• felakettir.

    iş görüşmesi sabah saat tam 8'dedir. patron da dakik adamdır. şirket* alsancak'ta, ev bornova'da olunca hafta içi o saatlerde dolmuş otobüs doluluğu göz önüne alınarak en geç 7'de kalkmak gerekir. tabi geceyi yine her zamanki gibi saat 3lerde 4lerde noktalarsan sabah o saatte kalkman kasacaktır. uyku sersemliği biraz geçince artık çoktan geç kalmış olduğunu farkedersin. cv'nin çıktısını almamış olmak da en büyük hatadır. o saatte özkanlarda açık fotokopici aranır. ne tesadüf ki vardır. nitekim dolmuşa binildiğinde saat 8dir. iş görüşmesine varıldığında ise patron- ki kendisi şirket müdürüdür - bir saat geç kaldığınızı yüzünüze çarpar.

    - efenim, çıktı almamış ben cv yi yani evde yazıcı yok da özkanlarda açık bulamadım onu bekledim o yüzden yani kem küm...
    - iş görüşmelerinde verilen saatte gelmek çok önemlidir.

    bilahare orada başka teknik bir elemanla bir saat daha iş üzerinde zaman harcanır. sonra da tamam biz sizi ararız denir.
    sonuç olarak iş görüşmesine geç kaldığınızda gitmemek evladır. büyüklük sizde kalır en azından.
  • bütün saatlerin kadranında hain, gözgöze gelmekten imtina ettiğiniz bir suratın belirmesidir.
  • hayata geç kalmak kadar fena değildir. dünyanın sonu, felaket, "aman allahım" hiç değildir. bu demek değil ki 10 günlük sakalla, iyice gevşek vaziyetlerde, yırtık kotla gidin o görüşmeye. ben bu şekilde başarılı olanı görmedim. ama geç kalıyorsan da kaldın, insanlık hali yani. sen de yeterince insansan, aklın varsa, tek cümle eder, kaparsın o işi yine.
  • sizi cagiran sirket bi zahmet telefon acip yarin gorusmeniz oldugunu soylemekten dahi aciz bir yerse, cok da kafaya takmamaniz gereken durumdur. ha oyle bi yer degilse isi bastan %50 sakada bindirmissiniz demektir, hele gecikeceginizi haber de vermediyseniz gecmis olsun. is gorusmesinin yapilacagi yerde 10-15 dakika onceden hazir bulunmaniz gerekir, ne daha once, ne daha sonra.
  • çok geçerli bir mazeretiniz yoksa aynı firmaya bir daha geç gitmeyeceğinizi garantileyecek eylem

    (bkz: biz sizi ararız)
  • işverenin devamlı yaptığı ancak işe alınanın yapması hayati hata olan durum. tamam paraysa para, ancak emek satacak işe girecek kimse de.

    1 saat geç kalan birini işe almıştım ben. 3.5 yıl çalıştı. bir sorun çıkmadı.

    sonra ne oldu? biz şirketi kapattık. heheheh.
  • plazayı görmek ama her tarafın alt üst geçit dolu olmasından dolayı '' görüyom ama gidemiyom:( '' gibi salak bir moda girmenin sonucu da olabilir bu mesela. 10 dk geç kalmak, cüzdanı evde unuttuğunuz için danışmada kimlik yüzünden oyalanmak, sinirlerin bozulması yüzünden asansörde yanlış katta inip tekrar geri binmek falan derken ortalama 15-20 dk geç kalmak. o mülakattan sonra yine çağırdılar. yine geç kaldım. aslında erkenden gidip koyun gibi beklemektense geç kalmak daha iyi. ''ooo hoşgeldiniz fekat hanım gözümüz yollarda kaldı'' diyorlar geç kalınca mesela.
  • istisnai durumlar olsa bile istisnalar kaideyi bozmaz. yüzünüze gülümseyip :
    -aa tabi olabilir trafik, şirketin yerini herkes bulamıyor vs... deseler de inanmayın.
    görüşme yapanın iç sesi her zaman şunu der:
    -eksini verdim güzel kardeşim
  • insan kaynaklarında çalışan kişi ben olsam çok da kafaya takmayacağım durum. soru işareti oluşturur tabi
  • işe alan birim tarafından normalde geç kalınması durumunda telefon beklenilmesine rağmen , aynı birimin aynı özveriyi işe kabul edilmediğin taktirde hiç bir şekilde haber verilmemesi kadar bile önemsiz bir durumdur bence...
hesabın var mı? giriş yap