• kafa dengi ekip arkadaşları detayın en babasıdır.
  • iyi arkadaşlıklar..

    birbirinin kuyusunu kazmaya çalışmak yerine kendi işine ve kariyerine bakan, sabahları güleryüzlü bir merhabayı, bir günaydını eksik etmeyen, mola zamanlarında çay içerken yüzeysel konularda da olsa muhabbet edilebilecek, belki iş dışında da arkadaş olunarak vakit geçirilebilecek, bir taneciği ile bile olsa, günün birinde sıkı dost olunabilecek kafa dengi, eğlenceli arkadaşlarla dolu olması iş yerinin.

    ekmek parası için katlandığınız, gününüzün en az üçte birini geçirdiğiniz işyerinde arkadaşsızlıktan ve samimiyetsizlikten sıkılırsanız, emin olun ki ne kadar para kazanırsanız kazanın, fazla mutlu olamazsınız. şu dünyada insanlarla iyi geçinmekten, iyi kalplilikten, muhabbetten, sıcaklıktan daha büyük mutluluk yoktur. geriye kalan diğer üçte bir zamanınızın birisinde ailenizle, arkadaşlarınızla, sevgilinizle; ikincisinde de güzel ve huzurlu bir uyku ile başbaşa kalabiliyorsanız, hayattan istenecek başka bir şey kalmamış gibidir..
  • haftalik ve yillik izinler.
    detay gibi koduklarim. aziciklar.
  • akşam için eşinle sinema veya gece kulübü planı yapmak.. ve tabii ki yıllık izinler..
  • (bkz: esnek çalışma saatleri)

    bazen öğleye kadar işe gitmiyorum yeri geliyor 3 gün eve gitmiyorum.
  • eğlenceli iş arkadaşları ya da karizmatik bir patron
  • cumartesi

    pazar

    ve bi de maaş aldığın gün..
  • iş hayatı, çekmek, katlanmak, çekilebilir, ... ve detay!

    modern kölelik var galiba. herkes razı. serf olmuş herkes. bir insanı, şehri, şarkıyı çekilebilir yapan detayları düşündüm de, pek farklı değil. kimse istediği mesleği seçmediğinden, seçemediğinden sevmediği ve bilmediği, değiştirip geliştiremeyeceği işleri yapan -nitelikli- çalışanların olduğu "iş"ler yapılıyor. iş hayatı oluşuyor. çekilmek zorunda kalıyor bu hayat. adam da haklı, sabah kalk işe git, trafik çek, vasıfsız insanlarla uğraş, müşteriyle uğraş, meslektaşla uğraş, çalışanla uğraş, devletle uğraş vs vs. biri de çıkıp dese ki işimi seviyorum, katlanılır olması bundan diye, güzel olur. en güzel detay. sevdiğiniz işi yapın. yoksa zaten biliyoruz bu detayın yanında çoğul eki de olan "para" olduğunu.

    sevgili modern köleler; kölelik iş değildir. bu nedenle sanatçıları, zanaatkarları seviyorum. kendilerinden bir şeyler katabiliyorlar işlerine, zaten katmak zorundalar. yaptığınız işi sevin, seveceğiniz işi yapın. okuyun işiniz hakkında, meslektaşlarınızla görüşün. beynelmilel olsun. özenerek yapın işinizi. işe yarayın. yara! işe yara! yaranız yaramamak. yaran meslekler...

    (bkz: iş hayatının insana kaybettirdikleri/@efkarinukalayaptigiakil)
  • home office olması bunlardan sadece biridir.
  • hmm bi düşünelim...

    -emir vermek yerine rica ederek de işini yürütebileceğini bilen bi patron.
    -sorun olduğu zamanlarda bile birbirinizi kırmadan çözüme gidebileceğiniz, konuşup dert anlatabileceğiniz çalışma arkadaşları.
    -gün içerisinde kaç adet kahve kaç adet sigara içtiğinizin hesabını yapmayan sorumlular.
    -nasıl giyindiğinizin değil nasıl çalıştığınızın önemini kavramış müdürler.
    -gerekli durumlarda izin almak mecburiyetinde kaldığınızda ertesi gün surat yapmak yerine sorununuzu çözüp çözmediğinizle gerçekten ilgilenen insanlar.
    -sabahları bi günaydını esirgemeden gülümseyerek şirkete giriş yapabilen şirket sahibi, patron ve müdürler.
    -saçma sapan cezai uygulamaların yanında bi zahmet ödül uygulamalarını da akıl edebilen insanlar.

    bu böyle uzar gider. ama asıl mevzu biraz güleryüz biraz tatlı dil. çalışanları motive etmek hiç de öyle zor değil.
hesabın var mı? giriş yap