• iş hayatında beni en gıcık eden 3 5 olaydan biri. karşı taraf maili komple bayraklı, öncelikli falan göndermek yerine, son tarihi, istediği dosyayı ya da mesai bitimine kadar yazısını kırmızıyla/kalınla/italikle yada hepsiyle yazmıyor mu.. hemen bir antipati dalgası kaplıyor içimi, negatif duygular, o dalgalarla sörf yapmaya başlıyor adeta... epey de geliştirdi keratalar... ehe

    sanki ben malım, sanki ben 'kısmi mail okuyucusuyum' sanki senin gönderdiğin metnin tamamı çöp, bir orası önemli. sözel olmayan iletişimde bence oldukça büyük bir yanlıştır.
  • fazla zamanı olmayan mail okuyucusunu düşünerek olayın özetini birkaç cümleye sığdırmış pek muhterem insanların gönderdiği maillerdir.
  • özellikle de kritik yazışmaların yapıldığı süreçlerde tavsiye ettiğim ve sık sık kullandığım kelimelerdir. şu anda elimde çok önemli bi' kamu işi var mesela, işbu yüzden ispanya'yla yazışıyorum 7 aydır. aynı başlıktan ilerliyoruz ve işin boku öyle çıkmış vaziyette ki, ne yapacağımı şaşırdım. zaten gayet foolproof bi' üslupla yazıyorum, üstüne de kolaylıkla okunsun diye renklendirme yapınca işin resmi tarafı zarar görüyormuş gibi oluyor; ama kazın ayağı öyle değil. şimdi bakıyorum mesela en son 13 maddeden oluşan fault listesi yollamışım. her bir maddenin yanına açıklamalar yapılarak ve sorular sorularak reply to all yapılmış bu mail. ben de soruları cevaplayıp, kendi fikirlerimi paylaşmışım... göz gezdiriyorum şimdi, kırmızıyla başlamışım, sarıyla geri dönüş almışım, yeşille devam etmişim... biri gelip okusa " amk pkk sempatizanı" deyu içeri alacak yani anlayacağınız. göze kötü geliyor; ama proses kritik. gözden kaçabilecek tek kelime bile büyük rakamların kaybına sebep olabilir.
  • eger gelen maile cevap yazilirken araya araya girip farkli renklerle yaziliyorsa cok da faydalidir. konu butunlugu, yazma ve okuma kolayligi saglar. kullanan cok kisi vardir.
  • bahsi geçen mail kritik ise, outlook isimli arkadaşın, zaten abdurrahim albayrak modu mevcut olduğundan, kompilesiyle high importance çakılarak, veyahut o kadar da önemli bi mevzuysa zatihi 240 adet maille iletişim kurmak efektif olmayacağından bi conference call patlatılacak ve mevzu netleştirilecektir.

    etrafınızı maillerle boğmayınız sözlük ahalisini de yemeyiniz..
hesabın var mı? giriş yap