• batıda neo-conservative düşüncenin ideologu.

    gerçi şöyle bir söz atfedilmiş kendisine, nerede geçer, nasıl geçer bilmiyorum:
    " ever since i can remember, i've been a neo-something: a neo-marxist, a neo-trotskyist, a neo-liberal, a neo-conservative; in religion a neo-orthodox even while i was a neo-trotskyist and a neo-marxist. i'm going to end up a neo- that's all, neo dash nothing."

    http://www.cooperativeindividualism.org/…olbio.html
  • cia'nın ve başkan'ın adamlarından..

    [cia ajanlarından biri, "asıl gizem, bu dergilerin nasıl çalıştığıydı," diyordu. "bütün bu aydınlar bir kokteyl partiye bile birlikte gitmezdi ama hepsi preuves, tempo presente, encounter'da toplanmıştı. işte bunu amerika'da başaramazdınız. harpers bunu yapamadı, the new york times yapamadı. isaiah berlin ile nancy mitford'u ve bütün ötekileri bir araya getiremediler. hatta londra'dan döndükten sonra irving kristol bile bunu başaramadı. bana kalırsa yanıt michael josselson'daydı."] frances stonor saunders - who paid the piper cia and the cultural cold war

    [geriye dönüp cia'nın kültür politikasına müdahalesine bakınca şöyle diyordu: "gizli bir teşkilat olarak cia'da yola gelmez, geveze personel sayısının olağanüstü fazla olması dışında ben cia'yı, örneğin posta idaresinden daha fazla eleştirmek için bir neden göremiyorum." encounter için şu sonuca varıyordu: "zamanın okunmaya değer tek dergisinin cia tarafından finanse edilmesi ilginçtir ve ingilizlerin buna teşekkür etmesi gerekir."] agy

    (bkz: the cultural cold war/@ibisile)
  • neoconservatism 'in vaftiz babası olarak bilinen abd'li gazeteci. veya daha uygun bir ifade ile ideolog. çoktan öldü tabi.
    benzerleri gibi modern değerlere ve pek tabii demokrasiye inanmayan, ait olduğu ideolojiden de anlaşılacağı üzere muhafazakar değerleri savunan, (bu değerlerin klasik muhafazakar değerlerden biraz farklı olduğunu belirtmek gerekir) modern siyasi sistemin büyük bir otorite boşluğu yarattığını savunarak onu eleştiren thinker. bunlara göre tüm dünya kendilerinden ve kendilerine düşman olanlardan ibaret. ama bunların önemli bir farkı var: çok güçlüler.
    bir başka şekilde söyleyecek olursak son birkaç on yirmi yıldır dünyayı ters yüz ederek insanlığın tüm evrensel modern kazanımlarını s.ikip atmaya yemin etmiş politik ideolojinin fikir babalarından biri.
    bunların çocukları abd'de hâlâ güçlü politik yapıcılar arasında. böyle de gider.
hesabın var mı? giriş yap