maiden cephesinden yapılan açıklamalara cevap olarak)
    (bkz: metallica cumhuriyeti)

    "tek cumhuriyet var; metal cumhuriyeti" (alen markaryan) (üçlü çektirmeden önce, aziz yıldırıma cevap olarak)
    (bkz: metal cumhuriyeti)
  • dünyanın en saçma karşılaştırması olsa gerek bu. ki zaten öyle pek yapıldığını da görmedim sözlük dışında. madonna ile tori amos'u karşılaştırmak gibi bir şey bu. alakasız iki isim iron maiden ve metallica.
    bir kere çıktıkları dönemleri farklı.
    yaptıkları müzik farklı.
    her türlü dünya görüşleri farklı.
    her bakımdan farklılar.

    iron maiden vs judas priest, veya judas priest vs black sabbath yapın daha iyi be.
hesabın var mı? giriş yap